Fraţii Dolănescu s-au războit degeaba şase ani pe avere

Ultima actualizare:

Da pentru imobile, nu şi pentru drepturile de autor, asta au decis judecătorii în cazul refacerii expertizelor cerute de fraţii Dolănescu în lupta pentru averea tatălui lor. 

Ionuţ Dolănescu (43 de ani) a obţinut ce a vrut, cel puţin deocamdată. Magistraţii Tribunalului Bucureşti au fost de acord cu administrarea unei expertize tehnice, “specialitatea evaluare proprietate imobiliară”. Aşa că, urmează să se constituie o comisie de trei experţi pentru efectuarea lucrării şi stabilirea onorariilor. Expertiza tehnică se va face pentru evaluarea imobilului din str. Caimatei nr. 12, sector 2, a imobilului din Sinaia, Calea Bucureşti nr. 63-67-69, a terenurilor din comuna Tunari, respectiv teren în suprafaţă de 812, 64 mp şi teren în suprafaţă de 1.095, 28 mp.

În schimb, fratele său, Dragoş (40 de ani), este şocat de decizie. Şi asta, nu numai pentru că imobilele vor fi reevaluate, ci că acestea vor fi evaluate pentru prima dată de 3 experţi desemnaţi de instanţă, la care se mai poate adăuga câte unul, angajat de fiecare parte. Mai mult, judecătorii nu au fost de acord cu efectuarea unei expertize tehnice pentru evaluarea drepturilor de autor ale tatălui său de către ORDA, organismul care administrează aceste drepturi. 

Dragoş, nemulţumit că drepturile de autor i-au revenit lui Ionuţ şi au fost evaluate la un preţ mult prea mic, de „doar” 70. 000 euro, solicitase o altă expertiză: „Noi am cerut ca expertiza drepturilor de autor să o facă ORDA (Oficiul Român pentru Drepturile de Autor). Sunt singurii care cunosc cel mai bine cum stă treaba. Dar dacă instanţa nu este de acord, va desemna un alt expert să evalueze munca tatălui meu. În privinţa celor 3 experţi, care vor fi desemnaţi să facă o nouă evaluare a imobilelor şi ale terenurilor, sunt surprins. E ceva total nou ca 3 experţi să le evalueze. Dar dacă aşa doreşte instanţa, noi nu ne opunem. Însă vom avea şi noi un expert din partea noastră, Florentina San, cea care a făcut pentru noi lucrările şi până acum”, a declarat Dragoş, pentru Click!.

Acesta a mai cerut ca viitoarele expertize să fie plătite de Ionuţ, întrucât el le-a achitat pe primele. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 27 ianuarie 2016, când instanţa va stabili exact ce experţi vor evalua averea lui Ion Dolănescu, pe care se bat cei doi fraţi.

Vila din Sinaia, în paragină

Ion Dolănescu
Ion Dolănescu

Dragoş Dolănescu a revăzut, în noiembrie, casa părintească de la Sinaia, după 7 ani. El a fost şocat să constate cum arată acum casa de la munte a tatălui său. Fiul cel mic al lui Ion Dolănescu a rămas dezolat, după ce a văzut în ce stadiu se află vila. Un adevărat prăpăd! Pereţii camerelor sunt plini de igrasie, iar mobilierul e rupt şi mucegăit. ”Nu-mi vine să cred! Parcă au trecut turcii. Un adevărat prăpăd. Cum era casa înainte, când trăia tata, şi în ce hal a putut să ajungă acum! Dar, având în vedere că nu a fost întreţinută şi nu mai are curent şi căldură, cum era să arate?”, s-a plâns Dragoş.

Război de peste 6 ani pe averea tatălui


    Ion Dolănescu
Ion Dolănescu

De la moartea lui Ion Dolănescu, martie 2009, Ionuț și Dragoș duc o luptă acerbă în instanță, pe moștenirea tatălui lor. În aprilie, magistrații au decis ca lui Ionuț să-i revină drepturile de autor, evaluate la 70.000 euro, plus vila din Caimatei, în valoare de 685.000 €, un loc de veci în cimitirul Bellu, un autoturism Dacia Logan și două certificate emise de Fondul Proprietății Private. Dragoş primise vila din Sinaia, evaluată la 180.000 euro, 1/6 din casa şi terenul din Str. Hagi Dina, în valoare de 6.000 €, şi mai multe terenuri în Prahova, Dâmboviţa şi Ilfov. Judecătorii l-au obligat însă pe Ionuţ să-i dea lui Dragoş o diferenţă de 243.873 de euro. Ionuț a contestat decizia, iar Dragoș a contestat și el valoarea drepturilor de autor primite de fratele lui. 

image
image
image
image
image
image
drew jpg
jennifer aniston  foro   Instagram jpg
AdelaPopescu ElenaCarstea jpg
Sofia Vicoveanca Mediafax Foto Silviu Matei jpeg
cub monica anghel png
cub randi png