Geanina Ilieș, secretul siluetei în autoizolare. Ce sport face în bucătărie


    Geanina Ilieș (34 de ani) se menține în jurul a 50 kg
Geanina Ilieș (34 de ani) se menține în jurul a 50 kg

E o norocoasă! Dintotdeauna a avut o siluetă de invidiat, iar asta se datorează în mare parte genei, care îi permite să mănânce aproape orice fără să se îngrașe. Cu toate acestea, Geanina Ilieș are mare grijă ce-și pune în farfurie, mai ales în această perioadă de autoizolare. Mănâncă mai puțin caloric, bea multă apă și face sport, chiar dacă uneori doar „în glumă”.

Click!: Depui eforturi pentru a-ți menține silueta, te abții de la mâncare, ții diete, sau așa e felul tău?

Geanina Ilieș: Fac parte din acea categorie a oamenilor care pot mânca orice, oricât, oricând fără să se îngrașe. Mi s-a explicat că moștenesc așa-numitele „proteine decuplate”, mai exact niște proteine care transformă energia în căldură și nu se depozitează. Poate, la un moment dat, cu vârsta, vor apărea probleme, dar deocamdată mă mențin. Cu toate acestea, preventiv, caut doar să mănânc sănătos. Nu mi-am chinuit niciodată organismul, nu m-am abținut de la nimic. Dacă am poftă de ciocolată, mănânc.

În această perioadă de stat în casă ți s-a schimbat stilul alimentar?

În general, am doar mese regulate. Micul dejun e sărac în grăsimi și îl iau la o oră după ce mă trezesc, astfel ard caloriile pe tot parcursul zilei. În această perioadă mizez pe fructe și legume, care au mai puține calorii, iar ultima masă e cu 2-3 ore înainte de culcare. Nici sportul nu a ieșit din peisaj. Fac acasă, la salteluță. În plus, vreau să mănânc sănătos, pentru asta gătesc sănătos, ocolesc fast-food-ul, beau multă apă și citesc de fiecare dată etichetele alimentelor pe care le cumpăr. 

Te pricepi la gătit? Și te consideri o bună gospodină?

Geanina face tot felul de bunătăți pentru fiul ei, Patrick (13 ani)
Geanina face tot felul de bunătăți pentru fiul ei, Patrick (13 ani)

Sigur că sunt gospodină, m-aș plictisi altfel. Nu degeaba prezint emisiunea „Gospodar fără pereche” de la PRO TV! Nu-mi place deloc dezordinea și, mai ales în perioada asta, când stăm în casă, spăl, cald, fac curat, tot ce este nevoie. Gătitul îmi place enorm, mă relaxează. Fac orice, de la ciorbe și paste până la fripturi și prăjituri. Cel mai mult îmi place să fac plăcintă cu mere și ruladă cu ciocolată. Nici măcar spălatul vaselor nu e o problemă pentru mine, mă ocup de tot în cele mai mici detalii.

Spre bucuria fiului tău, Patrick, pe care îl răsfeți, cu siguranță, cu tot felul de bunătăți!

Da, și mai mult decât atât. Am început să mă joc cu el jocurile lui preferate pe playstation: GTA 5, Call of Duty, NBA 2k20. Înainte nici nu știam cu ce se mănâncă, acum sunt expertă.

De voie, de nevoie, a învățat să se joace pe playstation
De voie, de nevoie, a învățat să se joace pe playstation

Dă-ne și nouă rețeta ta de rulată cu ciocolată!

E delicioasă, eu o prepar în 30 de minute. Pentru aluat ai nevoie de: 100 g zahăr, 100 g făină, 5 ouă, un plic de zahăr vanilat și 3 banane. Pentru cremă, ori folosești acea binecunoscută cremă de ciocolată din comerț, ori o prepari singură acasă. Ai nevoie de: 100 g de zahăr, 50 ml apă, 3 gălbenușuri, 100 g ciocolată neagra, 1 esență de rom, 200 g unt. Pentru aluat, bat 4 gălbenușuri cu cele două tipuri de zahăr, până obțin o cremă spumoasă, adaug apoi un ou întreg și continui să le amestec bine. Adaug făina, puțin câte puțin, apoi albușurile bătute spumă. Torn aluatul în tava mare de la cuptor, tapetată în prealabil cu hârtie unsă cu puțin unt. Îl las la cuptor aproximativ 15 minute. După copt, îl scot cu tot cu hartie și îl acopăr cu un prospop curat de bucătărie, ușor umezit. Pentru cremă, zahărul şi apa se fierb la foc mic până se obţine un sirop gros care se varsă încet peste gălbenuşuri, le amestec continuu până se răcește complet compoziția. Se adaugă untul, ciocolata topită la bain-marie şi esenţa. Dupa ce s-a răcit puțin rulada, torn ciocolata/ crema peste și o întind bine. Apoi așez bananele. O rulez ușor în hârtia de copt și o las la răcit. Combinația de banane cu ciocolată este delicioasă.

Geanina Ilieș știe că în această perioadă grea, în care stăm acasă, e important să nu ne pierdem simțul umorului. Așa că, special pentru cititorii Click!, a făcut o serie de „exerciții pentru aripioare”. În bucătărie, cu o tavă de... aripioare.

cub mama theo rose carmen harra png
zodii care sunt vampiri energetici jpg
andrei duban apare in serialul wednesday jpg
fiii lui adrian nastase jpg
tanara dezbracata in pat jpg
legatura dintre oana lis si catalin maruta jpg
Brad Pitt (5) jpg
iulia albu si mikaela webp
Screenshot 2022 12 01 at 15 49 17 png
piranha in crisul repede foto Prichici Catalin Facebook 1 jpg
image
image
image
image
Dwayne Johnson jpg
andreea esca 6 png
cub maria constantin animat gif
cub monica anghel png
Brad Pitt (5) jpg
iulia albu si mikaela webp