Georgică Cornu o apără pe Marina Almășan în scandalul TVR: „E o luptătoare”

Ultima actualizare:

    Marina Almășan și Georgică Cornu sunt prieteni apropiați de mai bine de 9 ani
Marina Almășan și Georgică Cornu sunt prieteni apropiați de mai bine de 9 ani

Omul de afaceri timișorean Georgică Cornu, prieten apropiat al Marinei Almășan, îi ia apărea în scandalul TVR, în care instituția o amenință cu sancționarea disciplinară. Povestește că a sfătuit-o de multă vremeă să abandoneze acea „cloacă” și să nu-și mai irosească talentul într-o televiziune care nu o merită.

Totul a pornit după ce Mircea Radu și-a falsificat declarația de avere

Divergențele dintre Marina Almășan și TVR, instituție în care e angajată de 30 de ani, au pornit după ce colegul de trust, Mircea Radu, și-a falsificat declarația de avere de anul trecut. El a trecut doar 64.670 de lei din cei 112.574 de lei câștigați pentru prezentarea emisiunii „Down The Road-Aventura”.  „Eu și colegii mei am fost șocați și de banii halucinanți primiți de Mircea la TVR, dar mai ales de gafa impardonabilă pe care a făcut-o, tăinuindu-și veniturile în declarația de avere”, a declarat ea pentru gandul.ro. Comentariul ei nu a rămas fără urmări. Se pare că prezentatoarea emisiunii „Femei de 10, bărbați de 10” a fost luată la ochi de conducerea TVR și amenințată că va fi sancționată disciplinar. Sindicatul Român al Jurnaliștilor MediaSind îi ia apărarea și a notificat luni, 21 septembrie, conducerea TVR să înceteze de îndată orice acțiune de hărțuire asupra Marinei Almășan.

Bunul prieten al Marinei Almășan, Georgică Cornu, a luat poziție azi și a apărat-o, într-o postare pe Facebook: „Prins în vârtejul alegerilor, nu am fost foarte atent, în ultima vreme, la activitatea Marinei, și am aflat cu stupoare de ceea ce i se întâmplă din nou. Eu, personal, am ajuns aproape „doctor docent” în „Injustiție” și „Abuzuri”, așa că povestea în sine nu mă surprinde: o știu pe Marina ca luptătoare și știu cât de legată e de Televiziunea Română și cât suferă, de ani buni, pentru declinul instituției care a consacrat-o. Anul trecut ea a fost un adevărat Don Quijote, care s-a luptat cu morile de vânt, încercând să demaște ceea ce se întâmplă dincolo de porțile TVR. Ea și cu sindicatul acela activ si curajos ( MediaSind), singurul care e hotărât să demaște dezastrul din televiziunea publică. Mă miră însă, cum, în anul 2020, niște politruci mai pot să-și permită să pună pumnul în gura unui jurnalist - și încă unul de top - și, pe de altă parte, să treacă cu vederea adevăratele fărădelegi pe care le girează, din fotoliul de șefi? Am condus și eu, ani buni, o televiziune, e drept locală, și pot să spun cu mâna pe inimă că, pentru un angajat atât de capabil, loial, harnic și creativ cum este Marina, orice șef de presă din lumea asta ar trebui să se bată pentru a-l avea în ograda sa. Îmi pare rău că Marina refuză să facă ceea ce demult i-am spus: să abandoneze cloaca aceea din TVR și să-și investească talentul, energia și experiența într-o televiziune care să o merite”, a scris Georgică Cornu.

„Caracterul lui Mircea Radu iese la iveală”

Mircea Radu a prezentat emisiunea alături de Marina din 2016 până la finalul anului 2017
Mircea Radu a prezentat emisiunea alături de Marina din 2016 până la finalul anului 2017

Pentru Mircea Radu are numai cuvinte de ocară. Spune că a avut ocazia să-l cunoască personal, iar dezamăgirea a fost uriașă: „Este un gol imens între imaginea «craiului» de la televizor și caracterul pe care îl are, în realitate, și care acum începe să iasă la iveală. Eu i-am spus la momentul respectiv Marinei (acum vreo 4 ani) că n-are de ce să se lege la cap cu acest băiat. Dar ea, nu și nu, că vrea să-l ajute. Iată pe cine a ajutat!”, mai spune el, referindu-se la perioada 2016-2017 când Marina Almășan l-a luat pe Mircea Radu să prezinte împreună emisiunea ei, „Femei de 10, bărbați de 10”. „Mircea se plângea că e marginalizat la Știri și am vrut să-i întind o mână de ajutor. L-am luat coleg de prezentare. A fost singura dată în 30 de ani în care mi-am asumat prezentarea alături de cineva. La început am colaborat foarte bine. Apoi... relația s-a deteriorat și mă întrebam de ce. Foarte târziu am aflat că Mircea discuta deja plecarea din TVR”, a declarat Marina pentru Click!.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
lavinia si banica jpg
Artista s-a aflat în pragul anorexiei
vedete la un pas de moarte jpg
monica tatoiu
Alexandru Ciucu jpg
tania popa colaj facebook jpg
„Singurul om cu care probabil voi ține legătura este Zmărăndescu",  a spus Ana Maria Pal
image
actualitate.net
image
actualitate.net