Gyuri Pascu și fosta soție, membrii unui cult care propovăduiește vindecarea cu lumină

Ultima actualizare:

    Ioan Gyüri Pascu și Daniela Marin au divorțat în 2010foto: Click!
Ioan Gyüri Pascu și Daniela Marin au divorțat în 2010foto: Click!

Reacția fostei soții a lui Gyuri Pascu după dezvăluirile legate de intervenția medicilor de la Ambulanță în noaptea morții regretatului artist au surprins pe toată lumea, mai puțin pe apropiații celor doi. Gyuri Pascu și Daniela Marin aderaseră în urmă cu zece ani la un cult originar din Vietnam, care propovăduia vindecarea prin lumină, negând rolul medicinei moderne.

Conform ideilor acestui cult, să te duci la doctori e pierdere de vreme pentru că tot ce pot vindeca doctorii e corpul fizic, pe când prin practicile cultului vindeci toate corpurile astrale până la nivelul 7, a explicat un prieten al regretatului artist pentru jurnaliștii de la Gazeta Sporturilor.

”Secta pretinde că a fondat o medicină alternativă autosuficientă, care pe nivelul 2 al inițierii poate vindeca Alzheimer și cancer, iar pe nivelul 3 al treptelor iluminării pot diagnostica SIDA și suferințele psihice”, a detaliat bărbatul, citat de tolo.ro.

Informațiile au fost confirmate de mai mulți apropiați ai fostului membru al trupei Divertis, care au declarat că Gyuri Pascu se schimbase mult în ultimii ani. ”Mi-a declamat că scopul vieții e să te înalți și să te pulverizezi în lumină, devenind nemuritor prin osârdie religioasă. Spunea asta tuturor prietenilor.”

”Adepții lui Dang” reprezintă o sectă milenaristă care susține că Hathorii, o civilizație intergalactică înălțată, va veni pe pământ ca să-i salveze pe cei iluminați, restul oamenilor urmând să piară, împreună cu Pământul, din cauza propriei înapoieri spirituale. Daniela Marin, fosta soție a lui Gyuri Pascu, este liderul din România al acestei mișcări. Ea a primit darul vindecării de la maestrul Dang. Gyuri a urmat-o. Mișcarea din București a pornit sub numele de ”Școala de energie” și a devenit, acum, ”Academia Spirituală”.

Apropiații cuplului susțin că Gyuri ajunsese să finanțeze mișcarea din România, aceasta fiind una din cauzele situației financiare dificile a artistului.

”Gyuri era principalul finanțator al cultului în România”

”Îmi pare rău să spun asta, dar așa arătau lucrurile: ca o dependență. Daniela era privită ca o adevărată preoteasă a cultului. De pildă, ea locuia în vila lor din Pantelimon, iar Gyuri se mutase într-un apartament de pe Uranus. Gyuri plătea 500 de euro chirie. Iar Daniela, care făcea cursuri cu diverși adepți, folosea apartamentul lui Gyuri, motivându-i că nu vrea să-și coboare energia casei ei pe timpul cursurilor cu cei neinițiați”, a povestit prietenul actorului.

”De fapt, Gyuri era principalul finanțator al cultului lui Dang în România. El trăia într-un provizorat inimaginabil pentru o vedetă de talia sa. Cu chirie, cu mâncare pe sponci, iar banii din concerte aveau o principală destinație: activitățile Danielei și cultul. Gyuri avea prietenii platonice cu femei care îi făceau curat, îi găteau și îl ajutau”, a mai spus sursa jurnaliștilor de la Gazeta Sporturilor.

Ioan Gyuri Pascu a murit la 26 septembrie, în urma unui infarct. Avea 55 de ani și un istoric medical complicat. În noaptea morții, salvarea fusese chemată de trei ori de fosta soție a artistului. Medicul care a ajuns primul la locuința celor doi a pus diagnosticul de ”atac de panică”.

“Omul ăsta a refuzat orice control sau analiză medicală până în 2010, când a fost accidentul vascular cerebral. Din acest motiv, nici un medic nu are nici o vină. Desigur, dacă profesional vorbind a omis să mai facă ceva doctoriţa care a venit cu prima salvare, să se acţioneze în consecinţă, nu e treaba mea. Dar, când a venit dumneaei, Gyuri îşi revenise complet. Nici măcar ceea ce denumea atac de panică nu a avut loc în prezenţa doamnei doctor. I-a explicat ce simţea, i-a răspuns la întrebări… Şi după ce am condus-o la poartă şi-apoi m-am întors, Gyuri era bine”, a scris Daniela Marin pe blogul personal la o săptămână după moartea artistului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
de niro trump jpg
Medalioane de miel cu roşii a la Chef Jakob Hausmann
maia morgenstern colaj facebook jpg
anisia gafton colaj facebook jpg
banner delia png
oana si mioara roman colaj instagram jpg
banner înviere png
Ziua memorabilă a început cu formarea celor două echipe, a Curajoșilor și a Iepurașilor Sălbatici
image
actualitate.net
image
actualitate.net