Iată cele mai ascunse secrete ale noilor jurați de la «MasterChef»

simeon stalpnicul png
Liviu Popescu ne-a fost gazdă în restaurantul său. Răzvan Exarhu a învăţat să gătească în studenţie, pe reșou. Samuel Le Torriellec face sporturi extreme

Încă un sezon “MasterChef”, cel de-al şaptelea, este gata să debuteze pe 13 februarie, la Pro TV. La vremuri noi, juraţi noi, iar Click! a stat de vorbă cu noile vedete, Răzvan Exarhu, Chef Samuel Le Torriellec şi Liviu Popescu, chefii care schimbă regulile în sezonul nou al emisiunii.

Înainte de debutul sezonului şapte de la MasterChef, de luni, 13 februarie, Click! a stat de vorbă cu cei trei noi chefi din concursul de la Pro TV, prezentat de Răzvan Fodor. Liviu Popescu ne-a primit în “casa” lui din Floreasca, un restaurant de lux, unde se pot mânca preparate de pe cinci continente, dar şi din România. Aici am văzut şi primele imagini ale primului sezon al concursului “MasterChef”. Patronul ne-a povestit că a fost ales datorită experienţei, tehnicii şi răbdării pe care o are.

“Lucrez din 1995 în branşă, şi am un frate geamăn care e desingner, Mihai. Avem o bucătărie deschisă, unde se vede ce se găteşte. Îmi place să intru în restaurant şi le gătesc şi acasă celor trei copii. Preţurile de la restaurant pornesc de la 12 lei - pâinea indiană, până la 20 de euro - o specialitate dintr-un peşte rar. Cred că un preparat perfect nu trebuie să abunde în ingrediente şi condimente pentru că excesul acestora într-o farfurie poate duce la un dezastru culinar. Pentru mine, un preparat perfect este un preparat clar, un preparat ce transmite o poveste, care să mă satisfacă atât din punct de vedere gust, cât şi vizual”, ne-a spus Liviu Popescu, la restaurantul căruia au mâncat Johnny Depp şi Mickey Rourke.La rândul lui, Răzvan Exarhu ne-a povestit că este “flexitarian”, un fel de vegetarian care din când în când mai comite şi abateri. “Am început să gătesc în primul an de studenţie. Cred că am început cu supe, dar nu am amintiri foarte precise legate de acea perioadă. Făceam mâncărici, lucruri fierte încet, scăzute, pentru că lucram cu reşoul. În orice caz, toată lumea îşi aminteşte de reşou, pe care îl botezasem Boris, era portocaliu, avea muchiile rotunjite. Acum, poate pentru că familia mea are pe jumatate origini greceşti şi aromâne, sunt uşor de cucerit cu mazăre, linte, chifteluţe de berbecuţ, mâncare de ştevie sau de leurdă”, spune Exarhu, care a revenit din nou în televiziune după ce a făcut mai multe emisiuni de televiziune. Ieri, el ne-a gătit o reţetă simplă “Salată cu sos cald”, dar care necesită multă răbdare. “Este o reţetă cu fructe de mare şi salată. E o provocare să găteşti fructe de mare şi peşte, acestea având nevoie de rapiditate şi prospeţime. Cred că bucătăria bună, fină, începe cu lucruri aparent simple, duse la perfecţiune”.Chef Samuel Le Torriellec a venit la întâlnirea cu noi îmbrăcat ca un francez autentic: papion şi pantaloni cadrilaţi. “Am 46 de ani din care gătesc de 26 de ani. Pot să vă spun că am crescut cu preparatele pe care le-a gătit bunica mea, pe care le-am înălţat şi eu, adică iepure cu rozmarin sau orez cu lapte. Aveam 16 ani când am ştiut ce voi face în viitor, mai ales că învăţasem de la bunica reţete. Am venit pentru trei zile în România, la invitaţia unui prieten care-şi deschidea un restaurant aici, şi am rămas 10 ani“, povesteşte Samuel.

Este un bucătar atipic. Cu tatuaje pe braţe şi în formă maximă, atunci când nu este în bucătarie, Chef Sam practică sporturi extreme. Şi-a descoperit această pasiune pe când locuia în Tahiti, unde a ajuns împreună cu tatăl său care lucra în Marina Militară. “Sunt dependent de sporturi extreme şi adrenalină. Wakeboard, dirt bike&downhill, skateboard, arte marţiale, fitness, gimnastică acrobatică sau snowboard, iarna”, declară el. Cum se împarte viaţa de gurmand cu cea de sportiv? “Pentru mine, meniul zilnic este foarte simplu, alcătuit din mâncare dietetică, ca pentru un sportiv. Fac o oră de sport pe zi şi trebuie să mă menţin în formă”, ne-a spus cheful, care ne-a impresionat ieri cu “Obrăjori de vită cu Foie-gras” şi ca desert “Tartă de pere cu foiţă de aur”.

Reguli noi la Master Chef

simeon stalpnicul png
Reporterul Click!, alături de cele patru vedete ale emisiunii de la Pro TV

Decoruri noi, alte reguli şi un pupitru nou în care sunt prezentate preparatele. Există o masă dreptunghi, din sticlă, unde şorţul are un loc special. Până acum concurenţii erau obişnuiţi să îşi prezinte preparatele gata făcute în faţa juraţilor pentru a obţine cel mai râvnit şorţ din România, de această dată ei vor intra în grupuri la duel şi vor găti în faţa juraţilor un preparat dintr-o categorie pe care ei au declarat-o ca fiind preferată. Dintre miile de concurenţi înscrişi în concurs, doar o mică parte au fost selectaţi pentru a găti în faţa juraţilor. Câştigarea duelului le asigură concurenţilor un loc direct în bucătăria „MasterChef” şi o şansă în competiţia culinară. Cei trei juraţi sunt de-a dreptul savuroşi şi se completează perfect.

În aceeaşi zi revin şi «Chefi la cuţite»

simeon stalpnicul png
De luni vă reîntâlniţi la Antena 1 cu Sorin Bontea, Florin Dumitrescu, Gina Pistol şi Cătălin Scărlătescu

„Chefi la cuţite” revine la Antena 1 tot din 13 februarie. În fiecare luni şi marţi, de la ora 20.30, chefi Florin Dumitrescu, Sorin Bontea şi Cătălin Scărlătescu revin în show-ul care îi aruncă în luptă directă.După ce primele două sezoane au fost câştigate de chef Bontea, respectiv de chef Dumitrescu, acum chef Scărlătescu este mai motivat şi decis ca oricând să-şi nimicească adversarii în bucătărie. Gina Pistol le va fi alături şi îi va tempera pe cei trei.

cub silvia chifiriuc png
Mama copilului mort în Găești 3 jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
cub loredana groza png
Margrethe a Danemarcei (4) jpg
Lindsay Marsh a spus că se simte umilită jpg
colaj coolio png
FotoJet jpg
covrig foto pexels jpg
avion Wizz Air FOTO Wizz Air
image
image
image
image
codin maticiuc
florin ristei si naomi hedman
colaj coolio 1 png
cub adela popescu png
Robert Cormier SURSA FOTO Instagram
Te cunosc de undeva 1 jpg