Incendiu la mormântul lui Aurelian Preda, din cauza lumânărilor

Ultima actualizare:

    Mormântul lui Aurelian Preda a luat focFoto: arhivă personală
Mormântul lui Aurelian Preda a luat focFoto: arhivă personală

Mormântul lui Aurelian Preda, de la Mănăstirea Dervent, a luat foc din cauza unor lumânări aprinse. În consecință, preoții au interzis aprinderea lor pe locul de veci, iar anunțul l-au pus chiar pe crucea artistului.

Din cauza incidentului, călugării Mănăstirii Dervent au interzis vizitatorilor să mai lase lumânări aprinse pe mormântul lui Aurelian Preda, după cum precizează Kanal D. Anunțul a fost pus chiar pe cruce: „Este interzisă cu desăvârșire aprinderea lumânărilor pe mormânt”.

Astfel, toți cei care doresc să prezinte un omagiu artistului, trebuie să aprindă candela sau lumânarea într-un spațiu special amenajat, aflat la câțiva metri de locul de veci al lui Aurelian Preda. Decizia preoților a stârnit numeroase nemulțumiri mai ales că anumite persoane veneau la această mănăstire special pentru a-i aprinde o lumânare cântărețului, dar au fost obiecții și cu privire la faptul că au pus anunțul pe cruce, chiar sub fotografia lui Aurelian Preda, precizează sursa citată.


    Enoriașii nu mai au voie să aprindă lumânări pe mormântul lui Aurelian PredaFoto: Sever Gheorghe
Enoriașii nu mai au voie să aprindă lumânări pe mormântul lui Aurelian PredaFoto: Sever Gheorghe

Dincolo de măsura radicală, călugării vor putea astfel să protejeze mormântul cântărețului, mai ales că vara aceasta, la Dervent au fost înregistrate mai multe incendii de vegetație de mici proporții, care ar fi afectat se pare și locul de veci al lui Preda. Canicula puternică, umiditatea scăzută și curentul au contribuit substanțial la creșterea riscurilor izbucnirii incendiilor.

image
image
image
image
image
image
banner anamaria prodan png
oscar2020 al pacino jpeg
drinks 2578446 1920 jpg
gabriela cristea si marcel toader jpg
deva cassel instagram jpg
Connect-R este primul artist de la noi care le oferă fanilor săi ocazia de a se parteneria cu el