INTERVIU Bianca Brad, viața după cancer: «Ajunsesem la 46 kg. Plângeam și mâncam doar frunze. Apoi mi-am dat seama că nu asta e calea»

Ultima actualizare:

  Bianca Brad
Bianca Brad

Bianca Brad a şocat în urmă cu câteva zile când a dezvăluit, în emisiunea lui Cristi Brancu, de la Prima TV, că în urmă cu şase a ani a fost diagnosticată cu cancer la sân. Bianca Brad a povestit, exclusiv pentru Click!, cum se simte acum, cât de greu i-a fost şi cum i-a spus mamei sale despre boala care a măcinat-o.

Click! Mama a aflat acum câteva zile despre problema dvs. de sănătate. Cum a reacționat? 

Bianca Brad: Înainte de a-i spune am avut emoții foarte mari, am avut aceleași emoții ca acum 6 ani, când mă gândeam să merg să îi spun. Efectiv, înainte de evenimentul la care am fost invitată, pe tema cancerului și prevenției, înainte de a merge la mama m-a bufnit plânsul, gândindu-mă cum o să reacționeze și cum o să îi fie, dar m-am adunat, i-am expus toată povestea, nu am intrat în detalii foarte mari, i-am spus într-un mod cât mai finuț și necomplicat, foarte pozitiv și optimist. La început nu înțelegea ce vreau să îi spun. I-am spus că am fost invitată să vorbesc într-o campanie, în calitate de fost pacient, și se uita și nu înțelegea. Apoi a făcut ochii mari și mi-a zis: "Bine că nu mi-ai spus!". Mă bucur că mi-am ascultat instinctul. Ar fi trebuit să lupt să o țin pe ea sus, nu doar pe mine! 

 • Mergeți regulat la control? 

Controalele vor fi o perioadă, câțiva ani, o dată la 6 luni, nu știu exact. Voi realua terapiile de întreținere, momentan am luat o pauză, le voi face pe cele de prevenție. Oricum mi-am păstrat stilul alimentar. 

 • Aveți restricții cu privire la alimentație sau la efort? În ceea ce privește efortul, pe partea operată nu am voie să fac un efort prea mare, să car, dar tot o fac. Sigur, cu grijă, dar nu sunt prăpăstioasă! Duc o viață cât se poate de normală. La alimentație nu mi s-a spus în mod special să nu mănânc ceva anume, dar știu eu, la cât am citit în anii ăștia știu ce face bine și ce nu face bine și atunci, automat, m-am obișnuit să mănânc așa. Slavă Domnului, e bine! Cum sunteți acum cu starea de spirit? Sunt foarte bine! În primul rând a fost o eliberare fantastică faptul că am putut să îi spun mamei și când am vorbit atunci, toate s-au potrivit extraordinar de bine! Am fost efervescentă când am putut să vorbesc la Prima TV despre acest subiect, în emisiunea lui Cristi Brancu.


  Bianca Brad are acum 56 kgfoto: Facebook
Bianca Brad are acum 56 kgfoto: Facebook
 • Ați slăbit mult în perioada asta?

Cum să nu! Dar am slăbit pentru că am schimbat stilul alimentar! Oricum rămăsesem cu niște kilograme în plus și eram foarte nefericită, am avut o putere fantastică să schimb de pe o zi pe alta, o tărie extraordinară, am băut numai sucuri verzi și salate verzi. Asta s-a întâmplat în 2015, imediat după diagnosticare, când am început să citesc, să mă informez!

 • Acum la câte kilograme ați ajuns?

Acum am 56 de kilograme! Atunci am slăbit vreo 20 de kile, după care am tot slăbit, pentru că eram pe frică atunci, tot ce făceam eram mânată de frică, am slăbit fiind extrem de strictă și de exagerată. Nu mâncam cu ulei, sare, doar frunze, rumegam frunzele alea, plângeam și mâncam, pentru că era groaznic! Și pe stresul ăsta și pe faptul că nu mai mâncam nimic altceva decât frunze verzi și eventual nuci și măsline, fără pâine, fără nimic altceva, ajunsesem la 46 de kile, lucru care s-a văzut în poze. Apoi mi-am dat seama că nu asta este calea și am început să îmi revin! Acum mai mănânc o prăjitură, dar nu un tort întreg sau nu mănânc în fiecare zi dar sunt cu măsură și nu mănânc mâncare procesată, din comerț, salamuri în niciun caz, am renunțat la genul ăsta de mâncare, mănânc mult vegan.

 • Cum arată meniul dumneavoastră într-o zi?

De multe ori nu mănânc până la prânz. Țin post intermitent, de exemplu! Adică mănânc seara, pe la 7-8, în funcție de cum e ziua și până a două zi spre prânz, nu mănânc, doar beau apă sau mănânc o banană, un fruct, cel mult, sau la prânz salată, mâncare de linte. Ca și carne am introdus peștele, dar peștele de captură, nu din crescătorie, și carne, pui de țară, cei crescuți la sol. Recomand tuturor să nu mănânce pui când ies la restaurant decât dacă au garanția că se folosește pui crescut la sol, ceea ce nu se întâmplă, pentru că puii sunt crescuți cu hormoni și asta mâncând în mod frecvent, pentru că este o mâncare ieftină, duce la niște dereglări hormonale foarte mari!

 • Nici băiatul dumneavoastră nu a știut că aveți probleme?

Nu, de spus i-am spus și lui înainte de operație, pentru că urma să lipsesc câteva zile și apoi, am stat prin casă după operație două săptămâni cu drena după mine, a fost o perioadă grea după operație.

 • Aveți proiecte profesionale pentru toamnă-iarnă?

Profesinonal îmi doresc foarte mult să revin în televiziune și în film, dar chiar dacă am mai avut propuneri nu am putut, pentru că eu de dimineață până seară lucram să mă vindec, ăsta era jobul meu. Nu am putut să mă implic în proiecte mari!

Citește și:

Bianca Brad, dezvăluiri uluitoare: ”În urmă cu 6 ani am fost diagnosticată cu cancer la sân”

Bianca Brad, experiență șocantă în miez de noapte: «Am văzut moartea cu ochii»

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Drogul violului Foto womenshealth gov jpeg
image
image
image
image
image
image
andreea spataru1 jpg
Kirk Douglas și Sergiu Nicolaescu Studiourile Buftea jpg
FotoJet (28) jpg
monica birladeanu instagram jpg
FotoJet (20) jpg
FotoJet (18) jpg
FotoJet (16) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net