INTERVIU Dan Negru a filmat Revelionul 2021. Dezvăluiri din culisele meseriei: «Nu am prieteni și nici nu fac parte din găști»

O poză mai veche cu comorile lui Dan Negru: Dara, Bogda
O poză mai veche cu comorile lui Dan Negru: Dara, Bogda

Pe 3 și pe 4 decembrie, Dan Negru (49 de ani) a filmat "Revelionul starurilor 2021", de la Antena 1, reușind să adune în platou cele mai în vogă vedete, în ciuda temerilor pandemiei. Este al 21-lea Revelion pe care îl prezintă la Antena 1, cu toate de până acum fiind lider absolut de audiență. Dan Negru ne-a virbit întrun interviu spumos despre mersul televiziunii în aceste vremuri, despre familia lui, carieră, dar și despre intrigile din branșă.

 • Click!: Cum a fost 2020 pentru tine?

Dan Negru: Un an fără avioane, așa că am reluat drumurile cu mașina spre Timișoara și am început din nou să-i înjur pe nemernicii din politică pentru că n-au fost în stare să facă autostrăzi în România. Și un an fără vacanțe. În rest, nu a fost un an diferit, nu sunt un individ social ca să plâng după socializare. Anii viitori însă sunt ăia care ne vor schimba viața, pentru că vor fi anii în care se va vedea dezastrul economic. Deocamdată a fost antrenament. Cred că uraganul economic va fi incomparabil cu ce am văzut până acum. Dacă nu, înseamnă că legile economiei sunt altele.

 • Ce ai pierdut și ce ai câștigat în acest an de pandemie?

Nu spun că am pierdut bani. pentru că nu sunt în măsură să mă plâng. Sunt mulți alții înaintea mea care au de ce să se plângă. Am pierdut o mulțime de spectacole, Revelionul de anul ăsta trebuia să-l fac pe o scenă la New York, pentru românii de acolo, am și luat avans pentru eveniment încă de anul trecut, avans pe care l-am returnat și nu am de gând să cer statului să-mi dea banii înapoi. Statul, chiar dacă pare sănătos, e bolnav și în anii care vin va întra în comă dacă economia nu-și revine. Sunt un greieraș care a încercat să-și drămuiască banii în timpul verii, așa că toamna nu mă prinde în fața guvernului.


  Imagini de la filmările lui Dan Negrufoto: Instagram
Imagini de la filmările lui Dan Negrufoto: Instagram
 • Ai făcut mai puțină televiziune decât de obicei? Pandemia ți-a oprit proiectul "Next Star". Va mai continua la Antena 1?

A fost un an în care am făcut mai puțină televiziune și am negociat mai mult cum și unde să fac televiziune. Adică, a fost și din punctul ăsta de vedere un an atipic în care am făcut mai puțin și am trăncănit mult. Pandemia a lovit în produsele tv premium, în alea scumpe. "Vocea României" nu a mai existat anul ăsta. Nici "Next Star". Revelionul a scăpat, deși e și el un produs tv scump. La ora asta mi-e greu să spun ceva despre kids- show-ul meu de talente. Mă onorează că Pro și Kanal ne-au urmat ideea de show cu copii în prime time, cu "Voice Kids" și "Kids Sing", și mai ales mă bucură că formatul meu cu copii e unul românesc 100%. Sunt discuții despre Negru + copii = Kids Show, dar e prea devreme să spun ceva. Trăncăneala multă nu aduce nimic bun, asta mi-a arătat anul 2020.

 • Dar în Moldova ai mai filmat pentru emisiuni?

Da. Moldovenii funcționează pe sistemul tv european-ruso-american, cu tradiții și branduri. Am în Chișinău două show-uri hit, "Wheel of Fortune" și "Deal or Not Deal” și am reușit să filmez și Revelionul. Sunt de 13 ani în echipa celor de la Prime și dacă n-a unit nimeni țările, am unit eu televiziunile. E mai greu să faci televiziune în Moldova decât în România, pentru că molodvenii sunt bilingvi și se pot uita la tv rusești, românești sau molodvenești. Noi le vedem doar pe cele din România. E interesant că vedetele tv de la noi sunt anonime acolo și invers, noi nu-l știm pe Alex Luca, care e Andreea Esca a lor, dar nici ei nu au auzit de vedete tv din România. De exemplu, popularitaea mea în Moldova e legată exclusiv doar de succesele Prime, niciun moldovean nu mă știe de la show-urile tv românești, că nu are unde să le vadă acolo.

Imagini de la filmările lui Dan Negru
Imagini de la filmările lui Dan Negru
 • Ai reușit anul acesta să stai mai mult alături de familie?

La fel ca în celialți ani, nu am simțit nicio diferență. Cei pe care virusul i-a obligat să stea cu familia nu vor rămâne mult cu ea și se vor întoarce la vechile obiceiuri. Eu sunt dintre cei care nu cred că virusul sau orice altcineva poate schimba obiceiul oamenilor într-un an. Dacă asta s-a vrut, cum spun mulți, eu nu cred că se va reuși.

 • Ce activități ai avut cu copiii tăi?

Stau destul de mult cu ăia mici. Joc șah cu Bogdan și fac puzzle împreună cu Dara. Sunt destule lucruri pe care le facem împreună. E scurtă viața și clipele astea în care ei sunt încă mici trec repede. Nu peste multă vreme nu vor mai vrea să stea cu noi, vor crește și noi ne vom face mici. Așa că, nu ratez momentele astea. Dar sper să se întoarcă repede la școala normală, nu cred în școala on-line, e departe de educația pe care ar trebui să o capete un copil.

 • V-ați făcut planuri de Revelion? Anii trecuți ai filmat și apoi ați plecat în vacanță. Anul acesta ați avut vacanță?

Nu avem niciun plan, ca toți românii, probabil. Anul ăsta, mai mult ca în alții, “fac revelionul cu Negru” va fi sport național. Cred însă că atunci când va trece criza va exista un mare recul al televiziunii, cred că publicul nu va mai vrea să se întoarcă la ecranele care au avut breaking news-uri negative. Nu am reușit să prindem nicio vacanță anul asta, pandemia mi-a luat bucuria asta.

 • Al câtelea an vei prezenta Revelionul la Antena 1?

E al 21-lea an în care prezint Revelionul, dar nu a fost nicio strategie ca să fac asta. Ca să fiu fair play, am prezentat și Revelion la TVR, înainte de a ajunge la Antena1. Dar continuitatea Revelionului cu Negru n-a fost o strategie. Televizunea din România, ca breaslă, nu are strategii, funcționează pe principiul “bara din față”. Așa și eu cu Revelioanele. Culmea, online a consolidat Revelionul meu cu celebrele virale “face Revelionu cu Negru”. Fără on-line, care a construit imaginea Revelionului cu Negru, nu ajungeam la performanța asta în televizune, pentru că televizunea ca breaslă nu are strategii. E de azi pe mâine. Online mi-a construit imaginea asta de "rege al Revelioanelor".

 • Ce ți se pare cel mai greu la aceste filmări de Revelion?

Să mănac mâncare proastă fast-food, de catering, în zilele de filmare. După un Revelion slăbesc vreo 3 kg. Stresul o fi o cauza, dar și mâncarea proastă de catering, fast food. Mai vin cu sufertașul de acasă, dar nu apuc să înfulec din el. Așa că beau câte 2 litri de ceai pe ziua de filmare.

 • Anul acesta vei filma mai multe zile din cauza pandemiei. Ce probleme întâmpinați?

Distanțarea e marea problemă, pentru că trebuie să împaci regulile sanitare cu bucuria pe care vrea omul să o vadă la televizor în noaptea de Revelion. Ori bucuria înseamnă îmbrățișări, pentru că nu poți să te bucuri trimițând îmbrățișări și bezele la 2 metri distanță.

 • Ești prieten cu ivitații sau colegii tăi? Cine-i cel mai bun prieten din showbiz?

Cu unii sunt prieten, da, dar cu cei mai mulți însă am o relație corectă de muncă. Sunt mulți ani de când fac asta și am învățat că prietenia la job nu prea funcționează. Asta și pentru că în cariera mea cele mai multe piedici mi le-au pus cei care se dădeau că-mi sunt prieteni și până am învățat lecția, m-am tot împiedicat. Am avut norocul să prezint show-uri tv și cu Gică Petrescu, dar și cu Dorian Popa. I-am cunoscut pe toți. Dar nu am prieteni și nici nu fac parte din găști ceea ce m-a cam costat, pentru că televizunea se face și pe găști. Le spun asta și studenților pe care-i întâlnesc în sălile de curs. Dacă nu știi să te lipești de găști, nu ai ce caută în televizune. Probabil, dacă aș fi început să fac acum televizune, nu aș fi avut nicio șansă.

 • Ne e dor de măștile tale, însă anul acesta am avut parte de măști la alt post.

"Masked Singer" e un format internațional, pe când măștile mele sunt românești, e un format pe care Antena l-a și vândut în alte țări. Dar vreau să fiu corect și trebuie să recunosc că ideea formatului nu e a mea, ideea măștilor mi-a dat-o Titus Munteanu, care a fost printre cei care au inventat “Cu mască/Fără mască”, la TVR, în anii '80. Eu doar am copiat și am modernizat formatul asta al TVR-ului din anii '80 și dacă n-aș recunoaște asta, n-aș fi cinstit față de meseria mea. Mă bucur că l-au cumpărat ungurii, se difuzează pe M2 în Ungaria, la concurență cu "Masked Singer" și ungurii ar trebui să-le aducă un omagiu românilor Titus Munteanu și Mitică Moroșanu, doi titiani ai televizunii din România, doi dintre inventatorii programului “Cu mască/Fără mască” din anii '80.

 • Ți-ai făcut planuri pentru anul viitor?

Aș spune mai degrabă că au mulți planuri cu mine. Să vedem ce se va alege din planurile astea multe ale altora cu mine. Dar a fost un an în care am trăncănit mai mult decât am făcut și de asta aștept să se termine.

Citește și:

Dan Negru construieşte case de vacanţă «anticoronavirus». "A cumpărat 10.000 de metri pătrați, are deja clienţi"

De ce are Dan Negru succes de Revelion. Există un secret pe care ni l-a spus chiar el

bianca dragusanu niculae badalau gabi badalau jpeg
anisia gafton jpg
Florin Piersic Jr la 40 de intrebari cu Denise Rifai (1) Foto Kanal D JPG
culita sterp daniela iliescu jpg
cub brigitte pastramă png
cub anamaria prodan reghecampf png
zodii care nu stiu sa se imbrace jpg
pantofi jpg
Nicolae Badalau FOTO Inquam / Octav Ganea
Vehicul militar cu drapelul ucrainean arborat într un oraș rusesc. Foto: Twitter
image
image
image
image
george burcea in rolul lui lurch jpg
cub brigitte pastramă png
culita sterp daniela iliescu jpg
Mara G si Mario Mutu jpg
Oana Ionita profa de balet jpg
FotoJet jpg