INTERVIU Ovidiu Lipan Țăndărică, despre filmul în care joacă la 68 de ani și nepoțelul pe care l-a văzut doar pe Skype

Ultima actualizare:

    Ovidiu Lipan Țăndăricăfoto: Facebook
Ovidiu Lipan Țăndăricăfoto: Facebook

Interviurile spontane sunt cele mai interesante și întâlnirea cu Ovidiu Lipan Țăndărică (68 de ani) a fost o surpriză plăcută. Ne-am întâlnit cu muzicianul la Domneniu Greaca, întâmplător, și am aflat că mai nou este promotor al frumuseților României, pe care le promovează într-un film special, pe Youtube. Despre toate acestea am stat de vorbă cu Țăndărică, într-un interviu exclusiv.

  • Click!: Ce surpriză să ne întâlnim așa, prin țară. Ce faceți în Greaca?

Ovidiu Lipan Țăndărică: Eu vin la Domeniile Greaca, unde m-ai găsit acum, pentru că mă relaxează, este un ambient senzațional. Am aer curat, poți juca tenis, au nocturnă, poți merge la piscină, am cam tot ce îmi doresc. Sunt într-un loc unde poți să te echilibrezi energetic, unde îți creezi speranța de mai bine, căci trăim niște timpuri foarte grele acum. Aici pot să meditezi, să ai recunoaștere de sine. E aer curat și vin din din când în când pentru că mă simt bine.

  • Am aflat că în ultima vreme ați tot mers prin țară nu numai pentru spectacole, cât și pentru un film. Ce ne puteți spune despre el?

Am avut multe evenimente pe care le-am pus pe Youtube sau Facebook. Am realizat un film, "Țara mea de glorii, țara mea de dor", care a avut avanpremieră la Cluj și care va fi difuzat peste tot în lume. Este un film muzicalo-culturalo-spiritual cu valorile românești. Prezentăm o Românie frumoasă în momentul în care este mare nevoie de unitate, de a savura locurile copilăriei. Acest film va fi transmis în Diaspora și a fost realizat cu doi dragi colegi de ai mei de la Pheonix, Mani Neumann și Ulli Brand. După aceea, vom merge prin țară și-l vom prezenta. Am avut cu Maia Morgestern, cu Florin Estefan, directorul operei din Cluj și cu orchestra din Cluj, anul trecut premieră la Teranova, un spectacol de vindecare, de liniște interioară, care se găsește pe Youtube. Avem evenimente în pandemie, cu distanțare, cu măști, cu emoție și speranță pentru viitor.


    Ovidiu Lipan Țăndărică și impresarul Radu Grozafoto: arhivă personală
Ovidiu Lipan Țăndărică și impresarul Radu Grozafoto: arhivă personală
  • Este primul film, veți mai face?

Urmează alte proiecte în alte regiuni. Am vrut să arătăm partea elegantă unde culturile s-au întrepătruns. Am fost la Târgu Mureș, Cluj, Sfântu Gheorghe și Miercurea Ciuc. Urmează partea Banatului, Moldovei, facem un pod între Iași și Chișinău. Vrem să realizăm mai multe evenimente care să creeze o emulație de valori, cultură și spiritualitate românească.

  • Aveți fani în toată lumea.

Am avut foarte multe concerte din Mexic, până în Panama, America, Canada, am umblat împreună cu colegii mei, prin Europa. Am avut concerte care au adus o imagine bună României.

  • Dar cel mai bine e acasă, așa e?

Eu sunt din nou în România, lucrez cu artiști români, după povestea cu fuga din 1977 m-am reîntors în țara mea, simt și savurez viața cu bune și rele de acasă.

  • Dar ce înseamnă acasă pentru dumneavoastră?

Acasă, eu fiind cetățean planetar, acasă în România înseamnă copilăria, amintirile, gena cu tot ce înseamnă gastronomie, muzică, cultură, energia românească care-ți crează o stare de bine.

  • Aveți un băiat, ce mai face?

Băiatul este în Germania, la mama lui, am și un nepoțel de un an și jumătate, Jonathan Lipan. Alexander, fiul meu, a fost la mai multe concerte cu mine în țară, a fost peste tot, la munte, la mare, i-am arătat țara. E îndrăgostit de România, dar trăiește în Germania cu mama lui și are o familie acolo. El cântă, a terminat Conservatorul în Olanda, are proiecte personale. L-am avut și la câteva concerte în țară, la multe proiecte. Sunt mândru de el.

  • Și nepotul? Vă moștenește?

Cu Jonathan am vorbit numai prin Skype. Nu pot să știu ce va fi. Nepotul s-ar putea să ajungă savant. El dacă nu vrea să cânte, poate se face savant și descoperă ceva, m-aș bucura și mai mult. 

  • Pentru dumneavoastră ce înseamnă iubirea?

Iubirea o mai lăsăm puțin să aștepte, pentru că noi suntem într-o căutare permamentă.

  • Mai e puțin și vine ziua dumneavostră de naștere (31 ianuarie). Ce vă doriți?

În momentele astea dificile ne dorim să fim sănătoși să le facem pe toate.

  • Sunteți vaccinat?

Sigur că da, altfel nu puteam face turneu din Canada pe care l-am terminat acum o săptămâna.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
image png
mihai bendeac jpg
monica anghel jpg
banner anamaria prodan laurentiu reghecampf png
image png
pepe 1 jpg
banner casa stela popescu png
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net