Ioana Ginghină, despre programul infernal de școală al fiicei ei: „Pleacă dimineața și se întoarce la 20.30”


    Ruxandra, fiica Ioanei Ginghină, a împlinit recent 13 ani și e elevă în clasa a VII-a
Ruxandra, fiica Ioanei Ginghină, a împlinit recent 13 ani și e elevă în clasa a VII-a

Programa stufoasă a învățământului românesc, orele lungi petrecute la școală, urmate de teme pentru acasă la aproape fiecare materie îi nemulțumesc atât de elevi, cât și pe părinți. Actrița Ioana Ginghină a povestit pentru Click! cum decurge o zi obișnuită din viața fetiței ei, Ruxandra (13 ani), care acum începe clasa a VII-a.

Zilele trecute, în timp ce îl asculta pe ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, afirmând într-o emisiune tv că ar trebui mărit numărul orelor săptămânale de școală, Ioana Ginghină a izbucnit, revoltată: „Domnii aceștia ori nu trăiesc în România, ori n-au copii și nici habar de ceea ce se întâmplă în învățământul de stat, ori și-au dorit să mă enerveze pe mine la ceas de seară. Nu știu de ce nu vor profesorii ca elevii să stea mai mult la școală, dar vă pot spune de ce nu vor părinții. Am un copil care trece în clasa a VII-a la o școală de stat din București. Majoritatea elevilor de gimnaziu învață după-amiaza pentru că nu avem destule clase într-o școală să meargă toți dimineața, cum ar fi normal. Deci copilul meu trebuie să plece la 11.30 de acasă și mai ajunge înapoi la 19.30, chiar 20.30”, a scris actrița pe blogul ei.

De 3 ori pe săptămână pleacă de acasă la 6.30 dimineața

Asta dacă nu luăm în calcul meditațiile la care merge lunea, miercurea și vinerea. În acele zile, Ruxi se trezește la 6 dimineața, iar la 6.30 iese pe ușă. Micul dejun îl mănâncă în mașină, în drum spre meditațiile care încep la 8.00. Prânzul îi ia la mama ei la birou, iar la 11.30 – 12.30 începe școala. Acasă mai revine seara târziu, moment în care ar trebui să-și facă temele.

Seara târziu, Ruxi se apucă de teme

„La 18:30 sau 19:30 se termină cursurile, mai facem o oră până acasă și apoi, dacă nu știați, se mai apucă și de lecții. Eu am norocul că am sediul școlii de actorie undeva în centru, aproape de școala ei. Mai vine și se odihnește o jumătate de oră după meditații. Ea nu prea se plânge de oboseală pentru că toți copiii sunt așa, dar nu cred că e normal, copiii muncesc mai mult decât noi, adulții, nu mai au timp de nimic altceva”, a declarat Ioana Ginghină pentru Click!, susținând că acesta e motivul pentru care nu vrea ca fiica ei să stea mai mult la școală. „Stă destul!”.

Ioana GInghină: „Dimineața sunt ca un mic roboțel”

Și pentru ea urmează o perioadă grea, de la 13 septembrie. Va trebui să o ducă și să o aducă pe fetiță de la școală, de la meditații, să-i pregătească toate cele necesare. „Încă de seara calc hainele pentru a doua zi, pregătesc pachețelul, sendvișurile. Dimineața mă trezesc la 5.45 și doar apăs pe butoane. Sunt ca un mic roboțel. Abia după ce o las pe ea la meditații și ajung la birou îmi beau și eu cafeaua, mă machiez”, ne-a povestit actrița. O ajută și fostul soț, Alexandru Papadopol, dar și iubitul ei, Cristi. „Eu sunt implicată în proporție de 40%, Cristi 40% și tatăl ei 20%”.

manuta  victor dorobantu Wednesday jpg
despartire   heart g56bfad668 1280 jpg
Vouchere sociale tichet social Inquam Photos / Octav Ganea
bacteria care te poate ucide
pele gettyimages 841963610 jpeg
Anamaria Prodan
Bancnotele care valorează 1800 de lire
Ivana Knoll FOTO Instagram png
nava de croaziera Viking Polaris Foto AFP jpg
vin fiert shutterstock 1207175692 jpg
image
image
image
image
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona  Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg