Iuliana Pepene a învăţat să se bucure de lucrurile simple în Thailanda: «Nu ai nevoie de mult ca să fii fericit»

26 octombrie 2019
article img
Pentru prezentatoarea tv Iuliana Pepene, cea mai frumoasă experienţă a fost să facă baie cu elefanţii

Îi place să vadă locuri noi, cât mai diferite de România, să-şi îmbogăţească experienţa, astfel că în fiecare an Iuliana Pepene, prezentatoarea Observatorului Matinal, pleacă într-o vacanţă tropicală în afara Europei. Dacă anul trecut a fost în Bali, de această dată a ales Thailanda. Şi a trăit fericirea în cel mai pur sens al cuvântului.

„O explozie de culoare, sălbăticie, linişte şi relaxare – asta a însemnat pentru mine Thailanda. Un loc de vis, cu plaje cu nisip alb şi apă turcoaz, plante luxuriante şi oameni senini, zâmbitori şi primitori. Ei te ajută fără nicio ezitare şi zâmbesc fără vreun motiv.

article img

Cred că sunt multe lucruri pe care ar trebui să le învăţăm de la acei oameni care în aparenţă sunt de o simplitate dezarmantă. Eu am învăţat că nu ai nevoie de mult ca să fii fericit, mai ales acolo, în acele locuri superbe”, a povestit Iuliana la întoarcere. A stat 11 zile, la mijlocul acestei luni, şi a văzut insulele Phuket, Koh Yao Yay şi Phi Phi.

article img
Ce bine e să-ţi bei cafeaua de dimineaţă având în faţă un asemenea tablou!

Cea mai frumoasă experienţă a trăit-o în Phuket,  la Sanctuarul Elefanţilor. „Mi-am îndeplinit încă o dorinţă. O jumătate de zi am stat în preajma elefanţilor, i-am hrănit, le-am făcut masaj şi ne-am îmbăiat împreună într-un iaz. Ei s-au distrat, iar noi, turiştii, am plecat cu o super experienţă. Îmi e foarte milă de ei, căci au fost fiinţe chinuite, biciuite cândva de oameni. Elefanţii sunt minunaţi, sunt blânzi, firavi, în ciuda dimensiunii lor impresionante”, povesteşte prezentatoarea de la Antena 1.

article img

O altă experienţă alături de necuvântătoare a trăit-o pe plaja maimuţelor din insula Phi Phi. Năzdrăvanele maimuţe sunt extrem de agile şi inteligente, iar într-un moment de neatenţie rişti să rămâi cu buzunarele goale. „Acolo, chiar ele fac legea. Hainele mi-au fost luate la control, însă am scăpat nevătămată când au văzut că nu am la mine nimic de interes”. Cu aceeaşi plăcere ne povesteşte despre mâncarea deosebită de pe acele meleaguri. În fiecare zi încerca ceva nou: tăieţei de orez cu creveţi, ou şi tofu prăjit cu diverse sosuri aromate, fructe de mare, legume în sos de stridii, iar fructele – o bogăţie. Oriunde găseai guava, papaya, nucă de cocos verde, fructul dragonului sau garambola, pe care nu prea ai ocazia să le guşti la noi. Zilele de vacanţă au trecut pe nesimţite, iar Iuliana a explorat tot ce se putea, s-a relaxat, a savurat şi s-a încărcat cu tot ce i-au oferit acele locuri. „Uneori, prinşi în agitaţia de zi cu zi, în rutina care ne acaparează, în drumurile noastre dintre casă şi serviciu, nu conştientizăm cât de frumoasă este viaţa, uităm să mulţumim, suntem mereu încrâncenaţi că nu avem destul. Thailanda mi-a dat o lecţie importantă: să fiu recunoscătoare şi să fac Rai din ce am”, a mai spus Iuliana Pepene.