Julia Jianu: «Soţul mă încurcă în bucătărie»
Julia Jianu găteşte acasă mai mult pentru atmosferă. Îi dă o senzaţie de confort şi intimitate.
Totuşi, această activitate o face singură, pentru a avea apoi în totalitate satisfacţia muncii.
"M-am apucat să gătesc în adolescenţă, mai mult pentru dulciuri. Mă mândream că ştiu să fac cele mai bune prăjituri şi torturi, ceea ce înseamnă că am acel dram de talent, în bucătărie. Abia după ce l-am cunoscut pe Bogdan, actualul soţ, am început să gătesc mâncăruri tradiţionale româneşti", spune Julia.
Atenţie la ceapă! Vă poate face să lăcrimaţi
Nu se întâmplă zilnic, nimeni nu are atât timp liber. Ci mai mult în weekend. "Noi, dimineaţa, mâncăm ceva dulce, clătite sau cereale, la prânz fiecare pe unde apucă, iar seara pregătim ceva uşor. Ciorbiţe, spaghete sau fripturi fac doar în weekend. Îmi place mai mult atmosfera aceea de intimitate atunci când găteşti în casa ta, pentru familie", adaugă solista.
Nu-şi lasă soţul să o ajute pentru că nu îi place ca altcineva să se amestece în treburile ei.
"El mai mult mă încurcă. În plus, vreau să ştiu că ce am făcut îmi aparţine în totalitate. Astfel că, atunci când cineva ia prima înghiţitură din mâncare, îl bombardez cu întrebări de genul «cum e?, îţi place?, e bun?»".
E bună în curele de slăbire
Julia mănâncă ciorbiţe de câteva ori pe săptămână pentru că, spune ea, sunt indicate în curele de slăbire dacă, evident, nu sunt grase.
"Eu sunt genul care trebuie să aibă grijă la ce mănâncă, pentru că sunt foarte pofticioasă. Nu trebuie să aştept până mi se face foame pentru că atunci mănânc repede şi mult, triplu", spune Julia.
Ciorbă de văcuţă
Ingrediente: ceapă, ţelină, morcov, ardei, roşii, praz, ardei graşi, cartofi, carne de vită, borş, verdeţuri, sare, piper
Mod de preparare: carnea se pune la fiert. Când este gata, se adaugă legumele tocate mărunt. La sfârşit se pune borş, se condimentează cu sare şi piper, se adaugă verdeţuri.