Laura Cosoi, premiul Gourmand pentru volumul culinar ┬źR─âm├ói la mas─â┬╗ VIDEO

18 iunie 2015
image
Laura Cosoi FOTO: Arhiva personal─â

Cea mai prestigioas─â competi┼úie interna┼úional─â pentru publica┼úii gastronomice din toat─â lumea, Gourmand Cookbook Award, cu o tradi┼úie de 20 de ani, ÔÇťOscarul culinarÔÇŁ, cum a fost denumit, ┼či-a desemnat c├ó┼čtig─âtorii de anul acesta la festivitatea care a avut loc anul acesta ├«n Yantai, China.

De la cel mai prestigios concurs din lume pentru publica┼úiile gastronomice, Gourmand Cookbook Award 2015, Laura Cosoi a fost reprezentanta Rom├óniei la acest prestigios concurs, iar jurnalul ei culinar ┼či de debut totodat─â, ÔÇťR─âm├ói la mas─âÔÇŁ, a fost desemnat c├ó┼čtig─âtor la sec┼úiunea Best Tv Chef Book - Europe a premiilor Gourmand cu premiul ÔÇťBest ├«n the WorldÔÇŁ.ÔÇťR─âm├ói la mas─â nu este o simpl─â carte de bucate, ci un proiect foarte personalÔÇŁ, explic─â Laura Cosoi, c├ó┼čtig─âtoarea ÔÇťOscarului culinarÔÇŁ ├«n 2015.

ÔÇťRe┼úeta acestei c─âr┼úi cred c─â este motivul pentru care a fost desemnat─â c├ó┼čtig─âtoare. ├Än primul r├ónd pentru c─â totul a pornit din pasiune ┼či din dorin┼úa de a ├«mp─ârt─â┼či. Este o carte la care am lucrat cu g├óndul la public ┼či reprezint─â chiar o parte din via┼ú─â mea. Multe dintre re┼úetele cuprinse ├«n R─âm├ói la mas─â? sunt cele cu care-l r─âsf─â┼ú pe viitorul meu so┼ú, Cosmin, iar prietenii no┼čtri au fost primii care au savurat bucatele! Fotografiile au fost f─âcute de mine ┼či Cosmin pe terasa casei noastre ┼či ├«n buc─ât─ârie. Chiar ┼či farfuriile sunt ale noastre. R─âm├ói la mas─â? este chiar o p─ârticic─â din via┼ú─â mea pe care am vrut s─â o ├«mp─ârt─â┼česc oamenilor. ┼×i cred c─â toat─â aceast─â emo┼úie cuprins─â ├«n carte a fost ingredientul care a cucerit juriul Gourmand Cookbook AwardÔÇŁ, mai spune Laura Cosoi, care i-a dedicat acest premiu logodnicului ei, Cosmin.

Aceasta devine astfel prima autoare a unei c─âr┼úi de bucate care a adus ├«n Rom├ónia ÔÇťOscarul culinarÔÇŁ, c├ó┼čtigat, printre alte nume c├ęl├Ębre, de Jamie Oliver, ├«n 2000 ┼či 2010. Re┼úeta at├ót de special─â dup─â care a fost conceput jurnalul culinar ÔÇťR─âm├ói la mas─â?ÔÇŁ a f─âcut c─â, din aproape 200 de ┼ú─âri participante, reprezentanta Rom├óniei s─â fie selectat─â ├«n shortlist-ul de 7 autori care au ajuns ├«n final─â la categoria la care a fost nominalizat─â, iar apoi s─â fie desemnat─â marea c├ó┼čtig─âtoare a Gourmand Cookbook Award la sec┼úiunea Best TV Chef Book-Europe.

Gala Gourmand Cookbook Awards se organizeaz─â din 1995, a creat ┼či dezvoltat industria c─âr┼úilor de bucate ┼či este considerat cel mai important eveniment pentru ┼či despre publica┼úiile gastronomice din ├«ntreag─â lume. Fondatorul Premiilor Gourmand, Edouard Cointreau, este mo┼čtenitorul celebrului imperiu Cointreau din Fran┼úa (renumit ├«n toat─â lumea pentru lichiorul ┼či coniacul cu acela┼či nume), Pre┼čedintele Asocia┼úiei Mondiale a Produc─âtorilor de Emisiuni Gastronomice ┼či Pre┼čedintele de Onoare al China Food Television.

banica vicoveanca jpeg
andre JPG
00032 jpg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
3 helen mirren jpg jpeg
cub nicoleta luciu png
https   tacataca prosport ro wp content uploads 2022 03 raluca podea1 webp
BeFunky collage (6) jpg
banica vicoveanca jpeg
Cub Ilie nastase jpeg