"Little Impro", bucuria copiilor! Improvizaţie pentru cei mici

Ultima actualizare:

    Spectacolele Little Impro au avut premiera oficială
Spectacolele Little Impro au avut premiera oficială

Debutul primăverii a coincis cu debutul oficial al singurului spectacol-atelier de teatru de improvizaţie cu şi pentru copii din România, “Little Impro”, în care actorii profesionişti acompaniaţi de un pianist improvizează pe baza sugestiilor venite din public scene, cântece şi poezii.

Primăvară afară, primăvară în sălile de spectacol! La Muzeul Ţăranului Român şi la Teatru la Cinema, din Movieplex Cinema, “soarele" şi-a făcut loc pe chipurile copiilor invitaţi să joace pe scenă alături de actorii profesionişti! Bucuria molipsitoare cu care copiii primesc această invitaţie, de fiecare dată, este fascinantă.

Peste 280 de spectatori, părinţi şi copii, au dat curs, weekendul trecut, invitaţiei pe care actorii trupei Little Impro le-au adresat-o, fiind prezenţi la dubla premieră oficială. Carmen Lopăzan, Claudiu Maier, Alexandra Timofte, Cătălin Neamţu, Vlad Oancea şi Marian Hâncu respectiv Tiberiu Chirănuş la pian nu au deloc o misiune uşoară.

Actorii trupei Little Impro
Actorii trupei Little Impro

“Totul se desfăşoară fără nicio «plasă de siguranţă». Ceea ce facem depinde aproape în exclusivitate de sugestiile publicului, într-un act de improvizaţie irepetabil. Jocurile de improvizaţie şi cântecele sunt născocite ad-hoc, într-o manieră unică! Este o provocare profesională care ne bucură şi care ne aduce mari satisfacţii! Suntem fericiţi pentru că, atunci când pleacă de la spectacol, copiii fredonează “tutut ce” sau „haidihaidi ho”, singurele cuvinte care rămân neschimbate în spectacolele noastre. Părinţii se distrează la fel de mult precum copiii!”, declară Carmen Lopăzan.

Spectacolele Little Impro au la bază o structură de algoritmi. Pe scenă se găsesc patru improvizatori şi un pianist. Unul dintre ei joacă rolul de prezentator. Acesta alege aleatoriu din public copiii care vor participa la rundele de improvizaţie alături de actori. Nu există un scenariu prestabilit. Niciun spectacol Little Impro nu seamănă cu altul, pentru că alegerile publicului sunt de fiecare dată altele.

Little Impro este un spectacol recomandat copiilor de peste şase ani. Copiii sunt încurajaţi să vorbească în public, să fie creativi şi să îşi folosească imaginaţia, într-un mediu sigur şi prietenos care îi ajută să lege această experienţă de emoţii pozitive, dezinhibante. Aparent în joacă, ei sunt motivaţi să interacţioneze în grup, să lucreze în echipă, să fie empatici şi solidari. Crearea unei stări de bună dispoziţie, într-un context sigur şi adecvat vârstei lor, contribuie la dezvoltarea inteligenţei lor emoţionale. Expuşi frecvent la astfel de “stimuli”, cei mici vor trata cu dezinvoltură situaţii de viaţă care se dovedesc provocatoare chiar şi pentru adulţi.

Actorii trupei Little Impro
Actorii trupei Little Impro

În prezent, spectatorii pot vedea Little Impro la Clubul Ţăranului (MŢR), sâmbăta de la ora 16:45 şi la Teatru la Cinema (TLC), în spaţiul Movieplex Cinema din Plaza România, duminica de la ora 11:00. Preţul unui bilet este de 25 de lei la MŢR, în condiţiile în care al doilea părinte intră gratuit la spectacol. În cadrul TLC preţul întreg al unui bilet este de 29 de lei. Copiii, studenţii şi pensionarii beneficiază însă de un tarif preferenţial de 19 lei. La aceste tarife preferenţiale se adaugă promoţiile curente ale TLC.

“Planurile Little Impro pe termen mediu pot părea ambiţioase, dar ele se bazează pe interesul manifestat deja de către partenerii noştri. Ne dorim ca spectacolul Little Impro să se joace în fiecare şcoală din Bucureşti. Una dintre direcţiile spre care ne vom canaliza atenţia pe viitor va fi oferirea de spectacole companiilor interesate să îşi motiveze non-financiar echipele, oferindu-le timp de calitate petrecut cu familiile lor”, afirmă Mihai Penişoară, producătorul spectacolului Little Impro.Pe viitor, Little Impro intenţionează să îşi extindă aria de acoperire a reprezentaţiilor la nivel naţional.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
dallas jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
copii adela popescu radu valcan jpg
andreea berecleanu rochie jpg
banner Alin Oprea
Roman și Elisei PNG
Banner Dinu Maxer Miss Plajă
banner Julia Jianu png
Coca Andronescu
Emil Cioran jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net