"Little Impro", bucuria copiilor! Improvizaţie pentru cei mici


    Spectacolele Little Impro au avut premiera oficială
Spectacolele Little Impro au avut premiera oficială

Debutul primăverii a coincis cu debutul oficial al singurului spectacol-atelier de teatru de improvizaţie cu şi pentru copii din România, “Little Impro”, în care actorii profesionişti acompaniaţi de un pianist improvizează pe baza sugestiilor venite din public scene, cântece şi poezii.

Primăvară afară, primăvară în sălile de spectacol! La Muzeul Ţăranului Român şi la Teatru la Cinema, din Movieplex Cinema, “soarele" şi-a făcut loc pe chipurile copiilor invitaţi să joace pe scenă alături de actorii profesionişti! Bucuria molipsitoare cu care copiii primesc această invitaţie, de fiecare dată, este fascinantă.

Peste 280 de spectatori, părinţi şi copii, au dat curs, weekendul trecut, invitaţiei pe care actorii trupei Little Impro le-au adresat-o, fiind prezenţi la dubla premieră oficială. Carmen Lopăzan, Claudiu Maier, Alexandra Timofte, Cătălin Neamţu, Vlad Oancea şi Marian Hâncu respectiv Tiberiu Chirănuş la pian nu au deloc o misiune uşoară.

Actorii trupei Little Impro
Actorii trupei Little Impro

“Totul se desfăşoară fără nicio «plasă de siguranţă». Ceea ce facem depinde aproape în exclusivitate de sugestiile publicului, într-un act de improvizaţie irepetabil. Jocurile de improvizaţie şi cântecele sunt născocite ad-hoc, într-o manieră unică! Este o provocare profesională care ne bucură şi care ne aduce mari satisfacţii! Suntem fericiţi pentru că, atunci când pleacă de la spectacol, copiii fredonează “tutut ce” sau „haidihaidi ho”, singurele cuvinte care rămân neschimbate în spectacolele noastre. Părinţii se distrează la fel de mult precum copiii!”, declară Carmen Lopăzan.

Spectacolele Little Impro au la bază o structură de algoritmi. Pe scenă se găsesc patru improvizatori şi un pianist. Unul dintre ei joacă rolul de prezentator. Acesta alege aleatoriu din public copiii care vor participa la rundele de improvizaţie alături de actori. Nu există un scenariu prestabilit. Niciun spectacol Little Impro nu seamănă cu altul, pentru că alegerile publicului sunt de fiecare dată altele.

Little Impro este un spectacol recomandat copiilor de peste şase ani. Copiii sunt încurajaţi să vorbească în public, să fie creativi şi să îşi folosească imaginaţia, într-un mediu sigur şi prietenos care îi ajută să lege această experienţă de emoţii pozitive, dezinhibante. Aparent în joacă, ei sunt motivaţi să interacţioneze în grup, să lucreze în echipă, să fie empatici şi solidari. Crearea unei stări de bună dispoziţie, într-un context sigur şi adecvat vârstei lor, contribuie la dezvoltarea inteligenţei lor emoţionale. Expuşi frecvent la astfel de “stimuli”, cei mici vor trata cu dezinvoltură situaţii de viaţă care se dovedesc provocatoare chiar şi pentru adulţi.

Actorii trupei Little Impro
Actorii trupei Little Impro

În prezent, spectatorii pot vedea Little Impro la Clubul Ţăranului (MŢR), sâmbăta de la ora 16:45 şi la Teatru la Cinema (TLC), în spaţiul Movieplex Cinema din Plaza România, duminica de la ora 11:00. Preţul unui bilet este de 25 de lei la MŢR, în condiţiile în care al doilea părinte intră gratuit la spectacol. În cadrul TLC preţul întreg al unui bilet este de 29 de lei. Copiii, studenţii şi pensionarii beneficiază însă de un tarif preferenţial de 19 lei. La aceste tarife preferenţiale se adaugă promoţiile curente ale TLC.

“Planurile Little Impro pe termen mediu pot părea ambiţioase, dar ele se bazează pe interesul manifestat deja de către partenerii noştri. Ne dorim ca spectacolul Little Impro să se joace în fiecare şcoală din Bucureşti. Una dintre direcţiile spre care ne vom canaliza atenţia pe viitor va fi oferirea de spectacole companiilor interesate să îşi motiveze non-financiar echipele, oferindu-le timp de calitate petrecut cu familiile lor”, afirmă Mihai Penişoară, producătorul spectacolului Little Impro.Pe viitor, Little Impro intenţionează să îşi extindă aria de acoperire a reprezentaţiilor la nivel naţional.

harry si meghan jpg
foto1 copii crisanB jpg
FotoJet (2) jpg
Anca Dinicu  jpg
andreea antonescu jpg
Klaus Iohannis si Alina Gorghiu jpg
mihaela radulescu jpg
gabriel apostol jpeg
Republica Moldova Independenta
apostol gabriel
image
image
image
image
andreea ibacka si majda jpg
mihaela radulescu jpg
3 andreea raicu 1 1280x720 jpg jpeg
andreea antonescu jpg
Dwayne Johnson jpg
andreea esca 6 png