Loredana Groza și Gabi Luncă, ieri la tribunal, azi la «Cerb». Cum au reacționat artistele

image
Gabi Luncă (80 de ani) a cântat la ”Cerb” o emoționantă melodie despre viața ei, în care i-a mulțumit divinității pentru tot ce i-a oferit

Gabi Luncă (80 ani) şi Loredana Groza (49 de ani) au făcut show, duminică seară, 25 august, în Piaţa Sfatului din Braşov, fiind aplaudate îndelung de cei peste 5.000 de spectatori. Cele două artiste s-au evitat însă în culise, şi nici nu e de mirare, căci în perioada 2012-2018 au dus o strânsă bătălie pe piesa din folclor ”Într-o zi la poarta mea”, cântată prima oară de Gabi şi preluată de Lori pe albumul ”Agurida”, sub un alt titlu, ”Cip-Cirip”.

Gabi Luncă a renunţat, în urmă cu 27 de ani, la muzica lăutărească, din motive religioase, aşa că, duminică seară, de la orele 21.15, ea a cântat la ”Cerb” doar o emoţionantă melodie despre viaţa ei, în care i-a mulţumit divinităţii pentru tot ce i-a oferit. ”Regina muzicii lăutăreşti” şi-a adus pe scenă şi cele două fete, Rebecca şi Sara. La două ore distanţă şi-a făcut apariţia, în lumina reflectoarelor, pe aceeaşi scenă grandioasă, şi Loredana Groza, care a  dansat şi a cântat preţ de aproape două ore, timp în care a schimbat mai multe ţinute. La debutul recitalului diva a purtat o rochie superbă, cu floricele realizate din paiete, apoi a ales o salopetă roşie, care i-a pus în evidenţă silueta şi bustul impozant, dar şi o rochie neagră, din dantelă, obraznic de transparentă, care i-a lăsat la vedere trupul frumos, lucrat din greu la sala de sport.

image

Gabi Luncă și Loredana Groza s-au judecat șase ani

Cele două cântăreţe se află într-un război rece, după ce Gabi Luncă a invitat-o la tribunal, în 2012, pe motiv că Lori ar fi preluat fără consimţământul ei piesa ”Într-o zi la poarta mea”, transformată de Lori în ”Cip-cirip” şi înregistrată pe albumul ”Agurida”, în 2001. După un îndelung proces, desfăşurat pe o perioadă de şase ani, iată că, în 2018, judecătorii i-au dat câştig de cauză Loredanei, ba, mai mult, reclamanta s-a trezit bună de plată. Ea trebuie să-i plătească lui Lori cheltuieli de judecată în valoare de nu mai puţin de 22.000 euro. În acea perioadă, ele au dus un adevărat război al declaraţiilor. Iată ce spunea Gabi Luncă: ”Loredana spune că are un AS în mânecă, nu ştiu care este ăla. Dar, dacă mă înrăieşte, atunci am şi eu altceva asupra ei. Păi, da ce, eu nu o să aduc alţi experţi. Dacă e vorba de asta! Cred că ies şi eu la atac, dacă ea ştie să iasă la atac pe dreptul altuia. Dacă mi-ar fi spus, sau să fi venit la mine, normal, că doar nu îţi cumperi de la piaţă, putea să vină să îmi spună”, a menţionat ea, într-un interviu la Antena Stars.

2 3 bd 3 2col gabi lunca si fetele ei jpeg

Dar şi pârâta Loredana Groza a luat poziţie: “Nu am comentat niciodată public pe parcursul procesului decizia doamnei Gabi Luncă de a mă da în judecată, deşi am fost foarte surprinsă de acţiunea ei, cu atât mai mult cu cât s-a întâmplat la mai bine de 10 ani după ce am imprimat această piesă pe albumul “Agurida”, care a reprezentat la acea vreme omagiul meu pentru folclorul românesc şi bogăţia lui spirituală extraordinară. Am un mare respect pentru munca fiecărui artist din orice domeniu, cum am un respect şi o dragoste imensă pentru folclor. Mi-am dorit mereu să-l aduc în actualitate, să îl reinterpretez pentru generaţiile noi. Şi am făcut asta într-o perioadă în care lumea uitase de această muzică. Era considerată desuetă şi marginalizată. De aceea, mi-a fost foarte greu să înţeleg raţiunea acestui proces, cu atât mai mult cu cât am toată admiraţia pentru ceea ce reprezintă doamna Gabi Luncă în muzica folclorică românească. Însă demersul legal al domniei sale a fost nedrept şi incorect”, a spus Loredana, potrivit România TV. 

image

Citește și:

Loredana Groza a împlinit 49 de ani. A pozat goală la mănăstire pentru cel mai vândut Playboy din istorie

EXCLUSIV La 80 de ani, Gabi Luncă a făcut show la Cerbul de Aur: "Muzica lăutărească era o ruşine pe timpul meu"

vladut
Satul Aceredo jpg
brad pitt angelina jolie jpg
cub ion țiriac png
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
medic bucuresti santajat datorie camatari dobanda 785568 jpeg
Alexandru Arsinel batran
image
image
image
image
1 teodora liana stanciu mita mihai georgescu 1 2 jpg jpeg
FotoJet (2) jpg
1 bruce willis jpg jpeg
anne heche 1 profimedia 0712340053 jpg
pensionari care au deplatit facturi 0 jpeg
image png