Maria Ciobanu nu a mai cântat de doi ani: “Dacă nu exersez, instrumentul nu mai merge”

image
Artista a făcut anunţul pe scenă cu fiica ei, Camelia

Interpreta de muzică populară Maria Ciobanu va păşi din nou pe plaiurile natale în ajunul Paştelui, după doi ani petrecuţi în SUA. În tot acest timp, solista nu a mai susţinut nici un concert şi a locuit la fiica ei, Camelia.

Legenda folclorului, Maria Ciobanu (81 ani) s-a retras în 2016, când a susţinut concerte care au bifat încheierea activităţii. Chiar dacă artista a mai susţinut spectacole de retragere şi în urmă cu 20 de ani, se pare că de această dată a fost hotărâtă să pună punct carierei. Nu a mai dat un concert extraordinar şi nici nu a mai venit în ţară de doi ani. Pentru că atât Maria Ciobanu, cât şi fiul ei, Ionuţ Dolănescu (47 de ani), s-au împărţit în ultimii ani între Europa şi America: 6 luni în România, 6 luni în SUA. Maria Ciobanu şi soţul ei, Mircea Câmpeanu (80 de ani), au cetăţenie americană, iar Ionuţ rezidenţă, ceea ce îl obligă să stea jumătate din an peste Ocean. În Statele Unite, Maria Ciobanu locuieşte în cea mai mare parte din timp în Los Angeles, la fiica ei, Camelia Filip (51 de ani).

image
Artista a făcut anunţul pe scenă cu fiica ei, Camelia

„Nu am mai cântat deloc, deloc de doi ani. Şi dacă nu mai exersez, sigur că instrumentul nu mai merge”, a spus Maria Ciobanu, invitată  de onoare, împreună cu fiica ei, Camelia Filip, în cadrul unui spectacol susţinut în Los Angeles. Totodată, şi-a anunţat prietenii că revine în România de Paşte.

Artistele au urcat pe scenă alături de Orchestra Lăutarii şi de dirijorul şi violonistul Nicolae Botgros din Chişinău, aflaţi în turneu în America. Recitalul Mariei Ciobanu vine la scurt timp după ce presa a scris că artista ar avea probleme de sănătate.

Ea a mai avut un scurt moment muzical pe 13 ianuarie 2019, la o petrecere din Los Angeles, alături de Ionuţ şi de dirijorul Nicolae Botgros. Şi atunci a fost îndelung aplaudată de cei din diaspora. Maria Ciobanu a declarat atunci, la România TV, că îşi doreşte să revină în România: „Drumul este greu şi lung, de aceea nu am mai venit, dar mă întorc acasă, mi-e dor de toţi. Mă simt bine acum”. Ea are trei nepoţi de la Ionuţ Dolănescu, doi de la Camelia şi un nepot de la fiica cea mare, Leontina Ciobanu Văduva (58 de ani).

FotoJet jpg
Reghe, botez Liam jpg
Anamaria Prodan jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
ferentz iohannis  jpg
simley si marius jpeg
Cea mai importantă persoană din viața mea mp4 thumbnail png
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
persoana in caruciorul cu rortile lovita de o masina FOTO captura video jpg
Elvetia referendum vot alegeri FOTO Shutterstock
image
image
image
image
ferentz iohannis  jpg
foto1 liviu si sotia in dubai jpeg
simley si marius jpeg
lori jpeg
ana baniciu si edy kovaci jpeg
Reghe, botez Liam jpg