Marina Voica, prima apariție după operația la inimă. «Nu mă condamnați că vreau să trăiesc!»

Ultima actualizare:

    Marina Voica se simte bine după operația complicată pe cord deschisfoto: Antena 1
Marina Voica se simte bine după operația complicată pe cord deschisfoto: Antena 1

Îndrăgita cântăreață Marina Voica a fost operată pe cord, iar zilele trecute a avut prima apariție TV de la intervenția dificilă care i-a salvat viața, la Exclusiv VIP, emisiunea prezentată de Cristi Brancu la Prima TV. Artista în vârstă de 84 de ani este acum în afara oricărui pericol, se simte bine și se recuperează treptat.

“Sunt acasă la Breaza. Cel mai bun doctor chirurg din această țară mi-a deschis și mi-a scos inima, a pus-o în palmele lui, inima bătea fără să se oprească și a făcut din ea minune, a făcut-o aproape nouă. Nu a durat operația foarte mult și iată-mă acuma operată cu mare succes! Îi mulțumesc din tot sufletul domnului doctor că a ținut inima mea bătând în palmele lui minunate. Am fost operată în cea mai bună clinică din Brașov. După 7 zile am fost externată și am continuat recuperarea acasă…

A fost greu, eu sunt singură… Eu sunt cardiacă mai de mult, dar nu s-a observat fiindcă știam cum să duc viața. Pe scenă dau tot, nimeni nu a știut, au crezut că eu țin un regim de viață, eu am un sistem, să forțez lucrurile, apoi stau și mă gândesc ce se întâmplă. La un moment dat mi-am dat seama că nu mai merge să trag, am început să mă simt prost, așa e la stenoză mitrală. În ultimul moment am fost operată, fără exagerare, dacă nu găseam un om, din prieten în prieten, și am ajuns la acest doctor minunat, era prea târziu.

Operația nu a durat mult, fiindcă doctorul se grăbea să mai curețe și partea dreaptă a inimii, trebuia să lucreze foarte repede, am auzit că numai 3 ore… Acasă stau singură, eu fac totul cu grijă. Cred că la mine e mai curat acum, decât când eram sănătoasă.

Eu trebuie să mă mișc și sunt obligată să mă mișc după operație, nu trebuie să stau. Eu mă simt mai bine când mă mișc. Trebuie să ai foarte multă voință. Grădina mea este superbă! Am putere să am grijă și de una și de alta. Încă nu mi-a revenit pofta de mâncare, am slăbit foarte mult.

Mașinuța mea mă așteaptă, am pornit-o la prima cheie, încă pot să conduc, sunt aptă, doctorul mi-a dat voie, dar parcă nu îmi vine”, i-a povestit Marina Voica lui Cristi Brancu.

Marina Voica: ”Eu cândva am făcut Covid, dar nu știu când”

Întrebată dacă a avut temutul virus care face încă ravagii, Marina Voica a răspuns: “Eu am anticorpi, eu cândva am făcut Covid dar nu știu când, totdeauna mă doare gâtul, la un moment dat mi se pare că am luat și antibiotice, mi-a trecut, mergem înainte. Eu nu trebuie să fac vaccin acum”, a mai adăugat celebra artistă.

Marina Voica, intervenție riscantă pe cord deschis 

Intervenția suferită de Marina Voica a fost extrem de riscantă, după cum se arată pe site-ul clinicii din Brașov unde artista a fost operată. Marina Voica avea două dintre valvele inimii cu leziuni severe, însă operația pe cord deschis, singură soluție medicală care i-ar fi putut salva viața, a fost evitată de toate instituțiile de specialitate. Intervenția deosebit de riscantă a fost salvatoare, reușindu-se efectuarea ei în mare parte pe cord bătând, ceea ce a permis o recuperare rapidă.

“Este greu să vorbești despre o mare minune care s-a întâmplat aici: o operație pe inimă foarte grea la o femeie de 84 de ani. Nu mă condamnați că vreau să trăiesc! Echipa spitalului împreună cu doctorul Zoltan Galajda au făcut o operă de artă pe inima mea. N-am cuvinte, adevărată artă”, a mai spus Marina Voica pentru site-ul clinicii din Brașov. 

image
image
image
image
image
image
Maria Lătărețu a fost  supranumită de  arabi ”regină” și au  adulat o pentru vocea ei  jpeg
image png
image png
stela popescu scaune (1) png
gestul facut de catalin dobrescu oana radu webp
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
image
actualitate.net
image
actualitate.net