Medeea Marinescu, despre secretele prieteniei cu Florin Piersic: «Nu-i place să fie domnit sau măiestrit»

Iniţial, partenera lui  Florin Piersic a fost  Emilia Popescu
Iniţial, partenera lui Florin Piersic a fost Emilia Popescu

S-au împlinit 10 ani de când Florin Piersic şi Medeea Marinescu joacă împreună în piesa „Străini în noapte”. Luna trecută au ajuns la spectacolul numărul 1.270. După atâta amar de vreme şi atâtea reprezentaţii, cei doi se simt pe scenă ca peştele în apă. Se cunosc, pot glumi, improviza, spre satisfacţia publicului.

Medeea Marinescu (45 de ani) vorbeşte sincer despre Florin Piersic (84 de ani), partenerul ei de 10 ani la piesa ”Străini în noapte”. ”Fără să greşesc, e cel mai iubit actor. Nu o să stau aici să explic de ce, căror roluri sau întâmplări li se datorează această iubire. Important e că ea există şi nu poate fi negată de nici cei mai înverşunaţi cârtitori. E o mare şansă să fiu alături de el pe scenă. Nu-i place să fie domnit sau măiestrit. Nu simt asta ca pe o povară, ci ca pe o mare bucurie. Am ajuns să ne cunoaştem atât de bine încât improvizăm, ne place să ne surprindem, să ne facem mici farse sau glume. Publicului îi place asta şi râde şi se bucură cu noi... Improvizaţiile pe care le facem în interiorul poveştii o îmbogăţesc şi o fac să rămână vie. Am adunat atâtea amintiri în atâţia ani de când jucăm (iată, sunt 10 ani) şi poate că peste ani le voi aşterne pe o hârtie”, a declarat pentru Click! Medeea Marinescu. 

Până acum au jucat 1.270 de reprezentaţii

În luna mai, cei doi vor fi pentru prima dată în Germania la Koln şi Stuttgart, iar până atunci, dacă situaţia o va permite, la Braşov, Alba, Deva, Suceava, Botoşani, Sibiu, etc. ”Străini în noapte, o bucurie care mi-ar plăcea să nu se sfârşească niciodată”, mai spune actriţa Medeea Marinescu. 

Pe 10 februarie 2020, cei doi  au jucat la Teatrul Naţional din Bucureşti. „Astăzi, împreună cu Medeea, împlinim 1.270 de spectacole de când jucăm această piesă nu doar în România, la Bucureşti, ci şi în toate oraşele pe care le ştiţi, Bruxelles, Ljubljana, Toronto, Montreal, Tel Aviv, Windsor şi Londra. Noi suntem emoţionaţi şi bucuroşi că aţi venit şi astăzi în număr mare aici. Aşa cum spunea maestrul Radu Beligan, cel mai preţios partener al nostru de scenă este publicul. Deci dumneavoastră. Să vă dea Dumnezeu ce ştiu eu, iar eu ştiu o grămadă de prostii. Vă îmbrăţişez cu tot sufletul”, a spus Florin Piersic în aplauzele fanilor care abia aşteptau să înceapă piesa. Timp de două ore, cât a ţinut piesa, nici musca nu s-a auzit în sală. Publicul a urmărit cu sufletul la gură. Piersic joacă rolul lui Pierre, un bărbat în floarea vârstei care, după o noapte petrecută într-un bar, e condus acasă de Julietta (Medeea Marinescu), o femeie frumoasă şi tânără. Ea ştie cine este el şi tocmai de aceea şi-a propus să-l însoţească în apartamentul lui. În acea seară, el află un lucru care îi va schimba viaţa. Bineînţeles, la final de piesă, maestrul şi Medeea au părăsit scena în ropote de aplauze.

Florin Piersic,  alături de surorile  gemene ale Medeei
Florin Piersic, alături de surorile gemene ale Medeei

Medeea şi Piersic, prieteni şi dincolo de scenă

Medeea Marinescu a absolvit Institutul de Teatru în 1996 şi începuse să joace alături de Radu Beligan şi Carmen Stănescu. De copil era familiarizată cu lumea filmului şi a teatrului, întrucât la 6 ani debuta în pelicula ”Maria Mirabela”. Părinţii săi au lucrat şi ei în lumea filmului şi înţelegeau fenomenul artistic. Prin urmare, Medeea de mică îl cunoştea pe cel care peste ani avea să-i devină partener de scenă. Între cei doi actori există o diferenţă mare de vârstă, dar asta nu i-a împiedicat să fie foarte buni prieteni în afara scenei. Se văd des, dar se vizitează mai rar în familie, întrucât meseria le ocupă tot timpul şi sunt mereu plecaţi în turneu.

Piesa se joacă de 13 ani la Bucureşti


    Iniţial, partenera lui  Florin Piersic a fost  Emilia Popescu
Iniţial, partenera lui Florin Piersic a fost Emilia Popescu

Piesa ”Străini în nopate” a avut premiera în România în anul 2007 cu actorii Florin Piersic şi Emilia Popescu. Ea a fost înlocuită cu Medeea Marinescu în anul 2010. Povestea acestui spectacol de teatru a început în 2006 când regretatul Radu Beligan s-a dus să vadă o piesă care îi atrăsese atenţia prin capul de afiş, care era Alain Delon. Piesa se numea „Les Montagnes Russes” a lui Eric Assons şi se juca la sala „Elvira Popesco” a Teatrului particular „Marigny”. Era pentru prima oară când Alain Delon juca, după foarte mulţi ani, într-o piesă de teatru. Lui Radu Beligan i-a plăcut piesa şi, când a revenit în ţară, i-a povestit lui Florin Piersic toată tărăşenia: „Florine, tu eşti potrivit pentru rolul ăsta. Vrei?”. Florin a vrut, Radu Beligan s-a apucat de tradus, împreună cu Liviu Dorneanu, au dat un alt titlu piesei (acum se numeşte „Străini în noapte”) şi iată cum au trecut 13 ani de când ea se joacă la noi!

Citește și:

Florin Piersic şi Medeea Marinescu, de zece ani împreună în «Străini în noapte»

EXCLUSIV Am fost la piesa de teatru cu Florin Piersic. Medeea Marinescu, de pe scenă, direct la spital

zodia singura de sarbatori jpg
FotoJet jpg
cub cristina spatar png
Nicolae si Elena Ceausescu jpg
cub catalin botezatu dubai png
foto sex jpeg
Parcare cu panouri solare FOTO Shutterstock
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
image
adevarul.ro
image
image
image
image
george clooney amal jpeg
2 bd IMG 8130b jpg
cub catalin botezatu dubai png
cub cristina spatar png
Dana Savuica si sora Gabriela, foto OK jpg
dorobantu mana jpg