«Mi-am umplut cămara cu provizii pentru iarnă»
Dan Helciug, care s-a pricopsit cu porecla ”Greieraşul”, în timpul participării la ”Ferma Vedetelor” (PRO TV), le dă clasă multor vedete de sex feminin, în bucătărie. În loc să stea cu burta la soare, în scurta vacanţă, iată că el a ales să plece la ţară, la cules de roşii. Recolta bogată i-a permis să-şi umple cămara cu bunătăţi.
Celebrul solist Dan Helciug (42 de ani) şi-a vizitat zilele trecute socrii, care au o adevărată gospodărie în judeţul Olt, pentru a le da o mână de ajutor la culesul roşiilor.A muncit pe rupte, dar acum are cu ce se lăuda: 50 de borcane cu bulion şi 40 de sticle cu suc de roşii: „Dan mănâncă la orice bulion, aşa că l-am pus la muncă”, ne-a povestit soţia lui, Elena.
Acesta ne-a dezvăluit reteţa magică. „Am cules roşiile din grădina de la ţară, nestimulate, foarte sănătoase, le-am spălat şi le-am dat prin maşina specială, pentru a separa seminţele de pulpă. Apoi le-am fiert până am obţinut un sos îngroşat, ca bulionul. La sfârşit, am adăugat sare după gust şi zahăr brun. Pentru sucul de roşii se face aproape la fel, însă compoziţia nu trebuie să fie foarte groasă. După ce le pui în sticle şi în borcane, le sterilizezi. Trebuie să ai răbdare şi multe cafele. Am muncit cot la cot cu soţia. Şi mai facem, asta este doar prima tură de bulion şi de suc de roşii”, ne-a povestit solistul trupei “Spitalul de Urgenţă”, care intenţionează să-şi facă fermă bio, pentru o alimentaţie sănătoasă.
Tavi Colen are curtea plină de legume
Solistul merge rar la cumpărături, căci are în curte cam tot ce îi pofteşte inima. Are câteva găini, aşa că omleta de dimineaţă este asigurată, dar şi rânduri întregi de roşii, pe care de altfel le-a şi prezentat prietenilor de pe Facebook.
Tavi Colen (49 de ani) locuieşte în Bucureşti, iar în timpul liber stă doar în grădină. Se mândreşte cu imensa cămară, în care stau aliniate, cuminţi, borcănele întregi cu dulceţuri, zacuscă şi bulion.