Mihaela Borcea şi-a angajat o armată de filipinezi. Cu cât îi plăteşte vedeta

24 iulie 2014
article img
Angajaţii au fost aduşi la ştrand să se distrezeFOTO: SEVER GHEORGHE

Orice vedetă care se respectă are ajutoare în casă. De la menajeră, bonă, bucătăreasă şi până la grădinar. Este şi cazul Mihaelei Borcea, care şi-a angajat o armată de filipinezi buni la toate. Micuţi de satură şi zâmbăreţi aceştia au povestit pentru Click! cum se înţeleg cu şefa.

E o modă în lumea vedetelor. Multe dintre ele au renunţat la serviciile românilor şi şi-au angajat pe lângă casă filipinezi. Şi au toate motivele să o facă: sunt vrednici, ştiu foarte bine limba engleză şi nici nu cer mulţi bani. Mihaela Borcea (43 de ani) este una dintre celebrităţile de pe la noi care şi-a lăsat treburile casnice în grija lor. Iniţial a angajat patru, după care fiecare dintre ei şi-au adus familiile în România. Fosta soţie a lui Cristi Borcea (44 de ani) i-a „adoptat” sau i-a recomandat prietenilor.

article img
Mihaela Borcea a angajat străini pe bani puţini ca să-i facă curăţenie, mâncare şi să aibă grijă de grădină

„Lucrăm la doamna Mihaela de trei ani şi e foarte bine. E bună cu noi. Nu ne ceartă, ne vorbeşte frumos şi e o foarte bună gospodină”, au povestit, pentru Click! bucătăreasa şi menajera. Filipinezii cunosc foarte bine relaţia dintre Mihaela şi Cristi Borcea şi spun că de când cei doi au divorţat şefa lor este fericită.

„Nu a avut nimic de pierdut, doar de câştigat. Domnul are grijă ca doamnei şi copiilor să nu le lipsescă nimic, iar când nu era în puşcărie venea mereu pe aici. Se purta mai frumos cu doamna Mihalea decât înainte când erau căsătoriţi”, cred angajaţii cu ochii migdalaţi. Şi ca să le arate că-i apreciază, şefa i-a scos şi pe ei în lume. La inaugurarea Complexului Magic Place, din Capitală, care a avut loc săptămâna trecută, fosta soţie a omului de afaceri a venit după ea cu o armată de filipinezi. I-a lăsat să se bucure de soare şi piscină mai toată ziua. Forţa de muncă filipineză este ieftină. Salariul nu depăşeşte 400 $ pe lună, în jur de 1.300 de lei, plus mâncare şi cazare. E mai costisitor, însă, să-i aduci în ţară. Întocmirea documentelor legale şi biletul de vion ajunge să coste, doar pentru o persoană, 5.000 €. Dar, filipinezii fac toţi banii. Într-un top realizat anul trecut, aceştia ocupă primul loc la capitolul cei mai buni angajaţi. 

article img
FOTO: SEVER GHEORGHE