Mihai Constantinescu a fost operat pe cord de două ori. Ce spune despre situația lui Busu

Ultima actualizare:

    Mihai Constantinescu, alături de soția lui, Simona, fericită că bărbatul ei este acum sănătos
Mihai Constantinescu, alături de soția lui, Simona, fericită că bărbatul ei este acum sănătos

Viața de artist nu este deloc ușoară. Stresul, emoțiile, fuga de colo-colo își pun amprenta asupra sănătății. Mihai Constantinescu a fost operat de două ori pe cord și știe cât de grea este recuperarea după o astfel de intervenție. Iată ce pune celebrul cântăreț despre situația în care se află Busu!

Are 72 de ani și o carieră artistică de 54 de ani cu nenumărate spectacole, turnee în toată țara, dar și în străinătate, emisiuni televizate.

Fuga de la un concert la altul, nopțile nedormite și-au pus amprenta. În urmă cu zece ani, inima i-a jucat feste și a fost nevoie să i se monteze o valvă mitrală pentru ca ea să mai poată funcționa normal.

Anul trecut, a fost nevoie de o altă operație pe cord deschis, care l-a ținut opt ore între viață și moarte.

Acum este bine să se roagă la Cel de sus ca și actorul Florin Busuioc (56 de ani), alintat de toți Busu, să reziste și să o poată lua de la capăt.

Mihai Constantinescu:”Afecțiunile cardiace sunt bolile secolului”

”Viața de artist este diferită de cea a unui om normal. Sunt alte emoții, alte stresuri. Afecțiunile cardiace sunt oricum bolile secolului. Dar sunt convins că Busu își va reveni rapid, mai ales că a fost adus la București. La el a fost mai simplu decât în cazul meu, iar odată intervenția reușită sigur va fi bine. Important este să ducă de acum o viață liniștită, să renunțe la teatru și să rămână doar cu munca din televiziune. Eu și soția mea îl respectăm tare mult și a fost un șoc pentru noi când am aflat ce i s-a întâmplat. Ne dorim să-l revedem cât mai repede la televizor. Am un prieten, spre exemplu, care are montate trei stenturi și este șofer pe o mașină de mare tonaj, merge în delegații și este perfect sănătos. Deci se poate și așa”, ne-a declarat maestrul Mihai Constantinescu.

Acesta s-a arătat, în schimb, contrariat de faptul că la Clinica de Cardiologie Intervențională și Chirurgie Cardiovasculară, aflată în curtea Spitalului Județean din Craiova, nu sunt medici și că Busu a fost operat de un doctor primar asistat de un rezident.

Florin Busuioc a fost adus, ieri, la Spitalul Fundeni din Capitală cu elicopetrul SMURD
Florin Busuioc a fost adus, ieri, la Spitalul Fundeni din Capitală cu elicopetrul SMURD

”Craiova este un oraș mare. Nu este voie ca acolo să nu existe o echipă de chirurgi. Medicii ar trebui ținuți efectiv în puf, pentru că avem nevoie de ei ca de aer”, a conchis artistul.

Lui Busu i s-a făcut rău în spatele scenei

Florin Busuioc a fost transferat ieri la Spitalul Fundeni din Capitală cu un elicopter SMURD, iar starea lui este stabilă. Marți seară, Busu a suferit un infarct miocardic acut la finalul piesei de teatru ”Central Park”, care a avut loc la Filarmonica din Craiova.

Imediat după ce a  ieșit de pe scenă, acestuia i s-a făcut rău și s-a prăbușit pe un scaun. Un recuziter i-a făcut manevre de resuscitare până când au ajuns medicii de la SMURD, care l-au intubat  și ventilat mecanic.

A fost operat chiar în acea nopate, i s-a montat un stent. Medicii au spus că Florin Busuioc a venit la spital în stare foarte gravă, cu vas de sânge complet obturat la inimă.   

Ce reguli trebuie să respecte Busu după montarea stentului

- trebuie să ia zilnic, timp de cel puțin un an, Aspirină şi Plavix. Aceste medicamente antiagregante se recomandă pentru prevenirea formârii de trombi sau emboli, care pot provoca accidente vasculare, infarct;

- este recomandat să facă sport cel puțin  o jumătate de oră pe zi;

- nu mai are voie să fumeze;

- trebuie să evite să se îngrașe și chiar să încerce să țină o dietă;

- este necesar să-și țină sub control tensiunea arterială, glicemia şi colesterolul;

- este necesar să adopte un regim sănătos bazat pe legume, fructe proaspete, peşte. Fără alcool, dulciuri multe și grăsimi de origine animală.

image
image
image
image
image
image
banner Sanziana Buruiana  png
banner cristina cioran png
lumanare intuneric logo jpg
smiley gest gina jpg
lili sandu silviu tolu colaj facebook jpg
alexandra stan colaj facebook jpg
image png
jador oana ciocan colaj facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net