Mișu Fotino și-a cunoscut mama la 40 de ani. Actorul a murit acum 5 ani

image
Marele actor Mișu Fotino a murit pe 13 ianuarie 2014, la 83 de aniFOTO: cinemagia.ro

Ce mare actor! Mișu Fotino era bolnav de câțiva ani, dar pe scenă era irezistibil, vioi și cu un umor greu de egalat. A murit acum 5 ani, pe 13 ianuarie 2014, și de atunci nici un Revelion nu mai este atât de spumos, fără el și alți actori din Generația de Aur.

Mișu Fotino a fost prezent încă de la primul Revelion la TVR, în 1957. Aproape 60 de ani în care actorul Mișu Fotino a fost nelipsit din distracția din noaptea dintre ani, dar și de pe scena de teatru. La data de 13 ianuarie 2014, inima lui s-a oprit, la 83 de ani, dar românii nu-l vor uita curând.

”Dacă n-aș fi devenit actor, aș fi visat să ajung Artist, ca Radu Beligan  sau Jean Gabin”, spunea cu umor actorul Mihai Fotino, într-un interviu mai vechi, la Formula As.

Mișu Fotino, biografia

Puțin știu că regretatul Mihai Fotino a debutat pe scenă la 7 ani (în anul 1937), alături de tatăl său,  actorul Mihai Fotino. Deci au fost doi Mișu Fotino.

S-a îndrăgostit de film în 1948, când a primit un rolișor, de brigadier cu aer de intelectual, în primul film românesc ”Răsună valea”. Jucase cu succes și la 18 ani, în piesa ”Clasa a 8-a B”, iar din pricina rolurilor a neglijat facultatea. ”Și, uite așa, Mișulică a rămas fără studii”, a povestit marele actor. Era deja angajat cu carte de muncă la Teatrul din Brașov condus de tatăl lui, iar la 23 de ani făcea o compoziție grea: zaharisitul Agamiță Dandanache din ”Scrisoarea pierdută”. A urmat o bogată experiență în teatru și cinematografie, de 60 de ani de care ne-am bucurat și noi.

Mișu Fotino a fost căsătorit cu arhitectul Ruxandra-Ana și i-a dăruti actorului o fiică, Oana-Maria.

”Tata era un actor celebru, director prin anii ʼ30  al Teatrului din Cernauți. Acolo m-a conceput pe mine, dar mama era prea tânără și  s-au despărțit curând și pe mine m-a crescut pap (n.r. tata). Cu un tată atât de blând ca al meu, care mă adora și alături de el și celelalte soții ale sale, mai multe, de-a lungul timpului, pot spune că am avut o copilărie fericită. Am fost atât de răsfățat de lumea teatrală și neteatrală, încât mă mir ca nu mi-am ratat cariera”, povestea Mihai Fotino. Și-a revăzut mama târziu, când avea deja 40 de ani. ”Ne-am privit ca doi străini și nu ne-am mai întâlnit niciodată”, a mărturisit actorul.

Mișu Fotino a murit pe 13 ianuarie 2014

Exuberant pe scenă, dar extrem de discret cu viaţa personală, actorul Mișu Fotino a interzis familiei să ofere detalii despre suferinţa sa. La fel de demn ni-l descrie şi colegul şi prietenul său, Marian Râlea, alias „Magicianul".

„Sunt şocat, nu-mi vine să cred. Mişu Fotino a fost un mare spirit comic, de o sensibilitate rară, am văzut cel mai fericit om de pe pământ atunci când am jucat împreună în «Îmblânzirea Scorpiei» (2000, n.r.), ultimul său mare spectacol de teatru. Cred că absenţa de pe scenă din ultimii ani i-a fost fatală, l-a măcinat mult, l-a distrus, dar a preferat să nu se exteriorizeze şi să nu ne vorbească despre boala sa. Orice actor bolnav preferă să se ferească de public şi să păstreze discreţia", a declarat Marian Râlea, în 2014, pentru Click! 

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
cub botez tort liam png
bianca dragusanu
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
reghe corina caciuc jpeg
Lukasenko primit de Putin la Soci FOTO EPA EFE jpg
Vladimir Soloviov FOTO Profimedia
image
image
image
image
Madonna și noul iubit (2) jpg
gyuri pascu si daniela marin
viorel lis si oana lis
helena christensen Sursă: Profimedia
BeFunky collage (6) jpg
nadine 1 66676000 jpeg