Monica Pop: «Cine crede în Olivia Steer îşi poate ucide copilul!»

Ultima actualizare:

    Monica Pop o atacă pe Olivia Steer pentru opinia ei în privinţa îmbolnăvirii copiilor din ArgeşFoto: arhiva Click!
Monica Pop o atacă pe Olivia Steer pentru opinia ei în privinţa îmbolnăvirii copiilor din ArgeşFoto: arhiva Click!

Olivia Steer a reuşit să o facă să reacţioneze dur pe Monica Pop după ce a făcut afirmaţii controversate pe pagina ei de socializare despre bebeluşii infectaţi cu sindromul hemolitic uremic (SHU) de la Argeş. Managerul Spitalului de Oftalmologie consideră că această teorie a jurnalistei, potrivit căreia copiii s-ar fi îmbolnăvit din cauza vaccinurilor, este o aberaţie.

Toată tevatura generată de ancheta menită să descopere focarul îmbolnăvirilor de la Argeş a dat apă la moară unei noi campanii antivaccinare, iniţiată de fosta vedetă Acasă TV Olivia Steer, scrie www.ziarulring.ro. Jurnalista, recunoscută drept o militantă pentru o viaţă sănătoasă şi pentru alimentaţia raw vegan, a decis că este cazul să ia atitudine pe Facebook în acest subiect delicat. Ea a susţinut că toată ancheta încearcă muşamalizarea adevăratei cauze a apariţiei cazurilor de SHU: vaccinările.  

În replică, Prof. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Oftalmologie, consideră că această teorie este o aberaţie: “Cine crede în Olivia Steer îşi poate ucide copilul. Vaccinurile sunt de import şi ar fi îmbolnăvit copii din mai multe ţări sau măcar din mai multe zone din România. Formaldehida este o substanţă care sterilizează, iar în vaccinuri, dacă există, sigur este dozată în aşa fel încât să nu dăuneze organismului”, a spus medicul.

Olivia Steer mai explică, fără a avea vreo pregătire medicală, că bacteria E. coli se află în mod normal în organismul nostru şi că devine agresivă când persoana are imunitatea scăzută şi este atacată chimic prin vaccinare. Dr. Carmen Murariu, epidemiolog la Spitalul “Marie Curie”, a explicat pentru "Ring" de ce vaccinurile nu-i pot îmbolnăvi pe copii: “Este exclus ca bebeluşii să se fi îmbolnăvit de la un vaccin, aşa cum susţin unii. Toate cele folosite în Programul Naţional de Imunizare se obţin prin inginerie genetică, nu conţin tulpini vii atenuate care să fi putut da un sindrom diareic”, a  spus specialistul.

Şi reprezentaţii Ministerului Sănătăţii susţin vaccinarea

“Agenţia Naţională a Medicamentului a precizat că vaccinul Hexacima este aprobat de Agenţia Europeană a Medicamentului şi pus pe piaţă doar după testare. În legătură cu speculaţiile referitoare la posibila asociere între cazurile de SHU şi administrarea vaccinului Hexacima, precizăm că, în conformitate cu înregistrările disponibile, niciunul dintre copiii diagnosticaţi cu SHU nu a fost vaccinat cu Hexacima ", precizează Ministerul Sănătăţii într-un comunicat.

De pe 31 decembrie 2015, de la internarea primului bebeluş cu SHU la „Marie Curie”, şi până ieri nu s-a ştiut, oficial, ce ar fi dus la apariţia acestui val de îmbolnăviri în rândul copiilor din Argeş. Luni, Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) şi echipele mixte ale DSVSA şi DSP au precizat că s-a descoperit bacteria E. coli în brânza de vaci produsă de firma Brădet, din Argeş. Nu se ştie încă dacă acesta a fost focarul, aşa că vor continua controalele şi se va analiza şi laptele din ferme.

În acest moment, cinci copii din Argeş diagnosticaţi cu sindromul hemolitic uremic (SHU) se află internaţi la Spitalul “Marie Curie”, iar alţi 45, cu probleme digestive, la spitalele din judeţ. De la începutul anului, trei bebeluşi din Argeş au decedat din cauza SHU. 

image
image
image
image
image
image
nadia jpg
WhatsApp Image 2023 06 07 at 22 41 34 (1) jpeg
FotoJet (1) jpg
banner anamaria prodan png
antonia instagram jpg
FotoJet jpg