Monica Tatoiu s-a certat cu Ion Caramitru pentru Aimée Iacobescu

Ultima actualizare:
Actrița trăiește în mizerie, dar nimeni nu o crede
Actrița trăiește în mizerie, dar nimeni nu o crede

După ce Aimée Iacobescu (69 de ani) a mărturisit că moare de foame și a declarat presei Uniunea Teatreală din România nu i-a acordat îndemnizația de merit, scandalul ia amploare, iar Curtea de conturi este chemată în control la ministere. Monica Tatoiu (59 de ani) a sărit în apărarea actriței, fiind foarte revoltată de cazul ei și s-a certat cu Ion Caramitru (73 de ani), președintele UNITER.

Cifrele stau în felul următor: statul oferă 1.650 de rente viagenre neimpozabile, a câte 2.700 de lei pe lună, cheltuaila totală anuală a acestor indemnizații ajunge la 12 milioane de euro din bugetul național.

Aimée Iacobescu s-a plâns că a depus o cerere de indemnizație în urmă cu doi ani, dar că președintele UNITER, Ion Caramitru, i-a spus să mai aștepte să moară din actualii beneficiari. Se pare că problema cu care se confruntă actrița nu este singulară.


    Aimée Iacobescu susține că moare de foame și că indemnizația de la UNITER i-ar fi de mare ajutorFoto: Arhiva Click!
Aimée Iacobescu susține că moare de foame și că indemnizația de la UNITER i-ar fi de mare ajutorFoto: Arhiva Click!

Banii destinația actorilor, sportivilor și oamenilor de știință cu merite deosebite sunt oferiți prin intermediul celor trei ministere de resort, pe baza unei liste, pe care o semnează președintele Acadamiei României. Femeia de afaceri Monica Tatoiu este de părere că din acea listă, „minimul 30% sunt oameni care n-au nicio legătură cu obiectul acestei legi și care primesc toată viața aproape trei salarii medii pe economie”, potrivit Ring.

Totodată, Tatoiu crede că președintele Academiei Române nu a putut să-I verifice pe toți oamenii de pe acea listă. Femeia de afaceri este foarte revoltată de cazul lui Aimée Iacobescu, așa că a încercat să se implice și să afle mai multe detalii despre această problemă.

Monica Tatoiu: „Nu mă cert cu nimeni decât dacă știu că am dreptate”

„După declarațiile lui Aimée Iacobescu, m-am certat cu Ion Caramitru, pe care îl știu bine de matrapazlâcuri, de când dădeam bani la UNITER de la Oriflame. Nu mă cert cu nimeni decât dacă știu că am dreptate și atunci merg până la capăt. Am făcut săpături, dar pentru că n-am legitimitate să cer hârtii, nu mă ascultă nimeni și mi se trântește ușa-n nas. Am căutat patru ore pe internet și am găsit doar liste pe care figura și Iurie Darie (decedat acum trei ani – n.r.). Ce spune Aimée Iacobescu despre actorii cu indemnizații de merit UNITER, că trei sferturi sunt necunoscuți, am observat și la oamenii de știință. Și asta se întâmplă la toate categoriile când nu există criterii clare și transparente de evaluare și acordare a unor subvenții de la stat. Caramitru a spus așa: 60 de ani și încă niște criterii. Păi, cu 60 de ani trecuți sunt o grămadă de oameni care au absolvit Institutul de Teatru și au premii”, a declarat Monica Tatoiu, pentru Ring.

image
image
image
image
image
image
banner stephan pelger 2 png
banner andreea antonescu png
catalin scarlatescu urgenta spital accident 808545 jpg
mihaela radulescu jpg
carmen grebenisan jpg
printul william (8) jpg