Monica Tatoiu s-a certat cu Ion Caramitru pentru Aim├ęe Iacobescu

11 decembrie 2015
aimee iacobescu 985939l poza jpeg
Actri╚Ťa tr─âie╚Öte ├«n mizerie, dar nimeni nu o crede

Dup─â ce Aim├ęe Iacobescu (69 de ani) a m─ârturisit c─â moare de foame ╚Öi a declarat presei Uniunea Teatreal─â din Rom├ónia nu i-a acordat ├«ndemniza╚Ťia de merit, scandalul ia amploare, iar Curtea de conturi este chemat─â ├«n control la ministere. Monica Tatoiu (59 de ani) a s─ârit ├«n ap─ârarea actri╚Ťei, fiind foarte revoltat─â de cazul ei ╚Öi s-a certat cu Ion Caramitru (73 de ani), pre╚Öedintele UNITER.

Cifrele stau ├«n felul urm─âtor: statul ofer─â 1.650 de rente viagenre neimpozabile, a c├óte 2.700 de lei pe lun─â, cheltuaila total─â anual─â a acestor indemniza╚Ťii ajunge la 12 milioane de euro din bugetul na╚Ťional.

Aim├ęe Iacobescu s-a pl├óns c─â a depus o cerere de indemniza╚Ťie ├«n urm─â cu doi ani, dar c─â pre╚Öedintele UNITER, Ion Caramitru, i-a spus s─â mai a╚Ötepte s─â moar─â din actualii beneficiari. Se pare c─â problema cu care se confrunt─â actri╚Ťa nu este singular─â.

image
Aim├ęe Iacobescu sus╚Ťine c─â moare de foame ╚Öi c─â indemniza╚Ťia de la UNITER i-ar fi de mare ajutorFoto: Arhiva Click!

Banii destina╚Ťia actorilor, sportivilor ╚Öi oamenilor de ╚Ötiin╚Ť─â cu merite deosebite sunt oferi╚Ťi prin intermediul celor trei ministere de resort, pe baza unei liste, pe care o semneaz─â pre╚Öedintele Acadamiei Rom├óniei. Femeia de afaceri Monica Tatoiu este de p─ârere c─â din acea list─â, ÔÇ×minimul 30% sunt oameni care n-au nicio leg─âtur─â cu obiectul acestei legi ╚Öi care primesc toat─â via╚Ťa aproape trei salarii medii pe economieÔÇŁ, potrivit Ring.

Totodat─â, Tatoiu crede c─â pre╚Öedintele Academiei Rom├óne nu a putut s─â-I verifice pe to╚Ťi oamenii de pe acea list─â. Femeia de afaceri este foarte revoltat─â de cazul lui Aim├ęe Iacobescu, a╚Öa c─â a ├«ncercat s─â se implice ╚Öi s─â afle mai multe detalii despre aceast─â problem─â.

Monica Tatoiu: ÔÇ×Nu m─â cert cu nimeni dec├ót dac─â ╚Ötiu c─â am dreptateÔÇŁ

ÔÇ×Dup─â declara╚Ťiile lui Aim├ęe Iacobescu, m-am certat cu Ion Caramitru, pe care ├«l ╚Ötiu bine de matrapazl├ócuri, de c├ónd d─âdeam bani la UNITER de la Oriflame. Nu m─â cert cu nimeni dec├ót dac─â ╚Ötiu c─â am dreptate ╚Öi atunci merg p├ón─â la cap─ât. Am f─âcut s─âp─âturi, dar pentru c─â n-am legitimitate s─â cer h├órtii, nu m─â ascult─â nimeni ╚Öi mi se tr├ónte╚Öte u╚Öa-n nas. Am c─âutat patru ore pe internet ╚Öi am g─âsit doar liste pe care figura ╚Öi Iurie Darie (decedat acum trei ani ÔÇô n.r.). Ce spune Aim├ęe Iacobescu despre actorii cu indemniza╚Ťii de merit UNITER, c─â trei sferturi sunt necunoscu╚Ťi, am observat ╚Öi la oamenii de ╚Ötiin╚Ť─â. ╚śi asta se ├«nt├ómpl─â la toate categoriile c├ónd nu exist─â criterii clare ╚Öi transparente de evaluare ╚Öi acordare a unor subven╚Ťii de la stat. Caramitru a spus a╚Öa: 60 de ani ╚Öi ├«nc─â ni╚Öte criterii. P─âi, cu 60 de ani trecu╚Ťi sunt o gr─âmad─â de oameni care au absolvit Institutul de Teatru ╚Öi au premiiÔÇŁ, a declarat Monica Tatoiu, pentru Ring.

fuego iubita2 png
andrei stefanescu iubita3 png
razvan si irina fodor
cub maria tonciu mama png
andreea tonciu png
andreea banica
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Irinel Columbeanu Monica Gabor si fiica lor Irina
roxana nemes png
andreea tonciu png
cub maria tonciu mama png
andreea banica
cub theo rose animat gif