Motivele pentru care Angela Similea refuză orice invitaţie de a apărea pe scenă

Ultima actualizare:

    Angela Similea a scris istorie în muzica românească
Angela Similea a scris istorie în muzica românească

Angela Similea, diva muzicii din Epoca de Aur, are o carieră frumoasă în spate, cu sute de melodii lansate, multe din ele fiind şi azi pe buzele tuturor precum: ”Casa mea”, ”Nu-mi lua iubirea”, ”Dacă n-ai fi existat” sau ”Să mori de dragoste rănită”. Anul acesta se fac 7 ani de când artista a pus capăt carierei sale. În martie a apărut în public după 3 ani de absenţă.

Angela Similea (72 ani) denumită de ani de zile şi doamna muzicii uşoare româneşti, s-a retras din lumina reflectoarelor la scurt timp după moartea soţului ei, Victor Surdu. A lansat sute de melodii, iar acestea au ajuns cu uşurinţă la sufletul publicului iubitor de muzică. Iată că anul acesta se fac 7 ani de când Angela Similea s-a hotărât să spună “adio” scenei.

Angela Similea a cântat o vreme în duet cu Ovidiu  Komornyik
Angela Similea a cântat o vreme în duet cu Ovidiu Komornyik

Decizia ei i-a întristat pe toţi admiratorii săi, însă acest lucru a venit după o serie de evenimente dureroase, decesul unor persoane dragi, dar şi din cauză că radiourile nu o mai difuzează. Interpreta a fost dintotdeauna o prezenţă discretă, iar în ultimii ani s-a retras inclusiv din activitatea publică, în special din cea muzicală. Toţi cei din jur au sperat ca artista să se răzgândească şi au crezut că, la un moment dat, va reveni. Dar iată că Angela Similea a refuzat să apară, inclusiv pe scena Cerbului de Aur, unde, în anul 1970, a obţinut Trofeul Cerbul de argint cu melodia ”Trurli”. Aceasta a motivat organizatorilor că ar fi plecată peste hotare, la fiul ei, Sorin Hilgen, stabilit de ani buni în SUA, însă apropiaţii spun că îşi doreşte să stea în continuare departe de scena care a făcut-o atât de cunoscută. În plus, abia în martie şi-a făcut apariţia la un eveniment în public, după ani de absenţă, la lansarea cărţii lui Titus Munteanu, scrisă de Tavi Ursulescu. 

De 4 ani se chinuie să-și vândă vila

Angela Similea a obținut în 1970 trofeul Cerbul de bronz
Angela Similea a obținut în 1970 trofeul Cerbul de bronz

Decizia Angelei de a se retrage din muzică a venit după o perioadă foarte grea din viaţa ei. Mai întâi i-a murit mama, în toamna anului 2010, apoi, în aprilie 2011, l-a pierdut pe soţul ei, Victor Surdu, în urma unei boli necruţătoare. Anul următor, fostul soţ, Sorin Movileanu, i-a adus diverse acuzaţii la Kanal D, ceea ce a demoralizat-o şi mai mult. Apoi, ce a urmat a fost şi mai greu de dus: datoriile la bancă, în urma unui credit de 698.000 de euro, au copleşit-o, aşa că artista a pierdut mai multe proprietăţi. În septembrie 2014, ea şi-a scos la vânzare conacul cu 16 camere din satul Mataraua, comuna Belciugatele, însă nu a reuşit să-l vândă chiar dacă a lăsat 100.000 de euro din preţul iniţial, de 750.000 de euro. Apariţiile artistei s-au rărit din ce în ce mai mult, iar până în martie anul acesta n-a mai fost văzută nicăieri, timp de 3 ani.

La o întâlnire cu prietenii și colegii de breaslă
La o întâlnire cu prietenii și colegii de breaslă

În ultimii ani, Angela Similea a luat des avionul spre Statele Unite, unde locuieşte fiul ei, Sorin Hilgen, şi copiii acestuia. În ciuda zvonurilor că ar fi părăsit definitiv România, interpreta a ţinut să lămurească lucrurile la lansarea de carte amintită. ”Nu am plecat şi nu voi pleca niciodată din ţara mea. De ziua mea (n.r. 9 iulie) voi fi în Suedia, dar revin”, a spus artista la eveniment, refuzând însă să mai facă vreun comentariu despre viaţa ei privată. 

«Este foarte solicitată»

Martie 2018. Interpreta, la  prima apariție în public după 3 ani de absență
Martie 2018. Interpreta, la prima apariție în public după 3 ani de absență

Ca multe alte persoane, şi Octavian Ursulescu, celebrul prezentator de evenimente, regretă decizia Angelei de a renunţa la muzică şi ne-a oferit mai multe detalii. ”Mie îmi pare rău că stă departe de scenă, pentru că e foarte solicitată. Cred că e rezultatul tratamentului umilitor al radiourilor şi al televiziunilor, care nu o difuzează, deşi generaţia ei a pus o cărămidă la înfiinţarea acestora. A colaborat mult cu Ovidiu Komornyik, am mers cu ei în spectacole. Angela nu mai cântă, deşi m-au rugat mulţi să aflu dacă va da curs invitaţiilor. S-a retras, iar Ovidiu Komornyik spune că nu mai vrea să apară. E mult prea devreme, este frumoasă, tânără”, a povestit pentru Click! Tavi Ursulescu.

image
image
image
image
image
image
andreea balan si victor instagram jpg
cub florin salam bun png
banner aniversării copii png
banner alexia eram 2 png
banner andreea balan victor cornea png
banner nunți png
denise rifai jpg
image
actualitate.net