Motivul pentru care Mihai Trăistariu s-a retras de la Eurovision 2019

image
Mihai Trăistariu a explicat care au fost motivele retragerii de la selecția națională Eurovision 2019Foto Facebook

Mihai Trăistariu (39 de ani) a decis că anul acesta este mai bine să se retragă de la selecția națională de la Eurovision. Deși a fost selectat pentru a concura în semifinale, el a hotărât să renunțe la poziție și a explicat care a fost motivul adevărat pentru care a luat o astfel de decizie.

Mihai Trăistariu a hotărât să-și retragă piesa «Baya» pe motiv că preselecțiile nu au fost realizate conform regulilor. El este foarte dezamăgit de cum au decurs preselecțiile anul acesta și a hotărât să-și retragă piesa din concurs.

El a fost întrebat despre problemele întâmpinate în cadrul selecției naționale de la Eurovision 2019. Artistul a oferit declarații în exclusivitate pentru adevărul.ro.

„M-am retras din mai multe motive. Principalul motiv a fost următorul: preselecţiile s-au încheiat pe 10 decembrie. Eu m-am chinuit, toţi ne-am chinuit de fapt, că am mai vorbit cu alţi colegi, să fim gata la timp, să se facă jurizarea corect. Aşadar, 126 de piese s-au înscris şi pe 20 decembrie s-a anunţat lista semifinaliştilor, cele 24 de piese. La o zi distanţă s-a retras Dan Bittman. Noi ne aşteptam, după ce au rămas 23 de piese, să treacă în semifinale următorul din listă, în funcţie de punctajul obţinut. Căci juriul a fost interesant şi inedit, a fost format din oameni dragi anul acesta, chiar a fost foarte fain -Magic FM, Radio Zu, Kiss FM, cele mai comerciale radiouri au fost în juriu. Până la urmă, dacă piesa e şi de radio, atunci e mai bine pentru România”, a declarat el. 

Mihai Trăistariu a continuat interviul, mărturisind că se aștepta ca după plecarea lui Dan Bittman, cineva din cei eliminați să primească poziția acestuia. 

„Aşadar, ne aşteptam ca după retragerea lui Bittman să intre următorul din listă, adică al 25-lea. N-a fost aşa. TVR ne-a lăsat în suspans câteva zile, fără să ne spună ce se va întâmpla, şi apoi a anunţat, printr-un comunicat oficial, după trei-patru zile, că nu va fi înlocuită piesa lui Bittman şi că vor rămâne 23 de piese în concurs. Şi am lăsat-o aşa, în pană. Noi ne-am luat această grijă şi am continuat cu ale noastre, să ne pregătim pentru luna ianuarie, când încep semifinalele. Ei bine, acum două-trei zile ne-am trezit cu toţii că s-au răzgândit (n.r. organizatorii Eurovision România) şi cum în regulament era prevăzut că ei vor muta oricând cu acest „wild card“, care este foarte discutat şi care e preluat din tenis, pe cineva din semifinală în finală. Asta însemna „wild card“, nu să aduci pe unul de acasă cum au făcut ei. Au adus două momente de acasă, adică au trecut peste cei 126 de înscrişi şi le-au băgat direct în concurs. Ceea ce ni s-a părut nedrept tuturor.”

Artistul care a adus pentru România poziția a patra în cadrul concursului Eurovision din 2006 a declarat că s-a făcut și o petiție pentru a face dreptate în cazul pieselor aduse de acasă în concurs. 

„S-a făcut o petiţie care circulă şi se semnează. Din cunoştinţele mele, mai sunt vreo şase concurenţi care ar vrea să se retragă. Acum, eu m-am retras de-adevăratelea, chiar mă enervează situaţia. Dacă nu se retrag şi alţii, nu mai e problema mea. Probabil se bucură că au scăpat de mine, nu ştiu.    Deci, acesta a fost principalul motiv: că au intrat două piese în concurs din intervenţii, din telefoane, căci cu siguranţă aşa au intrat. Nu contest talentul nimănui, nu contest talentul Bellei Santiago, chiar îmi place foarte mult vocea ei, dar nu e firesc să vii de acasă cu telefoanele casei de discuri, care intervin şi care te bagă direct în concurs - „Hai să o băgăm pe Bella că vocea-i bună, că piesa-i bună“.    Şi au băgat-o direct în concurs, alături de alţii. E cusută cu aţă albă. Mai bine o trimiteau pe ea din start şi nu mai făceau preselecţii. Pe mine mă costă acest Eurovision peste 350 de milioane de lei vechi. Eu investesc tot timpul în coregrafii, dansatori, machiaj, am oameni plătiţi, cu cazări, cu mese”, a mai declarat el. 

Mihai Există vreo posibilitate ca Mihai Trăistariu să revină?

Mihai Trăistariu este foarte dezamăgit de organizarea de anul acesta de la Eurovision, dar nu a declarat dacă ia în considerare să se întoarcă. 

„TVR-ul nu mi-a dat niciun semn, deşi le-am scris ceva pe mail, şi iarăşi mă surprinde lipsa asta de organizare. Cum să pui tu 24 de piese pe Youtube şi apoi să se retragă rând pe rând ba Bittman, ba eu, hai să scoatem piesa aia, bag-o pe ailaltă… vine altul în loc… mi se pare o debandadă. Cum să nu ai tu contractile făcute până la ora asta? Ei nici până azi n-au semnat contractile cu nimeni, ca dovadă că eu m-am retras lejer. Nu aveam vreo semnătură cu nimeni. Şi eram anunţat semifinalist. Era firesc să fie totul făcut, pentru că după aceea nu mai puteai să te retragi decât cu 100.000 de mii de euro despăgubiri. Aşa spune legea în fiecare an. Deci, multe lacune au fost anul acesta. Mi s-a părut dubios şi aiurea. Sunt mai dezamăgit de organizare ca niciodată”, a spus el.

Mihai Trăistariu își încearcă norocul la Eurovision 2019, reprezentând San Marino

Mihai Trăistariu își dorește să fie reprezentantul Eruovision 2019 pentru San Marino, însă nu crede că are prea multe șanse. 

„Sincer să fiu, şi o să vă zic în premieră, ştiţi ce-am făcut dimineaţă când m-am trezit? Eu m-am retras seara şi dimineaţă m-am trezit suferind, căci mie nu-mi place să pierd şi m-am uitat ce regulamente mai sunt în vigoare. Ce ţări mai permit înscrieri şi am trimis un mail către San Marino, unde se mai pot face înscrieri până pe 22. Şi acum aştept răspunsul lor, deşi, prin zvonuri aud că ei şi-au găsit deja un reprezentant şi nu ar mai avea nevoie.”

Mihai Trăistariu vrea să concureze anul viitor la Eurovision  

Artistul își doirește să concureze anul viitor la Eurovision, deoarece el este foarte pasionat de acest concurs și speră ca la un moment dat să reprezinte din nou România la nivel European.

„Aşa că, de Eurovision nu mă las oricum, dar nu ştiu dacă anul ăsta sau revin la anul. M-am uitat şi la Moldova, dar acolo trebuie să fii cetăţean moldovean sau să faci un duet cu un cetăţean. Ar trebui să fac piesă în duet, dar încă nu ştiu ce să zic. Ideea este că de Eurovision nu mă las oricum. E ţelul vieţii mele şi o să merg indiferent pentru ce ţară. Dacă văd că în România nu se poate, merg în alte ţări.”

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
BeFunky collage (6) jpg
meghan markle jpg
gyuri pascu si daniela marin
bianca dragusanu
cub botez tort liam png
foto1 visarion alexa la tribunal Mediafax Foto Eduard Vinatoru jpeg
reghe corina caciuc jpeg
Laurentiu Reghecampf si Ana Maria Prodan FOTO Captură video jpg
Boloni
image
image
image
image
Madonna și noul iubit (2) jpg
gyuri pascu si daniela marin
viorel lis si oana lis
helena christensen Sursă: Profimedia
BeFunky collage (6) jpg
nadine 1 66676000 jpeg