Nepoţii îi moştenesc talentul lui Ion Ţiriac


  Ion Țiriac, alături de nepoții lui, Alexandru și Nicholas
Ion Țiriac, alături de nepoții lui, Alexandru și Nicholas

Magnatul Ion Ţiriac este mândru de urmaşii lui. Dacă fiul său nu i-a moştenit pasiunea pentru tenis, iată că nepotului cel mare din partea lui Ion şi a Ilenei Lazariuc îi place sportul alb şi mânuieşte cu mult talent racheta de tenis. El se antrenează la Complexul Stejarii şi promite să se ridice la nivelul celebrului bunic.

Despre Ion Ţiriac se poate spune că este o instituţie: campion al tenisului şi singurul român care a intrat în top Forbes al miliardarilor lumii, cu o avere de 1,12 miliarde de dolari. În urmă cu o lună, celebrul bogătaş  a împlinit 78 de ani, însă cu siguranţă titlurile, trofeele şi alte distincţii sau topuri nu-l mai interesează prea tare, căci, la etatea aceasta, fericirea supremă o reprezintă nepoţii lui. După cum se ştie, fiul său, Ion Alexandru, şi soţia sa l-au făcut bunic de două ori. Alexandru (9 ani) şi Nicholas (8 ani). Ambii sunt născuţi la Paris, însă în urmă cu trei ani şi jumătate familia magnatului s-a mutat definitiv în România.  Decizia juniorului şi a nurorii i-a făcut zilele mai senine seniorului, pentru că şi-a dorit enorm să-şi vadă nepoţii crescând sub ochii lui.


  Puștii sunt fascinați și de baschet, ei fiind în public la câteva meciuri demonstrative
Puștii sunt fascinați și de baschet, ei fiind în public la câteva meciuri demonstrative

Acum, celebrului bunic îi creşte inima când vede că nepotul său cel mare, Alexandru,  îi moşteneşte pasiunea pentru sportul alb. Băiatul mânuieşte foarte bine racheta de tenis şi se antrenează alături de un antrenor, la Complexul de lux Stejarii, din zona Băneasa. Atunci când îi permite timpul, Ţiriac îl învaţă diverse scheme pe care puştiul le prinde rapid, semn că are toate şansele să-i moştenească talentul bunicului său şi să-l facă mândru. Şi nu doar tenisul este favoritul lui Alexandru. El şi fratele său sunt pasionaţi de fotbal şi s-au antrenat mult timp la clubul Dinamo. După cum se ştie, în urmă cu 59 de ani, pe când Ţiriac avea 19 ani, a făcut parte din echipa de hochei pe gheaţă a României. Timp de cinci ani a jucat şi a participat la două concursuri importante: Campionatele Mondiale şi la Jocurile Olimpice de Iarnă din Innsbruck. El e un mare iubitor al sportului şi chiar şi al fotbalului, căci se ştie că este fan al echipei Dinamo. 

”Şi pe nepoţi i-a îndrumat către sport şi tot la Dinamo s-au antrenat mult timp. Nepotul cel mare este foarte talentat, îi place tenisul, însă părinţii vor să-l lase să-şi aleagă singur drumul. Au toate resursele ca să se dezvolte”, ne-au spus surse din anturajul bogătaşului. 

După cum se ştie, fiul lui Ţiriac, Ion Alexandru, nu a fost prea pasionat de tenis, însă îl joacă de plăcere cu prietenii lui. Juniorul a preferat să facă afaceri.   

A fost numărul 8 mondial în 1968


  Foto: EPA
Foto: EPA

Ion Ţiriac a jucat tenis de înalt nivel chiar la începutul erei Open. N-a avut însă mari succese la simplu, câştigând un singur turneu şi neputând să se claseze mai sus de locul 8, ţintă atinsă în 1968. La dublu i-a mers însă mai bine, alături de Ilie Năstase obţinând singurul trofeu de mare şlem, Roland Garros, în 1970. Cu acelaşi partener a mai jucat o semifinală de Wimbledon, în acelaşi an, şi trei finale de Cupa Davis, în 1969, 1971 şi 1972. S-a retras în 1979 şi s-a dedicat afacerilor.

O nevastă, două iubite și trei copii


  Ileana Lazariuc i-a dăruit lui Ion Ion doi copii
Ileana Lazariuc i-a dăruit lui Ion Ion doi copii

În tinerețe nu avea bani, însă femeile roiau în jurul lui. Totuși, singurele care au reușit să-l facă tată pe Ion Țiariac sunt distinsele Mikette von Issenberg, fost fotomodel, și Sophie Ayad, o jurnalistă de origine egipteană. De Mikette s-a îndrăgostit în 1976, iar doi ani mai târziu îl făcea tătic prima oară, aceasta născându-l pe Ion Alexandru. Cu Sophie, magnatul a avut o relație îndelungată, din iubirea lor rezultând doi copii: Ioana (19 ani) și Karim (22 de ani), moștenitorii lui Țiriac, locuind la Monte Carlo cu mama lor. Singura femeie cu care s-a căsătorit este Erika Braedt, o fostă handbalistă a echipei Știința București, cu care Țiriac s-a și căsătorit în 1963, la 24 de ani.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
cub rebeca onoriu png
cub rona hartner png
cub theo rose anghel damian png
FotoJet (5) jpg
FotoJet jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
cub bianca dragusanu png
image
image
image
image
image
image
cub theo rose anghel damian png
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
Mihai Bendeac FOTO Facebook
De ce participa de fapt Andreea Tonciu la Survivor Romania 2022 jpg
nicole cherry jpg
Credința în Dumnezeu i-a dat putere Lucianei Indre