Nuți din «Trăsniții»: «Ţin toate posturile. E bine pentru bebeluş»

Ultima actualizare:

    Simona Hapciuc  se declară a fi  expertă în salate
Simona Hapciuc se declară a fi expertă în salate

„Băiatul meu cred că e vegetarian. Îi plac foarte mult salatele şi nu cere deloc carne”, spune Simona Hapciuc, referindu-se la bebeluşul din burtică. Din acest motiv, îi e foarte uşor să ţină post, în această perioadă. E convinsă că, astfel, Dumnezeu îi va fi alături.

Simona Hapciuc, sau poliţista Nuţi din „Trăsniţii” (Prima TV), cum o ştie toată lumea, ne-a primit cu zâmbetul pe buze în apartamentul ei din Bucureşti. Era într-o formă de zile mari şi radia de fericire. Peste doar 4 luni va deveni mămică. Dacă nu ai şti, nici nu ţi-ai da seama, uitându-te la ea. Burtica e foarte puţin vizibilă, ea nu s-a îngrăşat deloc. „Am luat fix 4 kg. Cred că 3 sunt puse pe sâni şi unul e dat de burtă. În rest, nu văd nicio schimbare”, spune actriţa. Asta pentru că foarte puţine schimbări a făcut în alimentaţie. Nu a mai simţit aşa mult nevoia să mănânce carne, carbohidraţi şi dulciuri. Are poftă doar de salate, murături şi alimente picante. „Băiatul meu e pretenţios, nu e fan carne, în schimb, îi plac salatele. Eu oricum sunt expertă în salate, la câte cure de slăbire am ţinut la viaţa mea. Îmi place să combin fructe cu legume, seminţe şi mirodenii. Spre exemplu, pun mere la salata ton, grepfrut la cea cu somon, merişoare la avocado... Acum pregătesc o salată cu roşii uscate şi proaspete, ceapă verde, seminţe, merişoare, salată verde, tofu afumat, bruschete, ulei de avocado şi oţet. E o explozie de gusturi”, mai spune Simona, în timp ce gustă o roşie uscată. 


    I-a luat 5 minute  să spele şi să  cureţe legumele
I-a luat 5 minute să spele şi să cureţe legumele

Salate de genul acesta mănâncă zilnic, de două săptămâni, de când a început Postul Sfintei Mării. Îl respectă cu stricteţe, a ţinut şi ţine toate posturile, fiind convinsă că e bine şi pentru bebeluş. „Ţin posturile de mică, din motive religioase, aşa m-a învăţat bunica”, explică ea. De altfel, multe a învăţat de la bunica, în copilărie. Printre altele, să gătească. Locuind la ţară, activităţile principale la care i se cerea ajutorul erau gătitul şi curăţenia în casă. „Am învăţat de mică, de la 7-8 ani. Acum, eu zic că mă pricep la de toate. Fratele meu de 19 ani, Gabriel, este chiar mult mai priceput, lucrează ca chef la un restaurant din Bucureşti”, povesteşte Simona Hapciuc.


    Şi-a pus pe frigider  fotografii dragi.  Printre acestea,  ecografiile cu bebeluşul
Şi-a pus pe frigider fotografii dragi. Printre acestea, ecografiile cu bebeluşul

Pasiunea pentru gătit se manifesta, cu ani în urmă, printr-o poftă de mâncare care i-a afectat serios silueta. A ţinut tot felul de diete care aveau efect doar pe termen scurt. Totul s-a schimbat în momentul în care s-a apucat de sport şi şi-a descoperit un stil alimentar sănătos. În decurs de un an, a dat jos 20 de kilograme. „Acum, dieta mi-a devenit stil de viaţă. Odată ce-ţi intri într-un ritm, te obişnuieşti şi chiar nu mai poţi mânca la fel ca înainte”, mai spune ea.


    Silueta nu i s-a schimbat deloc  în cele cinci luni de sarcină
Silueta nu i s-a schimbat deloc în cele cinci luni de sarcină

Iată meniul obişnuit al unei zile

Dimineaţa. Îşi face shake-uri de fructe (cu iaurt, când nu ţine post) sau omlete cu legume şi ciuperci. Bebeluşul îi „cere”, în această perioadă, pâine prăjită cu unt (sau margarină) şi cu dulceaţă de vişine. „Îi place tot ce e acrişor”, spune Simona.

La prânz. Mănâncă supe sau ciorbe, salate de tot felul, ciuperci umplute, pui la cuptor, albuşuri de ou cu brânză slabă şi rondele de orez etc.

Seara. I se face deseori poftă de lapte cu cereale sau îşi prepară salate de fructe (ananas cu piersici şi kiwi, stropite cu lămâie - e o reţetă, spune ea, „demenţială”). Uneori, fratele ei prepară pizza sau vită la cuptor cu diverse legume şi condimente.

„Nu mănânc mai mult decât înainte, nici nu am pofte, nu e nimic schimbat faţă de perioada când nu eram însărcinată”, mărturiseşte actriţa.

Salata cu roşii uscate – «o explozie de gusturi»

simeon stalpnicul png

Simona a pregătit în doar câteva minute o bunătate de salată care, pe lângă faptul că e sănătoasă, e şi săţioasă. A folosit: ceapă verde, frunze de salată, roşii cherry, roşii uscate, merişoare, tofu afumat, bruschete cu ierburi aromate, seminţe de cânepă şi de floarea soarelui. A stropit totul cu ulei de avocado şi oţet. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
cardi b sexy instagram jpg
puiu calinescu jpg
banner maria constantin png
IULIA VANTUR SI SALMAN webp
liviu varciu si carmina 2 1 e1667375388174 webp
banner raluca moianu png
banner Sanziana Buruiana  png
banner cristina cioran png
image
actualitate.net
image
actualitate.net