O jurnalistă din Olanda, care s-a mutat la Oarba de Mureș, a surprins la "Chefi la cuțite": "Toți cred că e mâncare de șoareci"

Ultima actualizare:

    Janneke Vos de Grootfoto: Antena1
Janneke Vos de Grootfoto: Antena1

Janneke Vos de Groot i-a impresionat pe toți în ediția 14 de la "Chefi la cuțite". Olandeza originară din Groningen, care a lucrat ca jurnalistă, și care s-a mutat definitiv în România în urmă cu 14 ani, a pregătit un preparat tipic național pentru Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu.

Janneke Vos de Groot a venit în platoul "Chefi la cuțite" cu o poveste interesantă și cu un preparat asemenea. Soțul ei și-a dorit dintotdeauna să dețină o fermă și, deși, au fost reticenți la început să se mute aici, s-au îndragostit complet de România, scrie a1.ro.

Soțul ei a vrut o fermă în România

Călătoria care a dus la descoperirea țării noastre și asimilarea ei a început pentru familia Vos de Groot în urmă cu 14 ani. Deși nu s-a născut și nici nu a crescut aici, Janneke a recunoscut că se simte ca la ea acasă și că nu își dorește să plece vreodată de la ferma pe care o deține în Oarba de Mureș.

Janneke Vos de Groot le-a adus chefilor un deliciu culinar tipic olandez, o plantă înrudită cu varza kale, pe care a prezentat-o ca fiind foarte sănătoasă. În combinație cu cârnați tipici și o țuică originară din locul ei natal, i-a lăsat pe jurați mască: "Este o mâncare țărănească", a povestit ea.

Janneke Vos de Groot, olandeza de la "Chefi la cuțite", a primit 3 cuțite

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu și Cătălin Scărlătescu au primit cu uimire varza țărănească pe care au descoperit-o sub cloș. De altfel, niciunul nu a reușit să identifice corect ingredientele din farfurie, ba chiar au rescunocut că nu au degustat niciodată în viața lor ceva similar. "Spanac cred că e ăsta. Muștar, arpagic... Da' ce-i aicea?", a încercat Chef Bontea să ghicească. Mai în glumă, mai în serios, colegul său a comparat țuica olandeza cu un... detergent de vase!


    Mâncarea țărănească prezentată de concurentăfoto: Antena 1
Mâncarea țărănească prezentată de concurentăfoto: Antena 1

După deschiderea ușilor, Janneke Vos de Groot le-a explicat cu lux de amănunte ce a prezentat în farfurie: "Toți cred că e mâncare de șoareci, dar stați liniștiți! E varza fermierilor sau varza țăranilor (...) Țuica e făcută din lămâie, scorțișoară, anason". Janneke a stat la povești cu Bontea, Dumitrescu și Scărlătescu și le-a povestit peripețiile prin care a trecut cu ferma soțului, pe care a fost nevoită să o închidă. Olandeza a plecat cu ochii în lacrimi din studioul emisiunii Chefi la Cuțite, uimită de faptul că amfitrionii i-au oferit două cuțite. Soțul a primit-o cu brațele deschise în culise și a felicitat-o pentru reușita din preselecții.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
Mihaela Borcea 7 jpg
image png
2 pepe si raluca pastrama divort 2 jpg jpeg
image png
banner ilinca vandici png
Andreea Marin și Adrian Brâncoveanu jpeg
celine dion jpg
oana roman jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net