Pasiunea secretă a lui Mugurel Vrabete, de la Holograf

simeon stalpnicul png
Pictorul Marcel Thiele și Mugurel Vrabete sunt buni prietenifoto: Dorin Constanda

Chitaristul trupei Holograf nu este doar un foarte bun instrumentist, dar și un iscusit arhitect și desenator. Puțini știu că Mugurel Vrabete a terminat Arhitectura, însă a preferat să facă muzică. El este printre primii din România care a realizat coperți pentru albumele de muzică.

Joi, 10 mai, la galeria de artă Alexandra's, din București, pictorul german Marcel Thiele, care s-a mutat în țară noastră, a organizat o expoziție de pictură, care a atras și atenția vedetelor autohtone. La vernisaj au fost doi dintre membrii trupei Holograf, Dan Bittman (56 de ani) și Mugurel Vrabete (62 de ani). Acesta din urmă este cunoscut chitariat, însă puțin știu că el a terminat Arhitectura. "Am venit la vernisajul prietenului trupei, Marcel Thiele, și recunosc că am rămas atras de artă plastică, având în vedere că am terminat Arhitectura și mi-ar fi plăcut să am parte și eu de un astfel de eveniment. Poate în altă viață. Eu am făcut arhitectură și am descoperit destul de devreme că am talent la desen. Eram înconjurat de oameni care se pricepeau și am fost încurajat. Tata a fost jurist și director la Fondul Plastic Craiova, iar mama, educatoare, directoare la o grădiniță. Ea cânta și desena, dar ca amator. De la ea am învățat primele noțiuni", ne-a povestit Mugurel Vrabete. Chitaristul ne-a povestit și despre începuturile lui în muzică.

simeon stalpnicul png
Și Dan Bittman a fost prezent la vernisajfoto: Dorin Constanda

"Când le-am spus alor mei că vreau să cânt la un instrument au zis că am alt talent și să optez pentru desen. Și au trecut ani buni până am făcut muzică așa cum am vrut eu. Am făcut liceul real și Arhitectura, nu regret, pentru că a fost o experiență de viață. Prima trupă cu care am cântat prin clasa a 9-a era una de coveruri. Când am văzut că nu fac nimic în arhitectură am venit in București și am cântat cu Holograf. Puțin sunt cei care știu că eu am făcut câteva dintre coperțile trupei: «Holograf 2», «Holograf4», «Banii vorbesc»... pe vremea aia nu exista Photoshop și alte nebunii de tehnică, așa ca acum. Le realizam manual. Și mai târziu am făcut coperți, dar pe calculator. Pot să spun că muzica m-a urmărit toată viața”, ne-a declarat Mugurel Vrabete.

colaj loredana groza jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
Athos Salome jpg
florin zalomir
cub cristian arsinel png
foto 1 bec economic jpg
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Soldati ucrainieni pe frontul din Herson FOTO profimedia 0675801159 jpg
Ramzan Kadîrov şi Vladimir Putin FOTO AFP
image
image
image
image
larisa dragulesu marian dragulescu si fiica lor beatrice
sotie Arsinel jpg
foto 1 arsinel Adevarul (7) jpg
cub cub anamaria prodan laurențiu reghecampf png
FotoJet (4) jpg
Bella Hadid a plans in fiecare zi jpg