Pe ea o plătesc vedetele ca să le ascundă defectele

simeon stalpnicul png
Valentina Pelinel (37 de ani) a devenit specialistă în “ochii de pisică”. A învăţat să îşi aplice tuşul perfect

Nu e puţin lucru să le vezi pe vedete aşa cum se trezesc dimineaţa, fără “tencuială”, rimel, ruj sau anticearcăn. Elena Ciftici, de profesie make-up artist, nu doar că le vede, dar le şi înfrumuseţează, căci pe mâna ei se lasă cele mai cunoscute feţe din lumea mondenă. Ea ne-a povestit secrete de la locul de muncă.

Le-a machiat pentru diverse evenimente, dar apoi le-a şi şcolit, căci Elena Ciftici le-a avut drept eleve, la academia ei de make-up, pe majoritatea vedetelor autohtone. Au învăţat să ţină pensula în mână, să-şi aplice corect fondul de ten, să-şi ascundă defectele, dar şi să-şi pună în valoare trăsăturile. Ea ne-a spus detalii interesante despre câteva fete superbe, pe care le-a avut printre cliente: Elena Băsescu, mezina fostului preşedinte Traian Băsescu, Valentina Pelinel, fost fotomodel, Bianca Drăguşanu, prezentatoarea emisiunii “Te vreau lângă mine”, de la Kanal D  şi Ameri Nasrin, prezentatoarea emisiunii “Matinal de Weekend”, de la Antena Stars. Şi, dacă vrei un machiaj de vedetă, trebuie să scoţi din buzunar între 300 şi 500 de lei. Machiajul de mireasă costă 100 de euro, iar un curs de automachiaj, 1.300 de lei. 

«Valentina Pelinel a luat lecţii de automachiaj»

”Pe ea am cunoscut-o când era însărcinată. A venit pentru un machiaj natural, pentru că se pregătea să meargă la un interviu. Se machiază în nuanţe calde, nimic strident. Preferă rujul roşu şi tuşul de ochi. A făcut şi cursuri de automachiaj, chiar a luat şi diplomă. A ţinut să înveţe să-şi contureze ochii, iar acum îşi face codiţele (n.r. cu tuşul de pleoape) ca un profesionist”.

«Bianca nu suportă rujul roşu»

simeon stalpnicul png
Bianca Drăguşanu (35 de ani) nu are răbdare să fie machiată, aşa că s-a şcolit la academia Elenei Ciftici. Nu suportă rujul roşu

”Pe Bianca Drăguşanu am cunoscut-o acum doi ani, la prima lansare a rochiilor ei de mireasă. Ea nu are răbdare să o machieze cineva, e mereu pe fugă, agitată, aşa că a vrut neapărat să facă cursul de automachiaj intensiv, pentru a învăţa să se machieze singură. Este extrem de perfecţionistă! Îi place foarte mult să-şi contureze ochii şi să-şi aplice culoare în partea inferioară a ochiului, pentru a scoate în evidenţă culoarea lor. Foloseşte negru, cărămiziu, maro, nuanţele care scot în evidenţă ochii ei frumoşi. În schimb, nu-i  place rujul roşu, ci preferă culorile mai naturale, piersică, roz. Foarte multe fete o au ca model, iar acestea vin la curs şi vor să înveţe să se machieze precum ea. 

«Elena Băsescu îşi doreşte o faţă mai subţiată»

simeon stalpnicul png
Elena Băsescu (37 de ani) îşi doreşte faţa mai subţiată şi nu îşi aplică ruj, pentru că îşi pupă copiii des

”Ea a venit strict pentru machiaj. Avea o şedinţă foto înainte de Crăciun, cu copiii, pentru albumul de familie. Îi place foarte mult partea de contouring (n.r.: conturare), să i se subţieze faţa cu ajutorul pensulelor şi a produselor specifice. Ea fiind mai rotunjoară la faţă, îşi doreşte o alungire, care se obţine cu tehnici speciale, din umbre şi lumini. Îi place machiajul <smokey eyes> accentuat, cu nuanţe de mov. Nu îşi aplică nimic pe buze, pentru că vin copiii, o pupă, îi sar în braţe, şi nu îi place să lase urme de ruj. Are un ten foarte îngrijit. Am avut emoţii când mi-a spus că vine la machiaj. Îmi imaginam că vine cu trusa ei de farduri, cu pensulele ei, dar nu a fost aşa. S-a lăsat pe mâna mea. Are un caracter foarte frumos, nu doar un chip frumos”.

«Pe Ameri Nasrin o prind machiajele persane»

simeon stalpnicul png
Ameri Nasrin (27 de ani), vedeta de la Antena Stars, are origini persane, aşa că preferă machiajul seducător, specific femeilor de acolo

”Lui Ameri îi plac machiajele persane, ea chiar are origini de acolo, tatăl ei fiind iranian. Machiajele acelea pline de grafice, cu linia de tuş mai lungă, pronunţată, care scoate ochii în evidenţă, cu ruj roşu, seducător. Nu am ce defecte să-i maschez, are un ten perfect, precum o piele de bebeluş. Totuşi, machiajul de televiziune trebuie să fie mai accentuat”.

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
alina ilan laufer jpeg
image png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
BeFunky collage (40) jpg
ioana nastase fiu3 webp
BeFunky collage (41) jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (41) jpg
image png
alina ilan laufer jpeg
amenda uriasa concert manele florin salam piata obor 776476 jpeg
nota bac fiica adriana iliescu eliza sefa promotie 776494 jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg