Povestea lui Florin Călinescu. Viata în 11 ipostaze

image
Florin Călinescu are un CV impresionant. Actorul este originar din Timișoara foto: Click!

Este unul dintre oamenii care au scris primele pagini din istoria postului PRO TV, care aniverseaz─â, la 1 Decembrie, 20 de ani de la lasnare. ├Än acest r─âstimp, Florin C─âlinescu (59 de ani) a avut parte de multe prov─âc─âri. Click! ├«╚Ťi face o retrospectiv─â a celor mai importante.

Florin C─âlinescu a fost imaginea PRO TV-ului ├«nc─â de la lansare, dar a p─âr─âsit postul tv din Pache Protopopescu ├«n 2001. S-a n─âscut la 29 aprilie 1956, la Timi╚Öoara, ╚Öi a absolvit Institutul de Art─â Teatral─â ┼či Cinematografic─â ÔÇ×Ion Luca CaragialeÔÇŁ. Iat─â ce CV impresionant are.

1. Florin C─âlinescu, actor de film

image
Rolul din filmul ÔÇ×Lumini ╚Öu umbreÔÇŁ a reprezentat pentru Florin C─âlinescu debutul ├«n cinematografie

Primul s─âu rol cu care s-a remarcat a fost cel de debut, ├«n 1981, ├«n drama ÔÇ×Lumini ┼či umbreÔÇŁ, un film foarte controversat la vremea respectiv─â. Au urmat ╚Öi alte roluri remarcabile. ├Än 1996 se lanseaz─â pelicula ÔÇ×Asfalt TangoÔÇŁ, regizat─â de Nae Caramfil, unde Florin C─âlinescu l-a interpretat pe Gigi. La film─âri, actorul a fost coleg cu Mircea Diaconu ┼či Bebe Cotimanis, dar ╚Öi cu actri┼úa francez─â Charlotte Rampling. De-a lungul carierei a jucat ├«n alte 20 de produc┼úii, printre care ÔÇ×├Äntunericul albÔÇŁ (1982), ÔÇ×Clipa de r─âgazÔÇŁ (1986), ÔÇ×Enigmele se explic─â ├«n zoriÔÇŁ (1987), ÔÇ×Balan╚ŤaÔÇŁ (1992) ÔÇ×O var─â de neuitatÔÇŁ (1994), ÔÇ×NostradamusÔÇŁ (1994), ÔÇ×E pericoloso sporgersiÔÇŁ (1994), ÔÇ×Prea t├órziuÔÇŁ (1996), ÔÇ×FilantropicaÔÇŁ (2001).

2. Florin C─âlinescu, om de radio

A intrat ├«n media la ├«nceputul anilor ÔÇÖ90, cu emisiunea ÔÇ×Duminicile celor singuriÔÇŁ, difuzat─â de Radio PRO FM. Show-ul era dedicat ├«ndeosebi celor cu problerme ├«n amor.

3. Florin C─âlinescu, prezentator tv

image
Produc╚Ťia ÔÇ×Chestiunea zileiÔÇŁ realizat─â de Florin C─âlinescu la PRO TV s-a bucurat de un succes uria╚Ö

├Än 1995 a debutat la PRO TV ca prezentator al emisiunii matinale, apoi a fost la c├órma mai multor emisiuni ÔÇô ÔÇ×Chestiunea ZileiÔÇŁ, ÔÇ×Te ui┼úi ┼či c├ó┼čtigiÔÇŁ. Replica sa ÔÇ×cu m├ónu┼úele astea dou─â vom face o extragere nou─âÔÇ× a r─âmas ├«n istoria televiziunii. ├Än 1999, a f─âcut parte din echipa show-ului ÔÇ×Ministerul ComedieiÔÇŁ. Revenirea lui Florin C─âlinescu la PRO TV ├«n aceast─â toamn─â, ca jurat la ÔÇ×Rom├ónii au talentÔÇŁ, a iscat un mic scandal ├«n showbiz. Actorul l-a ├«nlocuit pe Bebe Cotimanis, care a declarat c─â nici nu a fost anun╚Ťat oficial despre schimbare.

4. Florin C─âlinescu, director de televiziune

image
În perioada 2001-2003, Florin Călinescu a fost directorul postului Tele 7abc

În 2001, Florin Călinescu a plecat din PRO TV, postul care l-a lansat, pentru un altul aflat în plină restructurare - Tele 7abc. Acolo a activat timp de doi ani, ca director general.

5. Florin C─âlinescu, jurnalist sportiv

├Än perioada 2003-2004, Florin C─âlinescu a realizat ÔÇ×Procesul etapeiÔÇŁ la PRO TV, o emisiune de sport. Apoi, ├«ntre 2005 ┼či 2007, a fost realizatorul emisiunii ÔÇ×Om la OmÔÇŁ, TV Sport.

6. Florin C─âlinescu, redactor-┼čef

├Än 2003, Florin C─âlinescu a fost directorul cotidianului ÔÇ×┼×tirea ZileiÔÇŁ.

7. Florin Călinescu, actor în seriale tv

Anul 2005 i-a adus actorului rolul din serialul ÔÇ×B─âie┼úii buniÔÇŁ (difuzat de PRO TV), unde l-a interpretat pe Comisarul Anton Marcu. Trei ani mai t├órziu, a f─âcut parte din distribu╚Ťia unui alt serial de comedie, tot la PRO TV, intitulat ÔÇ×AnticameraÔÇŁ, unde l-a interpretat pe Relu Boierescu. ┼×i pentru show-ul ÔÇ×Chestiunea zileiÔÇŁ, Florin C─âlinescu a interpretat mai multe roluri comice. C├ót despre rolul travesti din serialul ÔÇ×Tanti FloricaÔÇŁ, difuzat de PRO TV ├«n 2012, a fost fost un real succes, dovad─â fiind cifrele de audien╚Ť─â. ├Än medie 1,5 milioane de telespectatori urm─âreau serialul.

8. Florin C─âlinescu, director de teatru

Timp de 14 ani, actorul a fost directorul Teatrului Mic. A plecat cu scandal ├«n 2014, c├ónd colegii s─âi au inaintat un memoriu la Primarie prin care au cerut demiterea sa. M─ârul discordiei a fost spectacolul ÔÇ×R─âzboi cu Troia nu se faceÔÇŁ regizat chiar de Florin C─âlinescu. Actorul a fost acuzat c─â impune ÔÇ×modelul Vacan╚Ťa MareÔÇŁ ╚Öi i-au contestat ╚Öi comportamentul.

9. Florin C─âlinescu, afacerist

├Än 2005, actorul ┼či-a deschis un restaurant ├«n Zona Tineretului, intitulat ÔÇ×La C─âlinescuÔÇŁ. Apoi a devenit ÔÇ×Taverna La GigiÔÇŁ, iar mai t├órziu ÔÇ×Taverna La Mi┼čtoÔÇŁ. ├Äns─â fostul proprietar a revendicat numele ÔÇ×la mi┼čtoÔÇŁ, a┼ča c─â Florin C─âlinescu l-a rebotezat ÔÇ×Cantina lui C─âlinescuÔÇŁ. ├Än 2008, actorul avea ├«nc─â o afacere, Pro Optica SA, o companie care a c├ó┼čtigat dou─â contracte b─ânosase pentru livrarea unor dispozitive optice. Florin C─âlinescu a intrat ├«n afaceri ┼či pe pia┼úa vinului, prin achizi┼úionarea unui pachet de 51% din ac┼úiunile firmei Fulmed din Media┼č. Firma la care Florin C─âlinescu a devenit ac┼úionar majoritar are circa 200 de hectare de vi┼ú─â de vie ├«n apropiere de Media┼č ┼či se ocupa at├ót de producerea, c├ót ┼či de ├«mbutelierea ┼či distribu┼úia vinului.

10. Florin C─âlinescu, familist convins

image
Unul dintre fiii lui Florin C─âlinescu, Luca C─âlinescu, s-a sinucis

Florin C─âlinescu a fost c─âs─âtorit timp de 27 de ani cu actri┼úa Ana-Maria C─âlinescu, care a murit ├«n 2005, din cauza unui cancer la g├ót. Cei doi au avut ├«mpreun─â doi fii, Luca ┼či Petru. ├Än 2012, Luca s-a sp├ónzurat ├«n camera sa de c─âmin din Praga, fiind g─âsit de colegul s─âu.

11. Florin C─âlinescu, om politic

image
Florin C─âlinescu a f─âcut parte din Partidului Na╚Ťional Liberal

├Än toamna lui 2008, actorul a anun┼úat c─â va candida la alegerile parlamentare din partea Partidului Na╚Ťional Liberal, ├«n colegiul nr. 4 din Arge┼č, pentru un fotoliu de senator. A pierdut alegerile, fapt ce l-a deetrminat s─â p─âr─âseasc─â PNL-ul.

5 carmen iohannis prima zi de scoala 4 jpg jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg
alina ilan laufer jpeg
image png
https   www cancan ro wp content uploads 2022 06 A03I5577 scaled webp
plaje largite mamaia jpeg
BeFunky collage (40) jpg
Vladimir Putin FOTO AFP
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
BeFunky collage (41) jpg
image png
alina ilan laufer jpeg
amenda uriasa concert manele florin salam piata obor 776476 jpeg
nota bac fiica adriana iliescu eliza sefa promotie 776494 jpeg
Fulgy, fiul Vioricăi, s a certat cu vânzătoarele jpeg