Povestea tatuajelor lui Alex Velea. Pe primul l-a făcut la 20 de ani

Ultima actualizare:

    Toate persoanele dragi şi-au găsit loc pe pielea lui
Toate persoanele dragi şi-au găsit loc pe pielea lui

Povestea vieţii lui Alex Velea e scrisă pe propria piele. Primul tatuaj şi l-a făcut la 20 de ani, iar de atunci a tot adăugat şi a adăugat cifre, chipuri de oameni dragi, semne zodiacale şi citate care-l reprezintă. Acum, la 35 de ani, se poate considera o adevărată „operă de artă”. Una într-o continuă dinamică şi evoluţie, căci, evident, nu se va opri aici.

Click!: Mâine, 13 mai, împlineşti 35 de ani. Uitându-te în urmă, la ce ai realizat până acum, cum te simţi?

Alex Velea: Mă simt un bărbat împlinit. Sunt tată, sunt iubit, am o familie frumoasă şi nişte oameni senzaţionali lângă mine, fac ce-mi place, sunt norocos şi fericit!

Dintotdeauna ţi-a plăcut muzica? Ţi-ai dorit de mic să fii artist?

Îmi doream foarte mult să ies în evidenţă, îmi plăcea să fiu în centrul atenţiei şi cântam încă de la 9 ani. Tot de mic m-am apucat şi de compus. Am fost singur la părinţi, am învăţat bine la şcoală şi am încercat să îmbin utilul cu plăcutul, adică să-i fac şi pe ai mei fericiţi şi să îmi satisfac şi eu bucuria de a cânta. 

Te-ai gândit că vei ajunge cunoscut în toată ţara?

Când eşti mic, visezi foarte mult şi da, visam foarte departe. Nu aveam o scară a valorilor, îmi doream să ajung să mă ştie lumea. 

La 20 de ani, pielea îi era ca o foaie goală de hârtie
La 20 de ani, pielea îi era ca o foaie goală de hârtie

Eşti plin de tatuaje. Când ţi-ai descoperit pasiunea pentru ele?

De mic, de foarte mic. Aveam nişte prieteni de 14-15 ani care făceau tatuaje, îşi făcuseră ei nişte aparate de tatuat, cu o cerneală specială. Pot să vă spun că i-am făcut şi eu unuia un tatuaj când eram copil. Pe mână. Trebuia să fie de vreo 12-13 cm, dar a ieşit cât o unghie. Sigur că n-aş mai repeta schema pentru că eram total nepregătit. Am crezut că pot să fac şi eu tatuaje ca prietenii mei, dar n-a fost chiar aşa. Oamenii care tatuau atunci acum sunt campioni în domeniu.

Dar ai rămas cu dragostea pentru tatuaje şi i-ai lăsat pe alţii să-ţi facă ţie.

Da. Primul desen l-am făcut la 20 de ani, pe mâna dreaptă, şi a fost simbolul zodiei Leu. Apoi, pe aceeaşi mână, am făcut un portret, o semnătură şi o dată de naştere. De atunci tot adaug.

Ce alte simboluri ţi-ai tatuat?

Blocurile din oraşul natal (n.r. Craiova), deasupra cărora se află un înger, pe piept am doi trandafiri făcuţi din bani. Cum sunt născut într-o zi de 13, am tatuat pe mână “13.31”, data din urmă fiind a prietenului Cabron. Tot acolo e data de naştere a fiului meu mai mare, Dominic. Primul tatuaj color este cuvântul “VICIOS”, la încheietura mâinii drepte. Tot acolo am cuvântul AMBIŢIE, cu litere de graffiti. Pe claviculă am mesajul “Ego sum qui sum” (Sunt cine sunt). Aici, pe cealaltă parte a claviculei am un alt citat: “Pe asperas ad astra” (Pe căi grele către stele). 

Pe mâna stângă e chipul lui Smiley
Pe mâna stângă e chipul lui Smiley

Ce alte citate mai ai?

Pe spate am: “Vita brevis, ars longa” (Viaţa-i scurtă, dar arta mea va dăinui), “Dumnezeu e cu mine”, “Munceşte ca un sclav / Porunceşte ca un rege / Creează ca un zeu”. Pe piept scrie „Trăiesc un vis”. Pe mână mai am: „Domnul este lumina şi mântuirea mea / De cine să mă tem? / Domnul este sprijinitorul vieţii mele/ De cine să-mi fie frică?”. Numele fiului meu, Dominic, e la baza gâtului, iar numele lui Ackim pe sprânceană. 

Văd şi tot felul de desene. Ce simbolizează?

Pe mâna stângă e chipul lui Smiley, prietenul meu, tot aici simbolul zodiei mele, Taur, pe deget zodia Berbec, a Antoniei. Pe coaste am un tatuaj cu Tutankhamun, iar pe gât o zeitate cu cap de pisică. 

Durul din sala de sport e mieluşel acasă, alături de Antonia şi de cei doi băieţi ai lor
Durul din sala de sport e mieluşel acasă, alături de Antonia şi de cei doi băieţi ai lor

Copiilor le-ai explicat ce sunt acele desene pe corpul tău?

Le-am explicat de când erau mici, ştiu despre ce e vorba. Lor li se pare ceva normal pentru că ei aşa m-au văzut în casă de când erau mici. 

Vă moştenesc talentul muzical?

Da, le place să danseze pe muzica părinţilor lor şi ne bucurăm foarte mult. Ca orice părinţi, ne bucurăm să dăm arta mai departe, să le insuflăm dragostea pentru muzică, dar depinde de ei foarte mult.  

E grea viaţa de tătic?

E frumoasă. Sunt un tată normal de responsabil, nu mai mult decât trebuie. Băieţii sunt foarte activi. Ziua începe pentru noi la 6.30 – 7.00, iar joaca ţine până seara târziu. Zilele astea n-am vrut să-i mai lăsăm la grădiniţă pentru că am vrut să profităm de timpul cu ei. Săptămâna trecută am fost într-o vacanţă în Egipt, unde ne-am relaxat puţin alături de alte câteva familii de prieteni. 

Şi, cu toate acestea, mai lipseşte ceva pentru ca familia să fie complet întreagă şi fericită…

Mai e foarte puţin până când se vor rezolva toate treburile astea cu paternitatea şi problemele Antoniei. Vă voi ţine la curent cu evoluţia lucrurilor. 

Ce îţi doreşti de ziua ta?

Nu vreau prea multe lucruri materiale, îmi doresc sănătate, atât mie, cât şi familiei şi prietenilor. Să fie toţi fericiţi. Îmi doresc să am putere de muncă şi inspiraţie. Atâta tot.

image
image
image
image
image
image
AdelaPopescu ElenaCarstea jpg
Sofia Vicoveanca Mediafax Foto Silviu Matei jpeg
cub monica anghel png
cub randi png
cub andreea antonescu animat gif
cub carmen tănase png