Prima reacție a Loredanei Groza după ce a câștigat procesul cu Gabi Luncă

simeon stalpnicul png
Loredana GrozaFoto Instagram

Loredana Groza și Gabi Luncă au finalizat marți, procesul în care au fost implicate amândouă pentru drepturile unei melodii. Disputa dintre cele două artiste a început aproape de finalul anului 2012, Gabi Luncă fiind cea care a intentat procesul prin care îi cerea Loredanei Groza 50.000 de euro despăgubiri deoarece i-ar fi preluat o melodie și ar fi inclus-o pe albumul „Agurida” lansat de jurata de la Vocea României în 2001.

Loredana Groza a publicat pe Instagram un mesaj în care a explicat ce s-a întâmplat cu adevărat și cum s-a desfășurat totul. A fost surprinsă când Gabi Luncă a hotărât să o cheme în instanță pentru drepturile de autor ale unei piese semnate de ea deoarece ea doar a promovat muzica folcorică românească cu respectivul material discografic.

simeon stalpnicul png
Gabi Luncă

"Pentru că s-a încheiat procesul pe care doamna Gabi Luncă mi l-a intentat împotriva dreptului de a cânta ”Într-o zi la poarta mea”, instanţa dându-mi câştig de cauză, fac şi aici câteva precizări. Nu am comentat niciodată public pe parcursul procesului decizia doamnei Gabi Luncă de a mă da în judecată, deși am fost foarte surprinsă de acțiunea ei, cu atât mai mult cu cât s-a întâmplat la mai bine de 10 ani după ce am imprimat această piesă pe albumul “Agurida”, care a reprezentat la acea vreme omagiul meu pentru folclorul românesc și bogăția lui spirituală extraordinară. Am un mare respect pentru munca fiecărui artist din orice domeniu, cum am un respect și o dragoste imensă pentru folclor. Mi-am dorit mereu sa-l aduc în actualitate, să îl reinterpretez pentru generațiile noi. Și am făcut asta într-o perioadă în care lumea uitase de această muzică. Era considerată desuetă și marginalizată. Folclorul reprezintă însă identitatea și rădăcinile noastre și-l cânt cu o mare bucurie în fața publicului de toate vârstele. De aceea, mi-a fost foarte greu să înțeleg rațiunea acestui proces, cu atât mai mult cu cât am toată admirația pentru ceea ce reprezintă doamna Gabi Luncă în muzica folclorică românească. Însă demersul legal al domniei sale a fost nedrept și incorect.În timpul procesului, în instanță au venit specialiști care au vorbit despre originile acestei piese și despre dreptul de a fi folosită. Noi ca artiști vorbim pentru public prin emoțiile spectacolelor noastre. Vă mulţumesc, Loredana", a fost mesajul transmis de Loredana Groza pe Instagram. 

Merisoreanu si Ionela Prodan
traian basescu 0 jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle png
BeFunky collage (28) jpg
teo trandafir jpg
patriarhul daniel bor biserica ortodoxa romana
Elvira Deatcu Andreea Esca
Regele Charles al III-lea FOTO Getty Images
Andrei Kartapolov FOTO Profimedia jpg
Fotografia 1 jpg
image
image
image
image
image png
kanye west sotii bieber
Elvira Deatcu Andreea Esca
BeFunky collage (28) jpg
alec baldwin hilaria 0 jpeg
teo trandafir jpg