Radu Beligan, maraton de spectacole la 95 de ani

Ultima actualizare:

    Radu Beligan joacă alături de fiica sa, Lamia, în spectacolul „Lecția de violoncel”foto: Teatrul Metropolis
Radu Beligan joacă alături de fiica sa, Lamia, în spectacolul „Lecția de violoncel”foto: Teatrul Metropolis

Radu Beligan (95 de ani) a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai longeviv actor încă în activitate. Deși nimeni nu se mai aștepta ca, după vacanța de vară, maestrul să revină pe scenă, iată că la Teatrul Metropolis din București acesta figurează în program cu piesa „Lecția de violoncel”, patru zile la rând: 20, 21, 22 și 23 septembrie.

Dacă primele două reprezentații vor debuta la 16.00, pentru că sunt în weekend, la următoarele cortina se va ridica de la 19.00, program gândit tocmai ca Radu Beligan să nu stea până la ore târzii pe scenă. Deși nu a fost bine promovat, spectacolul se va juca cu sala plină în toate cele patru zile. În acest moment s-au epuizat toate biletele! Cât privește „Egoistul”, de la Teatrul Național „I.L. Caragiale”, din Capitală, care se joacă de zece ani cu casa închisă, acest spectacol va avea loc doar în zilele în care va decide Radu Beligan, în funcție de starea sa de sănătate. Nu de alta, dar piesa durează două ore, fără pauză.

UITE POVESTEA din „LECȚIA DE VIOLONCEL”

După 20 de ani de căsnicie, Eva (Lamia Beligan) o fostă vedetă de film, trăiește suspiciunea că soțul ei, politicianul George Popa (Radu Beligan), îi este infidel. Ranită profund în orgoliu, participă la un casting unde obține un rol într-un film american, dar pentru interpretarea lui, ea trebuie să învețe să cânte la violoncel doar în trei luni. În felul acesta, îl cunoaște pe tânărul profesor Radu Manoliu (Marius Manole) care este însurat cu Gabi (Tania Popa/Rodica Ionescu) și au doi copii. Dacă la început profesorul de violoncel i se pare Evei dezagreabil, treptat se îndrăgostește de acesta, și fără scrupule îl seduce, negândindu-se la consecințele care nu întarzie să apară. Despre alegerea Evei, între rolul pe care și-l dorește cu disperare, bărbatul de care s-a îndrăgostit și actualul soț, veți vedea în comedia Lecția de violoncel.

Regia: Felix ALEXA

Cu: Radu BELIGAN - George

Lamia BELIGAN - Eva

Marius MANOLE - Radu

Tania POPA / Rodica IONESCU - Gabriela

Asistent regie: Cristina GIURGEA

Scenografia: Nina BRUMUȘILĂ

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Record peste Arad 3 jpg
image
image
image
image
image
image
mihai margineanu jpeg
marina voica jpg
image png
banner Tania Budi Mihai Trăistariu png
maria carneci jpg
image png
alina sorescu jpg
Tată de trei copii, îndrăgitul artist își face programul astfel încât să poată petrece timp și cu ei
image
actualitate.net
image
actualitate.net