Regretul Stelei Popescu: «N-am avut timp să mă bucur de tot ce-am adunat»


  Casa din Piaţa Galaţi e plină de fotografii cu toţi cei care au făcut parte din viaţa Stelei PopescuFoto: Mihai Ionescu
Casa din Piaţa Galaţi e plină de fotografii cu toţi cei care au făcut parte din viaţa Stelei PopescuFoto: Mihai Ionescu

A muncit o viaţă întreagă, fără pauză, fie sâmbătă, fie duminică, fie în zilele de sărbătoare. A interpretat sute de roluri în teatru şi film, a jucat în sute de spectacole, a fost neobosită. Şi a adunat o avere frumoasă de care, însă, nu a apucat să se bucure cu adevărat.

„Eu cred că în 47 de ani de carieră nu am avut zi liberă. Dar încă nu m-am plictisit, încă n-aţi scăpat de mine”, spunea Stela Popescu într-un interviu televizat din 2005. A iubit scena, a iubit aplauzele, dar cel mai mult a iubit ecoul pe care l-a lăsat în sufletele oamenilor.

Asta a ţinut-o activă până în ultima clipă a vieţii ei. Răsplata materială a venit şi ea, inevitabil. De-a lungul bogatei sale cariere, actriţa a pus de-o parte fiecare bănuţ câştigat pe scenă şi l-a investit în imobile.  Locuia într-o căsuţă cochetă din zona Pieţei Galaţi, pe care experţii imobiliari o evaluează la 270.000-300.000 €.

Când intri acolo, parcă pătrunzi într-o altă epocă.  Ornamente din ceramică portugheză, găsite cu dibăcie prin anticariatele din toată lumea, tablouri, scaune şi mese vechi, din lemn masiv, zeci de rame cu fotografii ale celor dragi, toate acestea aveau, pentru proprietară, o valoare inestimabilă.


  Doina Maximilian este singuru moştenitor al regretatei Stela Popescu
Doina Maximilian este singuru moştenitor al regretatei Stela Popescu

„Am fost prin toată lumea şi, oriunde mă duc, caut anticariatele de unde nu pot să plec cu mâna goală. Sunt ciuca pieţelor de vechituri, pur şi simplu nu mă pot abţine. S-au adunat multe, dar nu pot să arunc nimic”, ne spunea, cu ani în urmă, Stela Popescu.Tot pe stilul vechi sunt amenajate şi celelalte locuinţe ale ei. Actriţa avea o casă de vacanţă în staţiunea 2 Mai, lângă faleză, cu vedere la mare, evaluată la 200.000 €. O altă casă ridicase în Crevedia, unde se retrăgea când voia să “evadeze” din Bucureşti.

Locuinţa are etaj şi o amprentă de 100 mp, într-o curte de 1.000 mp, cu ieşire la lacul Buftea. Experţii estimează că valorează 200.000-220.000 €. Însă cea mai mare investiţie este blocul cu trei etaje din centrul Capitalei, construit recent, evaluat la 500.000 €.


  Casa din Piaţa Galaţi în care a locuit actriţa. Preţ: 300.000 de euroFoto: Mihai Ionescu
Casa din Piaţa Galaţi în care a locuit actriţa. Preţ: 300.000 de euroFoto: Mihai Ionescu

Imobilul era iniţial destinat închirierii, însă cum afacerea îi dădea multă prea bătaie de cap, a hotărât să păstreze apartamentele pentru familie, să fie un loc în care să stea rudele care vin la Bucureşti.“Mai trebuie să aduni ceva, că doar ai muncit toată viaţa. N-ai băut prea mult, n-ai stricat banii pe toţi pantofii la modă şi te-ai mai stăpânit din când în când. Şi atunci, sigură că da, strângi”, spunea Stela Popescu într-un interviu citat de România TV.


  Vila de pe Litoral, din staţiunea 2 Mai. Preţ: 200.000 de euroFoto: Mihai Ionescu
Vila de pe Litoral, din staţiunea 2 Mai. Preţ: 200.000 de euroFoto: Mihai Ionescu

Nu a avut timp să se bucure cu adevărat de toată agoniseala. A fost mai mult pe drumuri, la repetiţii, în turnee. Chiar dacă le-a făcut pe toate cu maximă bucurie, marea actriţă recunoaşte că meseria i-a răpit din viaţă.

„Singurul regret pe care îl am e că n-am avut timp să mă bucur de ce-am făcut. Că totul am făcut în viteză. Desigur, cu plăcere, dar profesia asta mi-a luat toată viaţa din mine. […] Şi eu cred că viaţa e foarte preţioasă. Nu ştiu ce-o fi dincolo. Dar aici, viaţa e extraordinară. Păcat că se termină aşa repede”, spunea Stela Popescu, în ultimii ai.

Întreaga ei avere o va moşteni Doina Maximilian, cea mai dragă fiinţă din viaţa actriţei, fiica naturală a cumnatului său, pe care a înfiat-o în perioada în care trăia soţul ei, Puiu Maximilian. Fiica Stelei Popescu lucrează tot în domeniul teatrului.


  Vila din Crevedia. Preţ: 220.000 de euroFoto: Mihai Ionescu
Vila din Crevedia. Preţ: 220.000 de euroFoto: Mihai Ionescu

„Noi nu am vrut să avem copii, dar am înfiat o nepoată de-a soţului meu, Doina Maximilian. Avem şi o nepoată de la ea, Stanca Radu (29 de ani), care este regizor de film şi are la rândul ei un băieţel mic”, povestea îndrăgita actriţă, pentru Click!.

Pe lângă imobile, Doina Maximilian va mai moşteni tablouri şi obiecte de artă, dar şi drepturile de autor valorificate după fabuloasa activitate în teatru şi film a Stelei Popescu.

Va fi înmormântată la Cernica

Stela Popescu a murit joi, 23 noiembrie, la vârsta de 81 de ani, în urma unui accident vascular cerebral. Vineri, trupul neînsufleţit al actriţei a fost depus în foaierul Teatrului de Revistă Constantin Tănase din Bucureşti, unde sute de oameni au venit să-şi ia rămas bun.

Duminică, 26 noiembrie, de la ora 10.00, sicriul va pleca de la teatru şi va fi depus, la ora 11.00, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din incinta Mănăstirii Cernica. Slujba de înmormântare are loc la ora 12.00.


  Foto: Mihai Ionescu
Foto: Mihai Ionescu

Kanye West si Julia Fox jpg
Bancnotele care valorează 1800 de lire
catalin remus avocatul31 jpg
Ceapă
cub catalin botezatu png
bacteria care te poate ucide
9 semne că partenerul tău este potrivit pentru tine. Sursă foto: Pixabay
Doliu in perioada Craciunului
8 SANDA MARIN jpg jpeg
rugaciune credinta lumina paste shutterstock 712661815 jpeg
image
image
image
image
cub catalin botezatu png
Kanye West si Julia Fox jpg
FotoJet (1) jpg
Shakira cauta bona Sursa imagine shutterstock 184651697 jpg
Kanye West
andreea ibacka si majda jpg