Rețeta cu care Irina Loghin își răsfață musafirii. Inclusiv Fuego o adoră: „N-a mai mâncat în veci”
Irina Loghin, doamna muzicii populare românești, știe cum să își impresioneze musafirii! Îndrăgita artistă este o maestră în bucătărie, iar printre rețetele prin care îi răsfață pe cei dragi se numără tochitura din carne de porc, pe care o pregătește așa cum a învățat de la tatăl său. Ce ingrediente conține? Află din rândurile următoare!

La vârsta de 86 de ani, Irina Loghin se află într-o formă fizică extraordinară, fiind adepta unui stil de viață sănătos, bazat pe mișcare și alimentație hrănitoare. Celebra cântăreață este conștientă de importanța pregătirii preparatelor în casă, de aceea ori de câte ori are ocazia preferă să gătească atât pentru ea însăși, cât și pentru musafirii care îi trec pragul casei.
Legenda muzicii populare se inspiră din rețetele tradiționale ale familiei sale și nu se abate de la trucurile culinare pe care le știe de ani de zile.
De curând, Irina Loghin a dezvăluit care este preparatul prin care îi impresionează pe cei dragi. Invitată în podcastul avocatului Katia Cicală, interpreta de muzică populară a spus că tochitura moldovenească este rețeta care îl cucerește inclusiv pe Fuego: „Întreabă-l pe Fuego, n-a mâncat și nu va mai mânca în veci tochitura pe care a mâncat-o el, cum o mănâncă el în casă la mine”, a mărturisit artista.
Este vorba despre o rețetă veche, pe care Irina Loghin a preluat-o de la tatăl ei, pe bază de carne de porc, și cu care l-a impresionat pe celebrul artist încă de prima oară când a ajuns în locuința ei, în urmă cu 23 de ani: „Cu cârnăciori din aceștia de casă, ușor afumați, pentru că fumul acela nu-i așa de sănătos, deși eu nu mănânc, dar este extraordinar... Depinde cum o faci, cum stă la foc acolo să fiarbă încet, să prindă să o aburească acolo tot. Vai de mine…”, a precizat cântăreața de muzică populară. Vrei să o pregătești și tu? Iată de ce ai nevoie:
Ingredientele rețetei de tochitură moldovenească a Irinei Loghin
- Carne de porc proaspătă
- Cârnați de casă, ușor afumați
- Costiță
- Usturoi
- Frunze de dafin
- Sare, piper după gust
- Ulei
Mod de preparare:
- Adaugă în cratiță uleiul, carnea de porc cubulețe, împreună cu cârnații de casă și costița tăiată bucăți;
- După ce se rumenește ușor carnea, pune apă în cratiță și lasă totul să fiarbă la foc mic timp de aproximativ două ore, amestecând ocazional;
- Între timp, adaugă frunzele de dafin și cățeii de usturoi zdrobiți.
- Preparatul se servește alături de mămăligă sau pâine pregătită în casă. Poftă bună!































