Scrisorile lui Stanca: Dragă Anamaria Prodan,

19 martie 2013

Ca să nu uit, dacă tot e conceput copilul în epoca Steaua, unde tatăl n-o să fie etern decât ca persistenţă în istorie, fă-l te rog rapidist... Că la noi, în Giuleşti, e criză de copii şi juniori, Copos le-a dat liber de la 18 ani: luam numai străini purtători de comisioane... şi aducători de coposioane. Ana, - Prodan nu Electronic... - cu toate contestările ce te-au vizat, cu toate bârfele, noroaiele şi ciorbele fierbinţi ce ţi,... ce vi s-au turnat în cap, tu începi să fii pentru românii ăia bolnavi de timiditate socială, care abia că mai fac doi copii, începi, zic, să fii un exemplu de mamă. Nu mamă-eroină, termenul e para-uzat de comunişti, ci un fel de mamă exemplară.

De cloşcă. De matroană în sens latin, roman al cuvântului. Am găsit: Cornelia Africana, fiica lui Scipio. Cornelia mama Gracchilor... O să ai un imperiu de copii, nurori, nepoţi pe lumea asta, lucru absolut minunat. Deşi termenul a căpătat conotaţii peiorative - deh, vremile... - vei avea, conduce, manageria „Clanul Reghe"... Ştii, mă uitam la cogenerii noştri ăia cu bani mulţi. Ăia blagosloviţi nu de Dumnezeu, ci de sfânta şpagă sau de sfântul partid politic.

Ăia, mai toţi au plăcerea primitivismul fameli de a avea. Bunuri, averi, pământuri, ape, podişuri, câmpii, castele, diamante, aur şi argint, bijuterele, limuzinuţe, blănuri de aminale exotice... toate rahaturile care se duc pe pustii când pleci din lumea asta - uite, la bietul Doru Sechelariu... - dar puţini lasă în urmă cel mai minunat dar de la Dumnezeu, peste diamante, şosele, momele şi castele: copiii. Mi-a venit acum în minte, că tot l-a pomenit mai ieri ziarul nostru, cazul miliardarului de Snagov, futacul de Kaas... tele. Cu ce va rămâne? Asta e viaţa în conotaţiile ei cele mai adânci. Şi tu, Anamaria, alături de Reghe, ai înţeles.

Ţara românescă are nevoie de copii. Nu musai de nemţi... Dar, în fine, sunt convins că elementul oltenesc matern va domina... Deşi, cinstit vorbind, la nivel de societate, chiar şi la fotbal, nouă nemţii ne lipsesc...

George Stanca

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
BeFunky collage (19) jpg
anca turcasiu jpg
BeFunky collage (18) jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
dorian popa cu un pahar de sampanie in mana jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image png
image png
Dana Rogoz fiica jpg
BeFunky collage (22) jpg
1 julia fox jpg jpeg
bobonete jpg