Scrisorile lui Stanca: Dragă Emanoil Savin,

stanca9889 jpeg

Nu cunosc un om cu o mai mare celebritate locală, care face totul din vârful biciului - din poignee, cum se zice în tenis – cum eşti tu ca primar de Buşteni.

Lumea s-ar gândi poate la numele unui fost primar sud-estic, dar acolo era mult populism. Exhibiţionism, uneori. Dar, şi el era un original. Tu ai o creativitate socială şi culturală ieşită din comun. Nu musai teatrală. Sinceră. Tu faci tot lucruri spectaculoase. Dar cu o finalitate omenească. Firească. O faci cetăţean de onoare al Buşteniului  pe Nadia; la fel pe Ilie Năstase. Pe Halep. Îi decorezi, onorezi în felul tău original. Le dai onorul. Alături fiind de toţi locuitorii Buşteniului. Dacă ar fi asta numai într-o campanie electorală aş mai pricepe. Dar tu o faci continuu. Buştenarul are un moral superior…

De 8 martie ai umplut o sală cu 400 de doamne şi le-ai adus piesa de teatru “Moromeţii”. Cu Marcel Iureş şi George Mihăiţă. Cam puţini bărbaţi la atâtea doamne, dar s-au descurcat cu brio şi succes fabulos. Bietul Mihăiţă avea 40 de grade, dar nu s-a văzut. Am aflat că nu demult ai adunat veteranii din zonă, luptători de pe fronturile orientale, şi lor le-ai dat onorul. Am auzit că prin iulie ai o mare surpriză. Internaţională…N-o dezvălui, e plăcerea ta. Să o vedem.Voi fi acolo. 

Eşti colosal. Pari a fi un colecţionar de vedete. Dar, de fapt, o faci pentru propaganda oraşului. Pentru prestigiul lui. Pe vremea când Vasile Dâncu era ascultat, valorificat şi preţuit în PSD, astfel de lucruri se petreceau curent la noi. Acum, văd că tu ai depăşit demult ideea chiar dacă nu eşti de aceeaşi culoare. Dar, cât mai contează culoarea politică atunci când ai deasupra capului Crucea Caraimanului; griul catifelat al florii de colţ; verdele pădurii şi al pajiştilor; albul pârtiei de schi; sfinţenia mănăstirii Caraiman (Hristos a înviat!). Când ai un castel unic, cum e cel al Cantacuzinilor… 

Mă bucur că îţi pot scrie acum, ca un vechi admirator. Nu în campanie, nu ar fi corect. Ce să spun? Eşti dat naibii…

…uitai pârtia de schi care e o bijuterie. Şi de unde ai o belvedere să mori pe loc. Ai imaginaţie, pentru care poetul din mine te invidiază. Ai fler. Ai un neastâmpăr constructiv. Un vierme bun. Scormonitor. Activ. Nebunatic. Când văd prin ziare numele tău, mă-ntreb:

Ce vrăji a mai făcut Savin?

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
cub bia khalifa png
cub ravan popescu png
cub valentina pelinel png
narcisa suciu si Daria jpg
cub daniel nuță png
maxresdefault jpg
image
image
image
image
image
image
narcisa suciu si Daria jpg
oana zavoranu si sotul
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg