Scrisorile lui Stanca / Dragă Eugen Trică,


    Eugen Trică
Eugen Trică

De unde  te-o fi apucat, după finele  unei cariere de jucător la Craiova şi apoi vedetă la Steaua,  dragostea asta  nebună pentru “CFR Cluj”?

Unde ai fost şi răs-fost da' mai puţin... "Cefere"! Eu îi spun "Ecomax", că aşa e real.

Ba, mai mult, după ce echipa ta favorită de bătrâneţe, Ecomax asta, a luat culorile Rapidului fără jenă şi o parte din însemnele brendului românesc al Căilor Ferate Române; după ce şi-a inventat o istorie care începe cu sângerosul an 1907 românesc, pe când România Mare s-a făcut abia la 1918, zic şi io: cum dracu' să fie căile ferate ROMÂNE la 1907?

Deci, după acest val de furăciuni, mai vii şi tu cu una. Aşa, de bucurie, iei ceea ce a mai rămas bun, frumos, romantic şi dureros de trist în Giuleştiul devastat de capriciile clanului de cumetri ai lui Răzvan Lucescu...vii şi spui,: «Clujenii au fost singuri împotriva unei ţări întregi».

Auliuuu!!! Pastila, mor pe loc, Trică tată! Las de-o parte copy-rightul pentru un ultracunoscut slogan definitoriu, emblematic giuleştean, ceferist, bucureştean de la 1923, „Singuri împotriva tuturor", de care faci uz.

Ba, chiar te iert, căci eşti rudă cu cel mai drag mie oltean de talent din lume: Ilie Balaci, pupa-l-aş!

Şi te întreb - trăiţi-ar socru'! - cât de „singuri" au fost „bieţii" ceferişti când meci de meci au avut arbitrii cu ei?

Mai puţin atunci, la regretabilul accident feroviar cu cinci morţi în plasă, contra Rapid CFR Bucureşti... Arbitrii pro-ecomax: hoţi, bandiţi de drumul mare, slugi nemernice.

Sta-le-ar în gâţi arginţii. Vânduţi pe faţă. A spus-o vineri seara Porumboiu la Digi: cel puţin 10 arbitri au tras cu ecomarxist-leniniştii...

Talaj ăla, Iştvan Kovax albina Işvan kaka pe divan. Balconetti Colţurescu. Dar moţul pe tort la meciul cu U - un morman ciocolatiu cu miros bio - l-a pus un arbitru croat.

Ceea ce dovedeşte, nu că „hoţii nu au limite", cum a spus tot Porumboiu, ci , doar cât puternică e moneda euro azi...

Mai vine şi mălaimare ăla de doctor cu tupeul unui "om fără ţară" şi zice din guşa-i plină de boabe ca la curcan, că e "o victorie a fotbalului".

Care fotbal Osânzimea voastră !? Cică, s-a văzut pe teren. Aici e drept, a văzut o ţară-ntreagă pe teren. Cum jucau arbitrii lor...

Aşa că Trică, tată, lasă-ne şi tu cu panseurile tale pro-ceferclujiste ciordite din Giuleşti.

Ţi-o spune un ceferist adevărat. După bunic, tată şi cartier. Drept care dau cu băţu'mai jos...

George Stanca, pamflet

FotoJet (3) jpg
cub horoscop iertare png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
Shakira jpg
Terminator jpg
femeie frig casa jpeg
image
image
image
image
image
image
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (3) jpg
FotoJet (2) jpg
Shakira jpg
cub morris png