Scrisorile lui Stanca - Dragă Ioan Becali,


    Ioan Becali
Ioan Becali

Giovanni, ai reapărut în prejma echipei naţionale de fotbal! Şi tu, şi Piţurcă, alături. În acelaşi avion. Cu Mircea Sandu. Cu Mitică Dragomir, foşti rivali. Inamici.

Preopinenţi. Probabil, mă refer la Piţi, aţi depăşit cam demult disensiunile generate de lucruri mărunte, copilăreşti. De ambiţii armân-olteneşti.

E un semn de maturizare a unor relaţii. Sau de unitate, solidaritate la greu? Poate că eşti mai util înlăuntrul naţionalei, sau alături, decât în afară?

Să ajuţi. Nu să conduci, cum ar insinua unii. Că te contestă sau nu, eşti totuşi cel mai titrat impresar român din România. Şi, din Europa.

Fără a ţine musai să te flatarisesc. Ai influenţă, notorietate, recunoaştere, forţă. Eşti tare, nene! Orice s-ar spune, şi nu vreau să greşesc enumerarea, prin vreo omisiune, ai dat - tu şi firma ta dimpreună cu fratele Victor - ai dat, zic, Europei jucători români uriaşi.

Precum Hagi, Popescu, Răducioiu, Dumitrescu, Ilie, Moldovan, Filipescu, Mutu, Chivu. Şi mă opresc aici. Problema ta - şi a noastră! - din păcate ţine de perspectivă.

Ce mai poţi să dai în continuare? Vorba ta recentă din avionul de Tirana: "Vin la mine Mourinho, Ancelotti, Mancini, Capello,Villas Boas, Ranieri şi-mi spun «Giovanni, ce ne mai propui, ce mai ai nou?». Eu, ce să le spun? Că, de unde?".

Giovanni, prezenta nu se vrea o misivă musai de convenienţă, ci vreau să te întreb pe tine, un ins implicat serios în fotbal, în carierele jucătorilor, salariile, contractele lor. Bref: în existenţa lor totală: mai avem şanse de viitor?

Mai avem vreo perspectivă, cât de cât, aşa, ca o lumină de crepuscul? Că nu pot spune "viitor luminos", nu? Mai avem fotbal? Mai avem, noi, jucători?

Fiindcă, eu unul te consider, alături de Piţurcă şi de conducerea Frederaţiei, - chiar dacă eşti din afara sistemelor - un om care ştie adevărul.

Care deţine multe lucruri inaccesibile. Dă-ne un diagnostic! Ieşi pe TV! Fă-ne o prognoză. Mai ai vreun as în mână, sau e secetă, criză totală?

Ce resurse umane mai avem, ce bazine, izvoare au rămas neexplorate? Spune-ne odată, Giovani! Arată-ne ce se întâmplă! Sugerează soluţii!

Că nu vrem ca, măcar noi, iubitorii fotbalului românesc, să rămânem ca fraierii. Cu ochii-n soare...!

George Stanca, pamflet

Zodia care se îndrăgostește în luna februarie. Sursă foto: Pixabay
cub vali vijelie png
gabriel mardale jpg
vedete jpg
maxresdefault jpg
calendar ortodox 2021 30 ianuarie trei ierarhi mihai coman jpeg
cub Costin Craioveanu png
Razvan Danciu, Survivor  jpg
image
image
image
image
image
image
vedete jpg
cub Costin Craioveanu png
Demi Rose s a fotografiat într o ținută sumară jpg
10 dana budeanu verdict stil carmen bruma si mircea badea jpg jpeg
narcisa suciu si Daria jpg
oana zavoranu si sotul