Scrisorile lui Stanca: Dragă Victor Piţurcă,

28 martie 2013

De atunci, ori de câte ori pierdeam apelam la el, puneam sume şi pe plin, pe jumate şi pe sfert îl împodobeam ca pe un mormânt proaspăt cu flori, jerbe şi coroane, disperat. Niciodată nu mi-a mai ieşit paişpele... Ei bine, paişpele tău la meciurile cu Ungaria şi Olanda a fost Bogdan Stancu.

Băiatul ăsta a avut norocul sau îndemânarea să dea 2 goluri. Unul fu la nenorocire: 1-1 cu Albania la Piatra Neamţ, de-l fluierau moldavii pe Răzvan.

Cu astea, l-ai pietrificat în echipă. Şi mai avem un "paişpe": Grozav. Ca un limbric într-o hazna... fu cocoşelul răsfăţat al Petrolului, talent auto-anulat de vedetisme şi suficienţă juvenilă; autorul golului victoriei cu turcii... De pe urma căruia, are loc, trăieşte şi acum. Asta îţi scriam eu alaltăieri. Dar tu ai ţinut-o pe-a ta cu ăştia doi şi cu alte fixisme...     

Şi, apoi, ziceai că mergi pe scheletul Stelei. Ei, aşi! Păi, ţie îţi salvează curu' un Chipciu şi în loc să-i pupi mâna tu-l ţii pe tuşă? E clar, ai superstiţii de babe ezoterice nu idei. Cu Mutu ce făcuşi? Apă călduţă de clătit la gâlci. Îţi schimbi echipa la minut. Eşti labil şi instabil. Nu te recunosc. Mutu a "făcut" singur un penalti şi l-a fructificat. Ce să-i ceri mai mult unui atacant? Dar la fel, putea, fie şi alături de el - că tot i-ai ameţit pe posturi - să facă şi un Sânmărtean. Iar faptul că nu l-ai convocat pe Săpunaru e impardonabil.

Mă, Piţi, asta e echipa României, nu e a ta, moştenire de la daci... Nu vezi că bietul Torje cu şarjele lui a rămas o amintire deşi nu e deloc de vârsta lui Mutu? Ce i-or băga granadienii-n lapte? Ai idei fixe, Piţi! Şi te pui fanatic în slujba lor... Zici mereu că-ţi asumi răspunderea şi ieri ai spus-o. Şi eu, noi românii, ce să facem cu ea? Să ne facem bocancii? S-o luăm acasă şi să o arătăm la nepoţi ?

Eu sunt doar supărat. Nu îţi cer demisia. Nu socot cât iei pe lună ca alţii. Dar, să dea dracu' să nu câştigi ultimele meciuri, că nu mai scriu în viaţa mea. Despre Piţurcă...

George Stanca pamflet

kate profimedia 0692807495 jpg
loredana chivu jpg
2vancea botez jpg
Gabi Bădălău jpeg
1alexandra stan mihai morar png
bianca dragusanu png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
14dragos popa jpg
irina baiant 2 credit foto miluta  jpeg
Gabi Bădălău jpeg
cub jojo admin gif
anca turcasiu png
5maruta familie png