Secretele lui Ştefan Iancu, din serialul “Vlad”, şi povestea cicatricei de pe obraz

image
Serialul "Vlad" are o distribuție de excepție

Puştiul simpatic din „Naşa”, peliculă în care a jucat alături de Dragoş Bucur şi Jojo, a crescut şi s-a transformat în tânărul sexy din premiatul film „Un pas în urma serafimilor”. Ştefan Iancu poate fi văzut şi în serialul „Vlad”, difuzat în fiecare luni, de la 20.30, de PRO TV. Click! a stat de vorbă cu Ştefan Iancu (21 de ani) despre rolul său din serial, despre familie, iubită, dar şi despre fratele lui mai mic, şi el tot actor, cu care este deseori confundat!

Click!: Eşti unul dintre tinerii care au de lucru constant în ultimii ani. „Te inviţi” la castinguri sau eşti chemat?

Ştefan Iancu: Având în vedere că sunt destul de puține casting-uri “deschise” la noi în industrie, atât pe teatru cât și pe film, de regulă sunt chemat. Desigur, dacă e să fie vreunul public, care să mă intereseze, atunci mă înscriu. Dar ca să fac un raport, pentru aproximativ 90% dintre castingurile la care am fost, fusesem sunat să vin, în primă instanță.

Cum ai primit rolul din serialul „Vlad”? Ai dat multe probe?

Rolul din „Vlad” l-am obținut, bineînțeles, în urma unui casting. Am fost sunat de Domnica Cîrciumaru undeva prin vara anului trecut, dacă țin bine minte. Sau parcă era primăvară. În orice caz, a fost vorba de o singură probă. Țin minte că am plecat apoi în grabă, pentru că trebuia să ajung la teatru și mi-a ieșit repede totul din minte. Apoi, după ceva timp, cred că vorbesc aici de câteva luni, am aflat că urma să îl joc pe Răzvan, lucru care pentru mine a venit ca o surpriză, având în vedere că eram obișnuit cu mai multe casting-uri, recall-uri, până să obțin sau nu un rol.

image
Ştefan Iancu, părinţii şi fratele lui (dreapta)

Cum ţi-ai descrie rolul în câteva cuvinte?

Ambițios, muncitor, sincer și naiv. Cam astea ar fi caracteristicile care predomină la Răzvan. Pe de-o parte, cred că ne asemănăm în multe privințe, dar el e ceva mai cuminte. Mai... devreme acasă.

Eşti uşor de remarcat, eşti frumuşel dar ai şi o cicatrice pe obrazul stâng. Care e povestea ei?

Când eram mai mic, aveam vreo patru ani, am căzut cu capul într-o masă de sticlă. Şi mi-a rămas semnul, pentru că mi-a perforat obrazul şi apoi la spital a trebuit să fiu cusut. Sincer, să-ţi spun, nu sunt deloc trist că a rămas semnul, pentru că se tot foloseşte în seriale şi în filme, la povestea personajelor mele. Nu mi l-au acoperit niciodată cu fond de ten.  

Ai mai jucat alături de colegii tăi din „Vlad” şi în alte proiecte?

Cu majoritatea am avut ocazia să mă întâlnesc pentru prima dată, profesional vorbind. Cu Emilian Oprea, totuși, mai lucrasem în urmă cu aproape 8 ani la un scurtmetraj regizat de Radu Potcoavă, “Tatăl meu e cel mai tare”, și am rămas prieteni de atunci. M-am bucurat să mă întâlnesc cu el după atâta timp. Mai lucrasem și cu Jesús del Cerro, regizorul serialului, cu aproximativ 10 ani în urmă, la comedia “Nașa”. Înțelegându-ne foarte bine atunci, a fost o plăcere să lucrăm din nou împreună.

Ne poţi povesti o întâmplare haioasă de la filmări?

Că tot ziceam că a fost amuzant să filmez cu Emilian... Înțelegându-ne foarte bine, am avut o oarecare ușurință în a juca împreună. Doar că într-o zi, când aveam o secvență destul de dramatică de jucat, a avut loc acel moment absolut inoportun în care cu cât încerci să fii mai asumat și să te concentrezi, cu atât te bușește mai tare râsul. Orice am fi zis, unul dintre noi, și trebuie să recunosc că predominant eu, dădeam în râs. A durat vreo 20 de minute să ne calmăm, dar până la urmă a meritat, măcar am râs bine.

Fratele tău e si el actor (Bogdan Iancu a jucat în „HoHoHo” şi îl ştiţi din „Fructul oprit”, n.r.). Aţi dat vreodată probe pentru acelaşi rol?

Au fost câteva cazuri când am fost chemați la casting pentru același rol, într-adevăr. De regulă era amuzant. Ori luam eu, ori lua el, deci măcar rămânea toată treaba în familie.

image
În serial, Ştefan Iancu este fratele lui Adrian Nartea (Vlad)

Cum se descurcă părinţii voştri cu voi?

Părinții noștri ne-au susținut încă de la început și nu ne-au forțat niciodată să facem asta, nici măcar când eram mici, mai ales că atât eu, cât și Bogdan, am început să jucăm de pe undeva de la 3-4 ani. Când eram mai mici, veneau cu noi de la filmări, uneori mama, alteori tata, uneori chiar și bunica. Ne-au ajutat enorm. E foarte nostim că acum, când merg singur la probe sau la filmări, mulți oameni din echipă, care mă știu de multă vreme, de când eram micuț, mă întreabă de mama și îmi spun să o salut. E un sentiment foarte frumos. Mă bucur că putem să îi facem mândri acum prin munca noastră.

Vă certaţi sau contraziceţi? Vă daţi sfaturi unul altuia?

Eh, a cam trecut perioada cu certurile. Am crescut și acum, de vreun an, de când m-am mutat singur, ne vedem mai rar, și atunci sigur nu avem de ce să ne contrazicem. Cel mult să mai avem păreri diferite, dar astea sunt mereu bine primite. Cât despre sfaturi, nu prea. Fiecare cu treaba lui. Mai dezbatem filme pe care le-am văzut amândoi, discuții care se pot transforma în ore.

Ce alte proiecte mai ai?

Momentan am terminat de filmat două scurtmetraje, „Avant Que Je M’Aille”, și încă unul, despre care nu vă pot zice încă prea multe. Aștept cu interes să apară, să văd ce se va întâmpla pe la festivalurile la care va fi propus. Pe lângă asta, joc în trei spectacole, „Împăratul Muștelor”, de la Teatru Excelsior, „Despre Tandrețe”, la Teatrul Dramaturgilor Români și „Hamlet”, la Teatrul Metropolis. Încerc să echilibrez toate astea și cu facultatea, întrucât sunt student în anul II la UNATC.

Cum stai cu dragostea?

De un an și ceva, mai bine ca niciodată. Asta pentru că de un an și ceva sunt împreună cu prietena mea, Ada Galeș, actriță la Teatrul Național din București. Mi s-a schimbat foarte tare viața de când sunt cu ea. Ne-am mutat împreună, încercăm să plecăm cât mai des pe unde apucăm și ne respectăm și apreciem unul pe celălalt. E un sentiment foarte plăcut și confortabil să știi că ai pe cineva care te iubește și pe care poți să te bazezi.

Ce pasiuni ai? Ce îţi place să faci în timpul liber?

Filmele îmi ocupă destul de mult din timpul liber. Încerc să văd cât mai multe. Îmi place să merg la sală și fac tot posibilul să mă duc cât mai des. Pe lângă asta, să petrec timp cu iubita mea, să citesc, să mai ies cu prietenii în oraș, să îmi caut parfumuri și să îmi exersez engleza. A, și bineînțeles, să mă joc pe Playstation. Uneori poate prea mult.

image
Serialul

Serialul „Vlad”, lider de audienţă

Luni, 4 martie, în cel de-al doilea episod “Vlad”, telespectatorii au aflat detalii importante din copilăria Elizei și motivele pentru care a decis să-l trădeze pe Adrian, bărbatul pe care-l iubea și cu care urma să se căsătorească. Îndemnată de tatăl ei, Titi, ea a decis să facă rost de bani pentru a-și salva sora, chiar dacă asta a însemnat să renunțe la iubitul ei și să-i facă foarte mult rău, ajutată totodată de prietenii lui Adrian, Ștefan și Leo. Al doilea episod “Vlad” a fost lider de audiență pe toate segmentele de public. Pe segmentul publicului comercial, cu vârste cuprinse între 18 și 49 de ani, “Vlad” a înregistrat 8.5 puncte de rating și 22.0% share, față de postul de televiziune clasat pe locul doi, care a obţinut 7.3 puncte de rating și 18.9% share. Pe întreaga durată de difuzare, la nivel național, peste 1.5 milioane de telespectatori au urmărit detaliile din copilăria Elizei și toate răsturnările de situație, iar în minutul de maximă audiență, de la 20:52, peste 1.9 milioane de români au trăit suspansul și emoția din serial. 

cub radu mirica animat gif
FotoJet (1) jpg
cristian tudor popescu arșinel png
prodan (2) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
Ruxi si Cristi Mitrea Sunt celebru, scoate ma de aici foto Pro TV jpg
cub oana zavoranu png
visarion alexa parinte foto facebook (3) jpg
image png
Lucrările pe Valea Oltului la structura DN7 în Sibiu Foto DRDP Brașov jpg
image
image
image
image
5 diana dumitrescu prezinta mireasa 4 jpg jpeg
Gigi Becali FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
prodan (2) jpg
cub sicriu alexandru arsinel png
cristian tudor popescu arșinel png
alexandru arsinel jpeg