Simona Ţăranu, despre primii pași în carieră: «Este o lume dură»

De 11 ani în televiziune, Simona Ţăranu e convinsă că aceasta este menirea ei. Este foarte atrasă şi de cinematografie, dar crede că intuiţia ar face-o să aleagă acelaşi job, chiar dacă ar trebui să o ia de la capăt.

De câţi ani lucrezi în televiziune şi de cât timp în echipa Digi?

Anul acesta se împlinesc 11 ani de când sunt parte din familia Digi şi sentimentul este cu atât mai frumos când mă gândesc că acesta este şi primul loc de muncă. Nici nu ştiu când a zburat timpul. Mai ieri călcam cu emoţii în redacţie. Am avut o dorinţă enormă de a mă integra, dar cu răbdare şi cu muncă multă am reuşit.

După tot acest timp, mai ai emoţii înaintea transmisiilor live?

La ştiri nu mai am, dar recunosc că m-au încercat emoţiile atunci când am avut prima ediţie a emisiunii „Scenă deschisă”. Pentru că este un format nou, iar discuţiile sunt toate libere şi nu este nimic regizat.

Care crezi că sunt cele mai importante calităţi ale unui prezentator de ştiri?

Autenticitatea, curajul şi sinceritatea. Ca şi în viaţa de zi cu zi. Chiar dacă pe „sticlă” noi creăm nişte personaje, ele trebuie să fie veridice. Să transpună ceea ce noi suntem, dar într-o variantă elegantă şi frumoasă.

«Din exterior, la tv se vede doar partea frumoasă»

Dacă ar fi să o iei de la capăt, care sunt greşelile pe care nu le-ai mai repeta?

Aş vrea să fi avut mai mult curaj. Aş risca mai mult. Aş avea mai multă încredere în instinctul meu. Sunt o persoană care învaţă nu numai din propriile greşeli, ci şi din greşelile altora.

Şi dacă ar fi să-ţi schimbi profesia, ce ai alege acum?

Domeniul cinematografiei, deşi cred că tot în legătură cu televiziunea. Nu mă văd făcând altceva. Am întrebat şi un astrolog şi, conform hărţii mele natale, mă identific cu domeniul acesta. Asta şi simt, parcă a fost scris să am acest parcurs. Nimic nu e întâmplător. Atunci când ne alegem drumul în viaţă trebuie să fim foarte atenţi. Răspunsul se află mereu în interiorul nostru. Să ne ghidăm după intuiţie.

Care au fost cele mai mari provocări pe care ţi le-a adus acest job?

Din exterior, la tv se vede doar partea frumoasă. În spate este multă muncă, iar cea mai grea e cea cu tine. Trebuie să ai un psihic puternic. Acest domeniu îţi oferă multă satisfacţie, dar te şi ţine mereu în priză. Rareori îţi permiţi luxul de a accepta starea cauzată de o problemă de familie sau de sănătate. Cel care te priveşte nu este vinovat de întâmplările nefericite din viaţa ta.

Ce sfaturi ai da unei fete care doreşte o carieră în televiziune?

Este o lume dură, dar care te răsplăteşte înzecit. Această expunere are două tăişuri. Te bucuri de atenţie, de cadouri, de invitaţii la evenimente, avanpremiere, dar nu eşti deloc menajat, fie că vorbim despre imagine, fie că vorbim despre activitate. Puţini înţeleg şi mult mai puţini uită momentele în care greşeşti. Trebuie să fii autentică. Să furi meserie, dar să îţi pui amprenta în tot ceea ce faci. Să îţi creezi propriul stil şi să munceşti enorm.

Dacă asta îşi doreşte, atunci să bată la uşi, cu îndrăzneală şi încredere. Să facă practică, să ia pulsul unei redacţii. Acest domeniu îţi „fură” cel mai preţios timp. Dacă îl investeşti cu cap în televiziune, vei fi recompensată. Nu este un job care poate fi făcut în timpul liber sau cu program part-time. La început sacrifici tot. Nu pui accentul pe familie, pe timp liber, pe vacanţe. Investeşti în tine şi te dezvolţi. Dar vei culege şi roadele.

Ce planuri de vacanţă ai pentru vara aceasta?

Cred că este primul an în care nu am rezervat nimic, nicăieri. Pandemia m-a făcut să trăiesc clipa, să nu îmi fac planuri cu luni înainte.

Ai un pont sau mai multe informații pe subiect, scrie-ne pe adresa pont@click.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
irina shayk jpg
florin piersic facebook jpg
banner Ileana Stana Ionescu png
hyvlș jpg
image png
Ramona Manole jpg
alex dobrescu si prietenul lui jpg
andreea balan si victor cornea instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net