Sofia Vicoveanca împlinește 79 de ani! Ce poveste emoționantă ascunde trăistuța pe care artista o poartă mereu

image
Sofia Vicoveanca împlinește 79 de ani pe 23 septembrie

Îndrăgita solistă de muzică populară Sofia Vicoveanca s-a născut în urmă cu 79 de ani în comuna Toporăuţi (Toporuica de azi), localitate aflată în apropiere de Cernăuţi, iar în acte o chema Sofia Fusa. Miercuri, 23 septembrie, împlinește 79 de ani, însă este la fel de activă ca în tinerețe și se gândește cu dor la momentul în care va putea fi din nou alături de fani. În perioada izolării nu s-a plictisit și a dedicat timpul proiectelor persoanale, dar și relaxării. Iată ce nu știai despre îndrăgita cântăreață de muzică populară!

Sofia Vicoveanca împlinește 79 de ani pe 23 septembrie și continuă să aibă un tonus de invidiat. După aproape 6 decenii de carieră, are aceeași energie depordantă și dorință de a-și surprinde plăcut fanii. Pandemia de coronavirus a ținut-o departe de scenă, însă nu a împiedicat-o să acorde atenție muzicii. În perioada izolării a îmbinat utilul cu plăcutul și și-a împărțit timpul între scrierea poeziilor și înregistrarea unui nou album. 

image
Sofia Vicoveanca nu s-a plictisit în perioada izolării, căci a scris poezii și a înregistrat un nou album

V-ați întrebat ce ține Sofia în trăistuța pe care o poartă și pe scenă? ”Țin apă, medicamente, agrafe și 10 lei”. Poate părea surprinzător, dar povestea acestor bani este una emoționantă. „Eram la un spectacol într-un cămin cultural dintr-un sat din Botoşani. După ce am cântat, pe scenă a urcat un bătrânel care mi-a spus că am cântat la nunta fiicei sale şi mi-a dat o bancnotă de 10 lei ca să îmi iau o ciocolată. Am zis că dumnealui are mai mare nevoie de acei bani decât mine, dar nu a vrut să-i ia înapoi astfel că am jurat că nu voi cheltui acei 10 lei câte zile voi avea. Şi eu mă ţin de cuvânt”, a dezvăluit Sofia Vicoveanca.

image
Autoritățile din Suceava au premiat-o pe artistă pentru întreaga carieră, iar o stradă din județ poartă numele cântăreței

Sofia Vicoveanca are un bulevard cu numele ei

Sofia e tare fericită că unul dintre bulevardele din Suceava îi poartă numele. Autoritățile din acest oraș, în care locuiește celebra interpretă de muzică populară, au decis în urmă cu mai bine de 10 ani să îi facă această supriză, în semn de respect pentru întreaga ei activitate: "Strada cu numele meu este de câțiva ani, dar nu prea s-a promovat. Le mulțumesc autorităților pentru gestul lor", declara Sofia Vicoveanca, în urmă cu ceva vreme, pentru Click!

image
Autoritățile din Suceava au premiat-o pe artistă pentru întreaga carieră, iar o stradă din județ poartă numele cântăreței Sursă foto: Arhivă Click!

Drama care a marcat viața Sofiei Vicoveanca

Sofia Vicoveanca s-a apropiat mult de Dumnezeu după ce familia ei a fost grea încercată. Artista a mărturisit că părinţii ei au trăit o adevărată dramă după ce fraţii săi s-au stins din viaţă. În momentele de suferinţă prin care a trecut, artista s-a consolat rugându-se. "După ce s-a întors tata din prizonierat, s-au născut fraţii mei, doi flăcăi şi o soră, ea fiind cea mai mică. Băieţii au murit unul după altul, la o distanţă de patru ani, şi ca într-un blestem, şi la primul, şi la cel de-al doilea, în ziua înmormântării, eu a trebuit să cânt. Când am ajuns acasă, numai părinţii au ştiut de sufletul şi de amarul meu", a mărturisit Sofia Vicoveanca pentru Revista Taifasuri.

cub andreea berecleanu eva zaharescu png
andreea mantea 2 JPG
cub larisa iordache png
FotoJet (1) jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
horoscop ( FOTO pixabay )
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
 Mobilizare partiala - rusi trimisi la razboi FOTO Profimedia
DSC 4775 JPG
image
image
image
image
Coolio SURSA FOTO Facebook jpg
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub micutzu animat gif
andreea esca si alexia eram
cub larisa iordache png