Stare de alertă sau tot stare de urgență? Iohannis: "Această decizie o vom lua săptămâna viitoare"

Ultima actualizare:

    Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de Ziua Europeifoto: presidency.ro
Președintele României, Klaus Iohannis, a transmis un mesaj de Ziua Europeifoto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat marţi, într-o primă conferință de presă după două luni, că săptămâna viitoare se va decide dacă se va prelungi starea de urgenţă sau va fi găsită o formulă alternativă, cum este starea de alertă. Hotărârea va fi luată după apariţia unor noi date despre evoluţia epidemiei de coronavirus.

Klaus Iohannis a fost întrebat marţi, într-o conferinţă de presă, dacă după data de 15 va mai fi prelungită starea de urgenţă sau guvernul va anunţa instituirea stării de alertă. “Decizia nu o vom lua mâine, pentru că vrem să urmărim cum evoluează situaţia din punct de vedere epidemiologic. Decizia dacă vom prelungi starea de urgenţă sau dacă vom găsi o formă alternativă, de exemplu, stare de alertă, o vom lua probabil în cursul săptămânii viitoare, când avem noi date despre mersul epidemiei. Însă pot să vă spun, poate cu titlul de premieră, că legislaţia secundară aferentă variantei în care nu prelungim starea de urgenţă, este aproape finalizată”, a afirmat Iohannis.

Citește și:

Stare de alertă în România, după 15 mai? Ce înseamnă și ce restricții au cetățenii

Arafat: ”Dacă vedem că situaţia se înrăutăţeşte, măsurile de relaxare nu vor mai fi de la 15 mai”

El a mai spus că îşi doreşte ca autorităţile să fie pregătite în cazul apariţiei unui al doilea val al epidemiei de coronavirus. “Pericolul nu a trecut şi e nevoie în continuare de maximă atenţie. Faptul că relaxăm anumite măsuri nu înseamnă că revenim la viaţa noastră de dinainte de 15 mai. Experţii spun că nu ştiu când vom reveni la viaţa normală. Vor rămâne multe restricţii în vigoare, nu vom putea ieşi la restaurant sau la mall, nu vom putea pleca din localitate decât cu un motiv serios, nu ne vom putea întâlni decât câte trei. La intrarea în unităţi cineva va măsura temperatura. Iată câte restricţii vom avea. Marile festivaluri nu vor avea loc în acest an, nu putem risca să avem un număr mare de persoane adunate într-un loc. Sunt mulţi care doresc reluarea competiţiilor sportive, dacă se vor relua e o probabilitate mare să se reia fără spectatori. Lucrurile nu vor intra repede în normalitate. Nu se întâmplă totul dintr-o dată, măsurile vor fi graduale. ”, a explicat şeful statului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
1 liviu varciu si carmina 5 jpg jpeg
toma caragiu jpg
tamara buciuceanu jpg
elena carstea jpeg
salma hayek rochie albastra profimedia jpg
seraphina rose ben affleck fin profimedia colaj png
Pentru cei care nu își mai amintesc, trupa Holograf a fost înființată în anul 1977 de către Mihai Pocorschi
banner julia jianu png
image
actualitate.net
image
actualitate.net