Sunt 25 de ani de când a fost ucis Ioan Luchian Mihalea. Criminalii sunt liberi

În momentul decesului artistului, Ioan Luchian Mihalea era căsătorit de trei ani şi avea şi avea un băieţel, Ionuţ
În momentul decesului artistului, Ioan Luchian Mihalea era căsătorit de trei ani şi avea şi avea un băieţel, Ionuţ

Sunt 25 de ani de când Ioan Luchian Mihalea, fondator al grupurilor Song şi Minisong, a fost ucis la vârsta de 42 de ani, pe 29 noiembrie 1993. Artistul a fost atacat în holul locuinţei sale din Bucureşti cu un ciocan de lipit, apoi strangulat cu două cabluri găsite în apartament.

Pe 30 noiembrie 1993, o veste cumplită a îngrozit toată țara. Simpaticul și talentatul Ioan Luchian Mihalea, alintat de prieteni Oanță, a fost ucis cu cruzime. Vestea a răscolit alte amintiri: cu patru ani înainte talentata cântăreață Mihaela Runceanu fusese ucisă cu cruzime, tot pentru jaf.

În dimineața zilei de 30 noiembrie, dispeceratul Poliţiei Bucureşti era sesizat telefonic că a fost comis un omor, într-un apartament din Drumul Taberei, victima fiind cunoscutul dirijor, compozitor şi solist al grupului Song, Ioan Luchian Mihalea. Artistul a fost atacat în holul locuinţei sale din Bucureşti cu un ciocan de lipit, apoi strangulat cu două cabluri găsite în apartament.

Ioan Luchian Mihalea, biografia

În perioada comunistă, grupul Song devenise un adevărat fenomen şi se bucura de o popularitate imensă, pentru că ieşea din tiparele vremii. Membrii grupului erau „o gaşcă“ veselă, optimistă, aveau un repertoriu care includea colinde şi piese străine, purtau costume viu colorate, dansau pe scenă. Dirijorul și solistul Ioan Luchian Mihalea a fost fondatorul acestui grup.

Ioan Luchian Mihalea, alintat Oanță, s-a născut la 15 decembrie 1951, în București. El a fost fondatorul, sufletul și conducătorul grupului vocal "Song" compus din studenți de la Facultatea de limbi germanice de la Universitatea din București. Succesul acestui grup îl determină pe Mihalea să înființeze în 1973 un grup similar, dar cu copii talentați, numit Minisong. Zeci de vedete de astăzi au început să cânte în Minisong.


    În momentul decesului artistului, Ioan Luchian Mihalea era căsătorit de trei ani şi avea şi avea un băieţel, IonuţFOTO: adevarul.ro
În momentul decesului artistului, Ioan Luchian Mihalea era căsătorit de trei ani şi avea şi avea un băieţel, IonuţFOTO: adevarul.ro

În momentul decesului artistului, Ioan Luchian Mihalea era căsătorit de trei ani şi avea şi avea un băieţel, Ionuţ.

Ioan Luchian Mihalea, ucis cu bestialitate în 1993

Ioan Luchian Mihalea a fost ucis la 29 noiembrie 1993, în apartamentul său din Drumul Taberei. La faţa locului s-a deplasat urgent o echipă formată din procuror, medic legist şi specialişti criminalişti, care aveau să constate următoarele: uşa de acces era întredeschisă şi prezenta urme de sânge pe partea exterioară şi interioară, cheia fiind găsită în broască, pe interior. În primul hol al locuinţei au fost identificate mai multe pete de sânge. În al doilea hol al locuinţei a fost găsit cadavrul artistului, prezentând urme de lovituri create de un corp ascuţit, taietor, precum şi mai multe echimoze. În dormitor lucrurile erau răvăşite, fiind descoperite mai multe urme de sânge.

Filmul morții lui Ioan Luchian Mihalea

„Eu mi-am pus boxul metalic pe mâna dreaptă, pe sub mănuşă şi am început să îl lovesc şi eu în faţă pe Mihalea. Ne aflam pe holul de la intrarea în casă, pe lângă uşa de la bucătărie, când Gavrilă l-a lovit ultima oară cu letconul în cap, iar Mihalea s-a dezechilibrat şi a căzut lângă uşa de la intrare cu capul orientat spre uşa de la debara. Eu l-am tras pe Mihalea de picioare prin sufragerie până în holul de lângă baie, iar Gavrilă mergea după mine. L-am lăsat pe Mihalea în holul respectiv şi l-am mai lovit de câteva ori cu pumnul în piept, iar Gavrilă l-a lovit cu letconul tot în cap. M-am dus apoi la baie şi mi-am spălat mănuşile albastre de sânge, pentru că nu puteam să plec cu ele aşa murdare. De asemenea, am dat cu apă şi pe petele de sânge aflate pe hainele cu care eram îmbrăcat. În timp ce mă spălam, Gavrilă a strigat la mine şi mi-a zis să vin la el în sufragerie. L-am văzut când a smuls un cablu de alimentare electrică de la un aparat pe care l-a înfăşurat în jurul gâtului lui Mihalea. El mi-a zis să trag de un capăt al cablului, dar eu am refuzat iniţial. Însă el a insistat şi am tras de un capăt. Cablul s-a rupt la un capăt, dar Gavrilă a adus un alt cablu pe care l-a înfăşurat în jurul gâtului lui Mihalea, dar de capetele acestuia am tras foarte puţin”, avea să declare mai tărziu Ionel Păun, unul din criminali.

Criminalii Nelu Florian Gavrilă şi Ionel Păun, care voiau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă, dar au ieșit pe rând, după 21 de ani de pușcărie.

Criminalii Nelu Florian Gavrilă şi Ionel Păun, care voiau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă
Criminalii Nelu Florian Gavrilă şi Ionel Păun, care voiau să-l jefuiască, au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă

Cei doi furaseră din casa victimei un aparat video marca AIWA, un radiocasetofon marca SHARP, o cameră de filmat marca HITACHI, o combină muzicală marca MATSUI, un lănţişor, o brăţară şi o verighetă de aur, un ceas de mână, o geacă şi pantaloni de blugi, sumele de 400 dolari şi 30.000 lei, un portofel, o geantă de fâş de culoare neagră.

Sursa: adevarul.ro

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
cub horoscop supărare png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cub horoscop iertare png
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub adriana iliescu și eliza png
1 femeie cu accesorii jpg jpeg
image
image
image
image
image
image
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Kim Petras Sam Smith la Grammy 2023 profimedia 0754344361 jpg
cub bianca rus png
cub cristina cioran png
Prințul Harry jpg