Survivor 2021. Alexandra Stan suferă de sindromul femeii bătute. Ce spun psihologii despre această traumă


    Alexandra Stan concurează la Survivor România 2021, din partea FaimoșilorFoto: Kanal D
Alexandra Stan concurează la Survivor România 2021, din partea FaimoșilorFoto: Kanal D

Au trecut aproape opt ani de când concurenta de la ”Survivor” 2021, Alexandra Stan (31 de ani), a fost desfigurată de cel care-i era iubit. A lovit-o cu bestialitate cu pumnii și cu picioarele, astfel că artista a rămas cu traume serioase. Chiar dacă a făcut terapie, tânăra nu a scăpat de șoc, iar psihologii trec asta la capitolul ”sindromul femeii bătute”. ”

Alexandra Stan a avut o reacție șocată în emisiunea ”Survivor”, difuzată duminică seară, 24 ianuarie. Concurenții au avut ca probă să se ”lupte” în râng.

Mai exact, să se împingă cu o pernă cu mânere și să-și arunce adversarul de pe platformă direct în piscină. Cine reușea acest lucru de două ori câștiga punctul.

Faimoasa Alexandra Stan a fost aleasă să intre în joc de Marilena, de la Războinici, moment în care a început să plângă. Celebra cântăreață le-a spus colegilor că nu se poate lupta pentru că-i este frică. Încurajată, acesta a susținut proba, dar nu a rezistat prea mult timp pe platformă.

Alexandra Stan, la Survivor 2021: ”În fiecare zi îmi apar traume din trecut”

”În fiecare zi îmi apar traume din trecut, dar n-am ce face, trebuie să le înfrunt. În seara aceasta, s-a mai apăsat un buton despre care credeam că l-am depășit”, a mărturisit Alexandra, în cadrul emisiunii.

Ea nu s-a sfiit să recunoască faptul că totul i se trage de la bătaia încasată de la fostul ei iubit, Marcel Prodan, care-i era și manager.

În vara lui 2013, artista a fost lovită cu bestialitate, avea ochii vineți și spune că totul a pornit de la faptul că bărbatul făceau sute de mii de euro pe spatele ei și îi ascundea.

Alexandra Stan, de la Survivor 2021, a fost snopită în bătaie de fostul iubit

„A început să mă înjure şi să dea în mine. Țin minte doar că eram ca un câine din ăla bătut şi am încercat să fug, cred că avea 80 km la oră şi am tras de volan şi am încercat să trag frâna de mână că am vrut să cobor din maşină pentru că eram deja plină de sânge. Eram în dreapta şi tot îmi dădea cu pumnul şi şi-a oprit maşina, am coborât şi am alergat pe mijlocul străzii. Norocul meu cel mai mare a fost că a trecut o maşină de Poliţie şi m-a văzut că eram disperată şi Marcel a întors pe linia continuă, a venit în spatele Poliţiei şi atunci şi-a dat seama ce a făcut şi a încercat să mă împace. Şi m-am dus cu polițiștii, care m-au dus la spital, la Urgenţă. Au încercat să mă convingă să nu fac nimic public”, a povestit Alexandra imediat după eveniment.

Alexandra Stan a fost bătută, în 2013, de iubitul de la acea vreme
Alexandra Stan a fost bătută, în 2013, de iubitul de la acea vreme

Și-a revenit cu greu după trauma prin care a trecut, a mers la terapie, dar iată că nu este refăcută complet. Psihologii vorbesc despre faptul că asta se traduce prin sindromul femeii bătute.

Într-un tratat privind consecințele psihologice ale violenței domestice se vorbește despre faptul că agresiunea are ca efect distrugerea sentimentului de securitate personală a femeii, iar consecințele și comportamentele sunt multiple. 

”Se pot traduce prin angoase, frică, depresie, sentiment de rușine, culpabilitate, tulburări ale somnului, scăderea stimei de sine, sindromul stresului postarumatic. Femeile victime ale violenței pot suferi depresie, pot resimți o angoasă acută și pot prezenta frică pentru securitatea lor personală, pentru viața cotidiană și pentru sănătatea lor”, arată psihologii.

Aceștia vorbesc și despre sindromul femeii bătute, care este unul grav și este definit ca o vătămare deliberată, provenită de la un partener și demonstrată clinic.

Din datele polițișitilor din diferite țări, prezintă o frecvență de 75% și se caracterizează prin stare de alertă cronică și intruziunea în momentul prezent a unor trăiri dramatice anterioare.  

Lipsa educației duce la perpetuarea violenței domestice. Așa că nu e de mirare că în România o femeie e bătută la fiecare 30 de secunde, ceea ce înseamnă că, zilnic, aproape 3.000 de românce sunt agresate de partener.

Pentru a veni în sprijinul lor, din 2018 a intrat în vigoare măsura prin care polițiștii au dreptul să emită ordin de restricție pentru cinci zile și să-l dea afară din casă pe bătăuș.

Survivor 2021, lider de audiență

Kanal D s-a plasat, duminică seară, cu reality-ul „Survivor România”, pe primul loc în audiențe, pe toate targeturile monitorizate, adunând în fața micilor ecrane, în minutul de aur (22.03), peste trei milioane de fani ai producției (3.042.000). 2.359 000 de telespectatori din întreaga țară au urmărit, în medie, în fiecare minut, ceea ce se întâmpla în Republica Dominicană cu Faimoșii și Războinicii. 

Kanal D s-a poziționat pe primul loc în audiente, cu 13,4% Rating și 27,8% cotă de piață, pe targetul Național, 10,7% Rating și 27,5% cotă de piață, pe Comercial, și 11,7% Rating și 25,4% cotă de piață la orașe.

Faimoșii i-au învins aseară pe Războinici, cu un scor zdrobitor, de 10-1, ăntr-o confruntare ce le-a testat concurenților forța fizică și psihică.

Alexandra Stan, nominalizată să plece acasă de la Survivor 2021

Bătălia a avut o miză emoțională puternică, comunicarea cu cei de acasă (mesaje primite de la prieteni), și s-a desfășurat cu accente tipice jocului de sumo, într-un ring plasat pe o platformă, în mijlocul unui bazin.

Au fost momente extrem de tensionate.

Costi Ioniță a ieșit din competiție cu capul sus
Costi Ioniță a ieșit din competiție cu capul sus

În Consiliu, la numărătoarea voturilor exprimate de public, preferatul celor de acasa a ieșit Zannidache. Acesta a fost nevoit să nominalizeze un coechipier spre eliminare și a ales-o pe Alexandra Stan, pe criterii strict sportive.

La „judecata publicului” au intrat Alexandra Stan, Roxana Nemeș și Costi Ioniță, iar artistul a plecat acasă. El a fost concurentul de la Faimoși care a primit cele mai puține voturi din partea publicului. 

Citește și: 

Impresarul bătăuş a înlocuit-o pe Alexandra Stan cu altă blondină

Survivor România 2021. Cum a slăbit Simona Hapciuc 26 kg și ce sacrificii a făcut pentru show: "Sunt obișnuită cu foamea și cu lipsurile"

FotoJet jpg
Faimosi Survivor camp jpg
Eliminare Vica Survivor Romania Foto Pro TV jpg
cub vica blochina png
7 vedete la sag awards jpg jpeg
calendar ortodox 2021 2 februarie intampinarea domnului png
ceai somn jpg
femeie fericire pexels andrea piacquadio 774866 jpg
image
image
image
image
image
image
Doc Foto Pro TV jpg
Vica Blochina 3 jpg
Gina pistol Smiley fiica jpg
cub Lorelai Moșneguțu png
pamela anderson jpeg
cub isabela onoriu png