Toni Grecu, primele declarații după incendiul de la „Matei Balș”: „M-am prăbușit inconștient”


    Toni Grecu, printre pacienții evacuați în urma incendiului de la „Matei Balș”Foto: Arhivă personală
Toni Grecu, printre pacienții evacuați în urma incendiului de la „Matei Balș”Foto: Arhivă personală

Toni Grecu s-a numărat printre pacienții evacuați de la Institutul „Matei Balș” din București după incendiul de vineri dimineață. Fondatorul trupei „Divertis” se afla într-un salon de la etajul 2.

Fondatorul grupului „Divertis” a transmis, pentru Stirile PRO TV, gândurile sale după ce s-a aflat la fața locului în timpul incendiului în urma căruia au murit șase persoane. Actorul Toni Grecu, în vârstă de 61 de ani, era internat la Spitalul „Matei Balș” de mai bine de două săptămâni, după ce s-a infectat cu coronavirus și avea nevoie de supliment de oxigen.

„Povestea de azi pentru mine a fost de fapt o cursă sufocantă, extenuantă, fără aer, de 150 de metri, prin faţa unui spital arzând, cursă terminată la uşa salvării în faţa căreia m-am prăbuşit inconştient, dar fericit”, a povestit actorul.

„În urma salvării… sistemul sanitar din România ardea. Participasem la cel mai mic şi mai extenuant maraton din lume. Şi am alergat şi singur. În urma salvării, spitalul ardea. Sistemul sanitar din România ardea”, a fost mesajul actorului.

Alți pacienți au povestit cum, speriați de fumul care a invadat saloanele, s-au salvat sărind pe geam, în balcoane. „Se auzea cum ţipau: ajutor, ajutor şi era flacăra la primul salon din capăt, flacără mare şi fum”, a rememorat un pacient clipele terifiante prin care a trecut.

Toni Grecu era internat la etajul 2, în pavilionul care a luat foc la „Matei Balș”, numărându-se printre pacienții evacuați și fiind transferat ulterior la Spitalul Sf. Pantelimon. Numărul persoanelor care au murit în urma incendiului a ajuns la șase. Ultima persoană care a murit este un bărbat de 70 de ani.

Prințul Harry jpg
cub irina margareta nistor png
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
femeie însărcinată sursa FOTO Pixabay
cub horoscop iertare png
razvan theodorescu 7699918 Mediafax Foto Cristian Radu Nema jpg
cub adriana iliescu și eliza png
cub andreea esca png
image
image
image
image
image
image
Jennifer Lopez si Ben Affleck  jpeg
cosmin selesiB jpg
Kim Petras Sam Smith la Grammy 2023 profimedia 0754344361 jpg
cub bianca rus png
cub cristina cioran png
Prințul Harry jpg