Tudor Constantinescu, “ascuns” de Pro TV ca să nu strice imaginea “Bake off Romania”
Primul sezon al emisiunii “Bake off Romamia” va începe din 29 februarie, la Pro TV. Alex Stan, Simona Pope și Tudor Constantinescu sunt cei trei membri ai juriului emisiunii, însă doar primii doi ies în lume şi au parte de promovarea postului de televiziune.
Motivul? Tudor Constantinescu, unul dintre juraţii emisiunii, patronul lanţului de cofetării „Chocolat” şi fost jurat la „Top Chef”, show-ul culinar de la Antena 1, este cercetat pentru constituirea unui grup infracțional după ce s-au descoperit nereguli în lanţul lor de cofetării.
Pro TV nu a renunţat să mai difuzeze emisiunea prezentată de Nicolle Stănese, pentru că Tudor Constantinescu nu era anchetat în perioada când au filmat emisiunea, adică anul trecut. Însă l-a “pedepsit” pe jurat şi nu va fi promovat la fel ca ceilalţi juraţi - Alex Stan şi Simona Pope. Cei doi au avut luni seară (22 februarie) o apariţie de zile mari la Viva! Charity Gala care s-a ţinut la un hotel din centrul Bucureştiului.
Cei doi sunt unii dintre cei mai experimentați profesioniști în domeniul cofetăriei și patiseriei din țară, cu rezultate excelente în acest domeniu.
Cine sunt Alex Stan şi Simona Pope de la "Bake off Romania"?
Alex Stan este promovat de Pro TV drept un expert al gustului și al complexității gastronomice. Pentru el atenția la detalii, chimia, îmbinarea gusturilor, aromelor și a ingredientelor sunt cele mai importante atribute. Disciplina este punctul lui forte, pe care a deprins-o în mulți ani de lucru într-un laborator ce furniza deserturi pentru trei cofetării din Paris. Determinarea si pasiunea i-au oferit lui Alex un post de sous chef în laboratorul parizian, după numai doi ani. Revenit în țară, Alex și-a îndeplinit visul de a-și deschide propria cofetărie, prin care să aducă calitatea franțuzească și complexitatea gustului mai aproape de români.
Simona Pope este pasionată de artă, iar viața a îndrumat-o să își dezvolte această pasiune în zona culinară. Ea este specializată pe modelaje din pastă de zahăr, iar din mâinile ei ies cele mai frumoase figurine. Aspectul este foarte important pentru Simona, punând accent pe modul de prezentare al unui preparat. Simona și-a consolidat tehnica în Franța, unde a urmat cursurile de specialitate de la Ecole Nationale Superieure de la Patisserie. În 2014 a câștigat două medalii, argint și bronz, la Cupa Mondială de Gastronomie din Luxemburg, preparatele sale cucerind juriul, potrivit Pro TV.
Juratul Constantinescu, într-o reţea de evaziune fiscală
Tudor Constantinescu a făcut cunoştinţă cu arestul preventiv, la sfârşitul anului trecut, fiind acuzat de evaziune fiscală prin lanţul de magazine "Chocolat", pe care îl conduce. Autorităţile române susţin că din grupul infracţional fac parte Tudor-Mihai Constantinescu şi cetăţeanul francez Jean-Phillippe Pierre Luc Guilbert-Lassange, asociaţi la societăţile comerciale Choco Ateneu SRL, Choco Moșilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL și Theoprod Art SRL. În 2006 aceştia ar fi achiziţionat, de la S.C. Solutions Center S.R.L. din Constanţa, programul informatic de contabilitate cu dublă gestiune, care se instalează pe casele de marcat.
Evaziunea fiscală s-ar fi realizat printr-un program accesat cu ajutorul unui card aflat doar în posesia casierelor de la punctele de lucru ale societăţilor, care permite accesul în memoria fiscală a casei de marcat şi efectuarea unor operaţiuni de împărţire a produselor proprii, neîmbuteliate, care înregistrează o pondere mai mare în venituri şi nu sunt fiscalizate, au mai arătat aceleași surse.
De asemenea, a mai rezultat că artizanii programului informatic de contabilitate au comercializat şi pus la dispoziţie acest program, cu buna-ştiinţă, şi altor societăţi comerciale din piaţă, în aceleaşi scop al fraudării bugetului de stat.